• özgün içerik ve çok kaliteli bilgi veren kanallardır.

    (bkz: barış özcan)
    teknoloji, tasarım, sanat konusunda bilgi veriyor. ancak gündem konuları olan mesela facebook data skandalı veya spacex'in uzaya tesla göndermesi gibi konuları da çok güzel anlatıyor.

    (bkz: 140journos)
    haber kanallarının üç ayda anlattığını, size 10 dakikada tek videoda anlatıyorlar. ayrıca özel konuları da belirtiyorlar; mesela taksi ve uber hakkında bir videoları var.

    (bkz: sunay akın)
    kısa kısa bilgiler veriyor, her biri çok tatlı hikayeler.

    (bkz: cep hikayeleri)
    ülkemizde bukadar güzel insan varmıymış dedirten kanal.

    (bkz: başka bir şey)
    çok fena kıskandığım bir ekip. bir girişim ve başarı hikayesi.
  • 140 journos
    son yıllarda youtube'da en kaliteli içeriği üreten kanal kesinlikle. her videosunu çıkar çıkmaz izliyorum. yukarıdaki arkadaş gayet güzel özetlemiş zaten kanalı. (bkz: 140 journos)

    evrim ağacı
    bilimle alakalı çok güzel videolar yayınlıyorlar. halka bilimi sevdirmeye yönelik çabaları muazzam. canlı yayınları efsane oluyor, çok güzel insanları ağırladılar bugüne kadar. yayınlar biraz uzun olsa da (3 saat civarı) her türlü izleniyor. ben parça parça izleyerek 2-3 günde izliyorum. (bkz: evrim ağacı)

    istanbul film akademi - olmaz öyle saçma şey
    olmaz öyle saçma şey, kanalın içinde olan programlardan birinin ismi. film dünyası, sinema sektörü, film çekme, prodüksiyonla alakalı çok öğretici şeyler anlatıyorlar ve izlemesi çok keyifli bir program. (bkz: olmaz öyle saçma şey)

    cep hikayeleri
    günlük yaşantıdan güzel enstantaneler yakalayıp, 2-3 dk'lık videolar halinde bize sunan güzel kanal. (bkz: cep hikayeleri)

    sunay akın
    çok keyifli hikayeler anlatıyor kısa kısa. (bkz: sunay akın)

    base 42
    bu kadar oyun kanalı varken, çıktığı an aralarından sıyrılarak herkesin beğenisi toplayan ekip. gülersen kaybedersin bölümleri çok eğlenceli. (bkz: base 42)

    pena
    ekşisözlüğün kanalı. konsepti anlatmaya gerek yok, biliyorsunuzdur. gayet keyifli videolar. (bkz: pena)

    kurcala
    politik mizahı muhteşem yapan bir kanal. videolarına mutlaka facebookta orda burda denk gelmişsinizdir. çok başarılılar. (bkz: kurcala)

    whyshy
    sokak şakalarını en kaliteli şekilde yapan türk kanalı. bir çok sığır gibi gidip yurtdışındaki kanalların aynısı şakaları, videoları çekenlerden değiller. gayet samimi ve özgün içerikleri var. (bkz: whyshy)

    bir kaç tane de yabancı hesap vereyim.

    casey neistat
    new york'da yaşayan çok başarılı bir youtuber demek doğru olur sanırım. çünkü eleman gerçekten youtuber. bizim burdaki denyolar gibi değil. vlog çekiyor, güzel konular işlediği videolar yayınlıyor. tavsiye edilir kesinlikle. stüdyosunu anlattığı videodan başlayarak ne kadar psikopat bi tip olduğunu anlayabilirsiniz. (bkz: casey neistat)

    h3h3 productions
    youtube'daki denyo kanal sahiplerini çok güzel kolpalayan bir çiftin kanalı. eleman o denyo kanalları itin götüne sokup sokup çıkarıyor. çok zeki piç. mesela şu videosunda
    prank invasion diye denyo bi kanalın, "sokaktan müslüman kızları çevirip öpüşme" diye bir videosunun ne kadar yalan dolan olduğu anlatıp, bütün foyasını ortaya çıkarıyor. gitmiş o öpüştüğü kızlardan birini bulmuş, röportaj yapmış kızla. kız da danışıklı dövüş olduğunu filan anlatıyor. şuradan izleyebilirsiniz onu da. (bkz: h3h3productions)

    kuma films
    japon 2 tane elemanın değişik yetenekleri, güzel bir video çekimi ve kurgusuyla bize sundukları güzel bir kanal. değişik yeteneklerden kastım; elinde kalem çevirme, psikopat derecesinde topaç oynayan dedeler, çeşitli jonglorler falan filan yani genel olarak el yetenekleri üstün olan kişileri bulup çekiyorlar. (bkz: kuma films)

    bir kaç tane de video yayınlamayı bırakan kanallardan örnek vereyim, yeni video yayınlamasalar da içerideki videolar çok değerli.

    bi kafalar
    çok kaliteli röportajlar yayınlayan bir kanaldı. en son videolarını 2015 yılında yayınlamışlar. videoların hiç birini izlemediyseniz, içeride güzel bir kütüphane duruyor hala. "başarısızlık hikayeleri" programıyla başlayabilirsiniz izlemeye. (bkz: bi kafalar)

    çizgi roman yolculuğu
    çok güzel bir konsepte başlayıp devamı gelmeyen bir proje daha. çizgi roman ve karikatür dünyasını seviyorsanız içeride 20ye yakın video var. karikatüristlerle, çizerlerle ilgili röportajlar videoları var. meraklıları için bir kaç isim; bülent üstün, cengiz üstün, kenan yarar, galip tekin, ilban ertem, emrah ablak vs... (bkz: çizgi roman yolculuğu)

    every frame a painting
    bu da sinemaseverler için bonus olsun. bunlar da en son videolarını 2015'de yayınlamışlar. kanalın konsepti şöyle; film çekim tekniklerini örneklerle anlatan videolar hazırlıyorlar. mesela aksiyon komedi filmindeki teknikler, filmlerde müziğin kullanılışı ve etkileri, sahne analizleri falan. meraklısı için çok güzel bilgiler mevcut.
  • pitstop fazla inceleme videosu yok fakat adam öyle güzel otomobil incelemesi yapıyor ki video bittikten sonra gidip o otomobili alasın geliyor.
  • atilla yeşilada (ile ekonomi)
    recep bayraktar (köpeklerimle dağda yaşam)
    şeyma subaşı (nasıl para harcanır)

    birbiriyle daha alakasız 3 isim yazabilen varsa alnından öperim.
  • görmeyen olduysa avrupa ligleri maç özetlerinin yayınladığı resmi kanallar :

    premier lig takımlarının youtube kanalları (ana sayfada özetler yok ama klüplerin sayfalarında yayınlanıyor) : link
    rusya ligi : linl
    almanya ligi : link
    la liga : link
    italya ligi : https://www.youtube.com/c/seriea/videos
    portekiz ligi : link
    amerika ligi : link
  • akademik link

    bir devlet üniversitesinde doçentlik yapan ve adını açıklamayan harika bir akademisyenin (evet, harika ve akademisyen) yurt içi ve yurt dışındaki akademik hayatı boyunca edindiği tecrübelerini aktardığı ve kanalın gelirinin de her ay farklı bir kuruma bağışlandığı kanal.

    benim gibi video izlemekten sıkılan bir insanı bile çerez yer gibi video izlemeye alıştırmıştır. o kadar akıcı, o kadar gerçek ve dürüst bir şekilde hepimizin kafasına takılan konulara, haksızlıklara, yanlışlara değiniyor ki mest olup dinliyorum. naçizane tavsiyem bir işle uğraşırken aynı zamanda da hocamızı dinlemenizdir. hem sayesinde gaza geliyorsunuz hem de bir işe yaramanın etkisini duble hissediyorsunuz.
  • kendi kanallarının linkini vermek için açılan başlık, komedi... çok sığ .... falan oyunu nasıl oynamalıyım, siz oynayın...biz yaşıyoruz!..
hesabın var mı? giriş yap