• uygulanacak türkçe sınavının kapsamı iyi belirlenmelidir. zira türkçe dediğimiz zaman, türkçe kelimeler kullanılması da önem kazanmaktadır. mesela test yabancı dilden türkçemize aynen girmiştir. mesela cat/computer adaptive test türkçe ile alakası olmayan bir olgudur. bu durumda yabancı kökenli kelimelerin kullanımını da sınav konusu yapmamız gerekir. bunun da sonu yoktur. güzeli güzel yapan bazen içindeki kusurdur. hatalı olanlar da öğrenerek kendilerini düzeltecektir.
  • eğer yapılacaksa ösym tarafından yapılması gereken sınav. kapsamı genişletilerek "sözlük bilgisi", "zirve bilgisi" de sorulmalıdır. senede iki kere olmalı, mümkünse iki basamaklı olmalı ve yirmi bin kişi başvuruyorsa üç yüz kişi alınmalıdır. daha da güzeli, bundan böyle "ekşi sözlük yazar seçme ve yerleştirme sınavı" (eşysys) diye bilinmeli, sağda solda mantar gibi bir sürü hazırlık kursu olmalıdır.

    bazı örnek sorular:

    hangisi yazarların uçurulma sebeplerinden değildir?

    ssg'nin burcu nedir?

    12325'inci entry hangi tarihte yazılmıştır, aşağıdakilerden hangisinden bahsetmemiştir?

    böyle gitmelidir...
  • yapılması durumunda sözlüğün (en az) % 80'inin eleneceğini düşündüğüm sınav.
    ben dahil. :)
    (bkz: aziz nesin gibi yüzde 80 kavramını kullanmak)
    (bkz: gercekler acidir)
  • geronimo turkcesi ve geronimo dili ve edebiyati dallarinda yeterlilik testi de bu testin bölümlerinden birisi olmali muhakkak..
  • 9 yıl ötesinden selam ettiğim olay. bi an önce ciddi ciddi başlatılmalı, hatta olabildiğince sözlük yazarına da uygulanıp gerekli uyarıların yapılması sağlanmalı. ya da ne bileyim bilmeyen yakışıklı yazarlara sözlükten bu işi bilen kızlar ayarlanıp ders filan verebilir. özellikle ela gözlü, hafif sarış.. ehm neyse yani işte istedikten sonra olmayacak şey yok.
  • kesinlikle olmasını isterdim dediğim uygulama. neden olmuyor? gayet basit bi şey. koy standart bi test, geçemeyen yazar olmasın.

    türkçe konuşamayan, sürekli dilbilgisi hatası sıçan, başlık açarken bile saçma sapan hatalı cümleler kuran insanların ne işi var yazarlıkta?

    çok iyi konuşup yazabilmek bile yeterli olmamalı hatta ama, neyse.
  • özellikle ''bir'' yerine ''bi'' yazanlar da alınmamalı diyerek desteklediğim uygulamadır!! (bkz: kendisi işaret edildiğinde arkaya bakan adam)
  • niteliği değil, niceliğe bakarak parasıyla yolunu bulmak isteyen bu gibi platformlarda asla olmayacak olay. şuradaki kullanıcıların çeyreği kalırsa geriye yine iyi. onu geçtim milletvekilleri bile bu konuda o kadar kötüyken, sözlükten beklememek lazım.
hesabın var mı? giriş yap