• haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düsturundan hareketle başlatmak istediğim kampanya.

    kanadalı doktorların maaş zammını protesto etmesini övüp duruyoruz da peki bizim durumumuz çok mu farklı? burada yazar olmuş ve maaş alamayan bir sürü arkadaşımız varken, sizce 2018 zamları biraz fazla değil mi? neden kimse bundan söz etmiyor?

    ekran görüntüsü:
    https://ibb.co/bojcxn

    tamam, anlıyorum. sözlükte ve ekşi şeylerde içerikleriniz ne kadar gösterim alıyorsa ve sözlüğe kazandırıyorsa sizin de aylık yazar gelir payınız o kadar yükseltiliyor ve belirli bir limitin üzerine çıktığınızda gelir diliminiz bir kademe yukarı çıkıyor. bunda bir haksızlık yok. peki ama neden sadece ilk 3 gelir diliminde olanlar bu maaşı alırken diğer 4 dilimde olan yazarlar hiçbir pay alamıyorlar? burada bir haksızlık, bir adaletsizlik sizce de yok mu?

    bazı yazarlar şu şekilde itiraz edebilirler: "adamın alacağı zaten belki 70 lira 80 lira, bir de vergi kesintileriyle birlikte iyice kuş kadar kalıyor. bu parayı adama göndermek için de bir ton muhasebe işi gerek."

    ilk olarak o işler öyle değil. o adamın asıl hak ettiği para belki en az 250-300tl, ama gelir dilimi hesabı öyle yapıldığı için ona 70-80tl diyorsun.

    hadi yine de doğru kabul edelim, madem öyle; o halde neden 1 kuruşların para üstü olarak verilmemesini olay yapıyoruz? neden onu olay yapıyoruz da on binlerce yazarın toplamda belki de yüz binlerce lira tutan maaşlarının kanzuk'un dürümündeki kebabın gramajını arttırmasına göz yumuyoruz?

    benim yazar arkadaşlarıma buradan çağrım şu:

    1- gelir dilimi ne olursa olsun her yazar maaş almalı
    2- gelir dilimi kisvesi altında yazar maaşları arasındaki adaletsizlik bir son bulmalı

    maaş alan, almayan; yazar ya da çaylak tüm arkadaşlarımız bu konuda güç birliği yaparsak kesinlikle sonuç alırız. o kadar entry giriliyor, hiç değilse insanlar netflix, spotify paralarını çıkarsınlar.

    gerekirse bizim maaşlardan 3-5 kesinti yapılsın, ben razıyım. yeter ki bu adaletsizlik son bulsun!
  • troll hesapların ayrı bir ödenekten gelir payı aldığını bilmeyenlerin karşı çıktığı kampanya.

    madem mesele troll meselesine geldi, o zaman o konuda da birkaç kelam edelim.

    3 tip maaşlı troll vardır.

    1- ekşi sözlük kadrolu trolleri: bunların maaşları ayrı bir ödenekten karşılanır. gelir dilimi yoktur. doğrudan açtıkları başlıkların altına girilen entry ve gösterim sayısı baz alınır. sözlüğün bunları istihdam etmekteki amacı daha fazla entry girilmesi ve tıklanma almaktır.

    2- siyasi troller: özellikle akp'nin başı çektiği bu yapılanmada, diğer partilerin de daha az sayıda olsa da trolleri bulunmakta. bunlar maaşlarını doğrudan kendi partilerinden alıyor.

    3- ticari troller bunların amacı tamamen rakip markaları kötüleyip onlar aleyhinde kampanya başlatmak. bunlar da maaşlarını ilgili firmalardan almaktalar. pınar boykotu ticari trollerin en güzel kotardıkları işlerden biriydi. haklı olmaları daha fazla destek almalarını sağladı.
  • 2003' de ilk yazar olduğumda maaşımla 5 küçük altın, 14 kilo biftek, 12 mac ruj alabiliyorken şimdi sadece makarnayla beslenebiliyorum. ayrıca yurt içi indirimli uçuş ve her yöne 4 bedava bilet hakkımız da elimizden alındı. ekşicep avantajlarından da yararlanamıyoruz.
    bu rezalet değilse ben de başka bir şey bilmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap