• uzaklardaki küskün sevgiliye zarf içinde gönderildiğinde, -ama hiç bir başka nota gerek kalmaksızın- "dön ardık, özledim seni" anlamını yüklenen nesne.
    her yalnız insanın bir yedek anahtarı vardır, saklı durur vitrindeki bir fincanın içinde.
  • arabanin alinisini takip eden 6. ayin sonunda kaybolan esas anahtarin yerini alan ve boylece 6 ay gibi kisa bir surede terfi etme basarisi gosterdigi icin araba satilana/degistirilene kadar gurula kullanilan anahtardir...
  • unutkanlığa karşı önlem olarak komşuya bırakılan ama asıl amacının yanında komşunun buluğ çağindaki oğlunun sapıkça zevklerine (bkz: kullanilmis kadin ic camasiri koklamak) alet olan anahtar.
    (bkz: kotu ellerde tehlike arzedebilecek seyler)
  • güzel sayılabilecek, sürükleyici bir polisiye-gerilim romanı.

    "müzik piyasasında yer edinmek için büyük ümitlerle new york'a gelen altı genç, bekledikleri büyük çıkışı yapamasalar da birbirleriden kopmazlar. alice ellis günün birinde grup üyelerinden ikisinin cesedini bulur. cinayetin işlendiği evin anahtarları, müzisyenlerin dostları, yakın ve uzak tanıdıkları, hatta tanımadıkları kimselerin üstünden çıkar. pulitzer ödüllü yazar jane smileyin romanı, yakın dostlar arasındaki sevgi,kıskançlık, nefret ve ihanet gibi duyguları, en iyi dostların bile paylaşamadıkları sırları bir cinayetin anatomisi çerçevesinde çözümleyen bir eser."

    (arka kapak)
hesabın var mı? giriş yap