• sadece siyah beyaz çıktı alacaksanız brother lazer yazıcı fiyat/performans açısından accayip iyi. full kartuşla geldiği yazıyordu, hakikaten bir seneyi aşkın süredir bir sürü şey bastım, hala da basıyorum bana mısın demiyor.

    düzenleme: baya gürültülü yalnız, onu demeyi unutmuşum.
  • mürekkep püskürtmeli yazıcıların sürekli faal çalışması gerekir aksi halde mürekkep kuru ve çıktı alamazsınız. tanklı yazıcılar ekonomik oluyor fakat her mürekkebi kullanmayın, nozzle tıkanır ve yine çıktı alamazsınız.

    lazer yazıcıların dolum yapılabilen modelleri iyidir, sürekli çıktı almasanız dahi tıkanma olmayacağı için baskı alırsınız.

    yazıcıyı kaliteli yapan nokta kullanacağınız iş ile alakalıdır. fotoğraf basmak için lazer yazıcı kullanamazsınız, fotoğraf kağıdı ve mürekkep püskürtmeli yazıcıya mecbursunuz.

    siyah beyaz döküman çıkartıp ofis işlemleri için monochrome lazer yazıcı candır. tarayıcılı modeller fotokopi açısından önemli, çok dara düşerseniz ufak bir jeneratör alıp adliye yakınlarında fotokopi çekersiniz.

    yazcı alırken markasına dikkat edin, toneri çok pahalı olmasın, mürekkebi ucuz olsun.
    çok uzun usb kablo kullanırsanız ara sıra kopukluk yapar özellikle plotter'da sorun çıkartıyor tecrübe ile sabittir.

    ucuz yazıcıların kartuşları pahalı oluyor, evinizde kullanmadığınız eski bir yazıcınız varsa bitmeyen kartuş alıp doldurup doldurup kullanabilirsiniz. epsonları sıfırlamak biraz sıkıntılı eski model yazıcılar (lexmark z serisi gibi gibi) kalın mazot yakan traktör gibidir . hangi mürekkebi koyarsanız çalışır gıkı çıkmaz.

    yazıcılar çok önemlidir, ricoh gibi markaların yazıcılarına dikkat edin, sp ile başlayan modelleri kağıt alırken çok nazlanır ve sesli çalışırlar.

    85a ve 83a tonerler piyasada çok olduğu için sarf malzeme sıkıntısı olmayan yazıcılardır. hp 1102 çok dayanıklı, manda kasa mercedes gibi bin sırtına vur kırbacı öyle bir yazıcı.
  • şirketinize alacaksanız, group policy uygulamalarında ve garanti konusunda sorunsuz kullanmak için xerox şiddetle tavsiye edilir. lexmark'tan kaçınılması da tavsiye edilir.
    bireysel kullanıcılar için;
    döküman çıkartmak için hp, samsung home suite modelleri yeterlidir.
    fotoğraf baskıları için epson r serisi ekonomik ve verimlilik açısından sizi ihya edecektir.
  • iyi bir gnu/linux desteği olduğundan emin olun çünkü bu sene desktop'lara linux gelecek.
  • ön araştırma yapın. her marka yazıcının resmi sitesine girip bilgilenin. sözlükleri, forumları takip edip kafanızdaki sorulara cevap bulun. teknomarketlerdeki görevlilerin söylediklerine de kulak asmayın, hatta hiç dinlemeyin bile. almaya karar verin ve gidip direkt satın alın.
  • cescesor'a bakın önce bi, delikanlı olun. uyumlu dolum kartuşu varsa alın, yoksa uyduruk yazıcılar alıp yazıcıya yan basmayın adamı deli etmeyin.
  • "unutmayın !!!

    yazıcı aldığınızda kutudan usb kablosu çıkmaz!!!

    sonra satıcıya falan küfretmeyin". - kovse 2012
  • eğer sadece siyah beyaz çıktı almanız gerekiyorsa mono lazer yazıcı almanız en mantıklısı olacaktır.

    (bkz: brother hl-1111)
  • brother dcp-7055 almayın, samsung felan alın!
  • hp ink advantage serisi (a4 için) fiyat/performans olarak iyi. kablo derdi olmaması sebebiyle kullanışlı. telefondan da gönderilebiliyor. tek sorun renkli ve siyah beyaz iki kartuşun toplam fiyatı, yazıcının fiyatına denk geliyor.
    yalnız 3 - 4 hafta baskı alınmadığında, özellikle yazın, kartuşlar kurur, yenilemek gerekir.
    sürekli printer'dan bir şey çıkartanlar için, dışarıdan çıktı almaya göre ekonomiktir.
    bir de, eğer sürekli siyah beyaz baskı alıyorsanız arada renkli bir şey çıkartmayı ihmal etmeyin ki renkli kartuş kurumasın.
hesabın var mı? giriş yap