• 6 bölümlük güzel bir sistem eleştirisi içeren dizi.
    teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin. aslolan insandır. teknolojinin insandan üstün duruma gelmesi insanlığı bitirir. insanı ve hayatı anlamlı kılan ölümün olmasıdır. ölüm , sonsuza dek bir bilgisayar ağında yaşamaktan güzeldir.
  • çok başarılı sistem eleştirisi ve gerçekçi tespitler barındıran bir dizi.

    ingilizler bu dizi ile bir defa daha "distopya bizim işimiz" demiştir. teknolojinin gelişimi ve politikanın ilerlediği yol hakkında vizyonları çok iyi.
  • ders olarak ingiltere'de vasıfsız bir finans danışmanının bile 1 milyon sterlin kazanabileceği gerçeğinin çıkartılabileceği mini dizi.
  • mantık hatası bularak orgazm olan türlere destek amacıyla,
    --- spoiler ---

    ilk bölümde tekerlekli sandalyedeki hatunun sevişmenin başında herifin çekmecesinden çıkan şeyin robota ait olduğunu anlayıp alt katta aleti yerine takarken herifin üst katın merdivenlerinden aşağı sarkarak yapma dediği sahne tam bir mantık hatası.. sakat kadın tek başına nasıl fırladi gitti acaba alt kata da herif üst kattan peşine yazıldı?! engelli asansörü mu var dairede? hiç sanmam.
    --- spoiler ---

    çok önemli bir bilgi paylaşmanın haklı gururuyla herkesi selamlarim.
  • king şarkılarını bir kere dinleyip durabilmeyi başaramadığım güzel grup.
  • king adlı şukela bir şarkıya sahip ingiliz grup.
  • londra merkezli bir grup, hafif elektronik, ritmik ama aşırıya kaçmayan güzel bir dans müziği yapıyorlar. disclosure'un peşi sıra gelen gruplar arasında gösteriliyorlar (haksız da sayılmaz bu ifade).

    grubun üç ana üyesinden biri emre türkmen isminde bir çocuk. ingilizmiş esasen, anlaşılan doğma büyüme oralı. ama bir derginin blog'una verdiği röportaj cevaplarına bakılırsa halen "damardan türk": en sık dinlediği albüm atoms for peace, stil ikonu darth vader ve en sevdiği insan annesi!

    neyse konuyu dağıtmayalım, müzikler güzel, siz onu dinleyin:
    https://soundcloud.com/yearsandyears
  • daha fazla insanının dinlemesini istediğim grup.bir diğeri (bkz: chvrches)
  • insanı yerden yere vuran dizidir. en kötüsü de dizide olan şeylerin gerçekten olabilecek olması ve hatta hali hazırda içinde bulunmamız olabilir.

    --- spoiler ---

    dizideki alegorileri de atlamamak lazım, izlerken her bir lyons ailesinin ferdini içimden alegori olarak geçirdim niyeyse. ailenin ismi lyons (ingilterenin sembolü aslan)
    yaşlı bir büyük anne (büyük ihtimal kraliçe)
    4 kardeş (ingiltere, iskoçya, galler, irlanda)
    siyahi gelin ve melez kızları , (eski sömürgeler),
    ve bir kardeşin getirdiği kaçak göçmen sevgili (kaçak göçmenler tabii ki)
    belki zorlama oldu ama, oy verirkenki seçimleri bile anlatıyordu her şeyi.
    --- spoiler ---

    ingilizlerin en korktuğu şey olan kaosun nasıl da olasılık dahilinde olduğunu, insanın ve teknolojinin birbirine bağlı olduğunu, basit kararların ne gibi sonuçlar doğurduğunu görün.
    black mirror ihtimal dahilindeki distopya ise bu dizi içinde bulunduğumuz distopyayı anlatıyor.

    cahillik kazanıyor, iyiler ölüyor, kötüler hüküm sürüyor.
  • şaşırdığım şey onların distopya diye çektiği şeyi teknolojik gelişmeleri hariç biz her gün yaşıyoruz zaten türkiye'de. bankaların batması, güvensiz toplum, bi gecede hiç olan hayatlar, başbakan'ın konuşmaları ve uygulamaları, kıyımızda ölen mülteciler, kamplar, doğuda yasaklanan mahalleler ve daha aklıma gelmeyen bir çok şey
hesabın var mı? giriş yap