• çok yaktırır.
  • yaz kış 2 sene kış lastiği kullanmış biri olarak söylim ki son derece ekonomiktir. hiç bi şekilde benzinden sağlicağınız 3-5 kuruşluk tasarruf lastik değişiminin çilesi ve yaklaşık yıllık 150 liralık işçiliğini karşılamaz. risk kısmına çok girmeden amatörce şöyle bi değinmek gerekirse , 2 yılın sonunda hiç de oyle iddia edildiği gibi diş mesafeleri erimemişti. işim bitince aldığımın yarısı fiyatına da satıvermiştim.
  • otomotiv sektöründe çalışırken öğrendiklerime dayanarak söyleyeyim: lastiği öbür kışa kalmadan bitirir. tek sorununuz yüksek hızda gürültü ve sarsıntı olmayacaktır. kışlık lastiklerin hamuru dört mevsim (yazlık) modellere göre daha yumuşaktır, sıcak asfaltta kullanmak müthiş yol tutuşla beraber hızlı aşınmayı da beraberinde getirir.
  • trafiği tehlikeye atmaktır. bana kalırsa türkiye'de nasıl belirli tarihler arasında kış lastiği zorunlu ise, yaz günlerinde de yaz lastiği zorunlu olmalıdır.
    - 40 c sıcaklıkta o kış lastiğinin fren mesafesi dramatik bir şekilde uzamaktadır.
    - aynı şekilde kış lastiklerinin yumuşak yapıları yaz sıcağıyla birleşince virajda yol tutuşunu önemli ölçüde azaltmaktadır.
    - sanılanın aksine kış lastikleri ıslak zeminde, yaz lastiklerine göre daha kötü performans sergilemektedir.
    kış lastiklerinin asıl amacı, soğuk havalarda yumuşak olması, çamur ve karlı zeminde daha iyi tutunması olduğu için su tahliyesi konusunda zayıftırlar.
  • en iyi ihtimalle ikinci yazı çıkaramaz patlar..
  • su tahliyesi zayıf zannedildiği için takmıyorsanız takın efenim. burası türkiye, kışın bol yağışlı geçer. o zaman da dur bi yazlık lastik takıp geleyim mi diyecek acaba o su tahliyesi diyenler. ha yazlık kışlık ayırmak iyidir ama öyle sizi bıçak sırtına getirmez
  • kabak yaz lastiği kullanmaktansa yeni alınmış bir kış lastiği muhtemelen kabak yaz lastiğinden daha performanslı olacaktır.

    şu ekonomik krizde birçok insan önceliği kışa verip, kış lastiği ile yazı geçirecektir.

    ha doğru olan temiz bir yaz lastiği almak tabi ki.
hesabın var mı? giriş yap