• beğenilmeyen entry lerin yazarlarına bakıldıktan soora algıda seçicilikle sadece 7. nesil yazarların isimlerinin hatırlanması sonucu yapılabilicek genelleme. oysa ki her nesil yazarlar insandır, her nesil yazarların iyi ve kötü entry leri vardır ve olacaktır..
  • öncelikle buna benzer çoğu konu gibi insanın içini bayan bir iddia daha..
    direkman bu başlığı kastetmiyorum ama anımsamama vesile oldu-öncelikle,bu altıncı ve yedinci nesillerle ilgili çok uzun dönemdir dönen saçma sapan,yergi içeren,son derece gereksiz başlıklara dikkat ederseniz çok da şaşmayan bir durum görürsünüz:bu başlıkların ekserisi altıncı neslin kendi üretimidir.

    "altıncı nesilden sabun yapalım","topaç altıncı nesil",allah belanı versin altıncı nesil"......ana fikirli yüzlerce başlık..

    "aha bakalım kim ne yazmış bu konuda?" diye merak edip bakarsınız,genelde şöyle bir durum çıkar:

    başlık:"hop hop altıncı nesil top altıncı nesil"

    1.altıncı neslin çok "sucks" enrtylere imza atması durumunda dudaklardan dökülen laf..
    edit:niye kötülüyonuzzz kaardeşim ben de altıncı nesilim yaaaa:(((
    zikko,12.10.2003 12:34

    işte bu mantaliteye sahip ufak bir kısım altıncı nesil yazar topluluğu baktı ki kendi neslinden türetecek abuk başlık kalmadı,şimdi de yedinci nesle sardırma kararı aldı.

    daha aşağı yukarı iki senelik sözlük geçmişim olmasına karşın,ilk zamanlar yazdığım entryleri okuyunca zaman zaman utanıyorum,bazılarını siliyorum,yani sözlük kullanılarak öğrenilen,adapte olunan bir platform.
    yedinci nesiller arasından da,tıpkı diğer nesillerden çıktığı gibi süper yazarlar çıkacaktır,kısa bir süre içinde de adapte olmuş olacaklardır,kimse astını ezme psikolojisiyle kendini tatmin etmemeli,kimse kimsenin astı üstü değil ki zaten burada.

    mühim olan kaç senedir bu sitede entry düzüldüğü değil,ayakta alkışlanacak entyrler düzecek birikime sahip olunup olunmadığıdır ki onu da görmek çok kısa bir zaman alır.
  • (bkz: #8723055)
  • bir gorustur.
    yapacak baska is bulamayan bunyemde katilip katilmadigimi belirtip gecmek yerine baska bir noktayi parmaklama ihtiyacini tetikleyen bir gorus.
    cok ugrassam da, tse nin hangi donemde sozluk yazarlarini kalite kontrol uzmani olarak ise aldigini hatirlayamadim.* cok klise olmasin kaygisindan bir nebze nasiplenmemis biri olarak belirtmek isterim ki, (bkz: kime gore neye gore).
    bu nasil bir kalitedir ki, nesiller boyu dusurule dusurule bir turlu dibe vurmamistir, hayret etmemek elde degil. oyle bir kalite seviyesi dusunun ki, sol frame de sozlukculerin deviantart sayfalari, icq numaralari, araba arkasi yazilari, cinsel tercihlerinin cirit attigi bir sari sayfalar tadi tasisin. ya da hayvan ara nin sozluk bana kari bul lan allahsiz dan ote kullanim yogunlugu limit sonsuza giderken sifira yakinsasin. ya da politik derinligi, kendi goruslerine katilmayanlara futursuzca kufretmekten oteye gidemesin. uslendigi misyonu, vatandasi bilgilendirme gorevini bile yuzune gozune bulastiran, gazete demeye bin sahit isteyen, agac katliamindan baska bir boka yaramayan gunluk tefrikalarin ucuncu sayfalarinin, ertesi gun sozluk sayfalarinda cirit attiginin farkinda olmayan kaldi mi?
    spontane bir deney yapiyorum izninizle. rastgele tusuna bir kere tiklayarak karsima cikan basliklardan bir demet yapicam ortaya karisik.
    (bkz: sevgiliye anestezi yapip oyle dovmek) ... siddete egilimli ama yaratici kalite
    (bkz: camiye yardim parasiyla bira almak) ... alkol bagimlisi marjinal kalite
    (bkz: korece nah cekmek) ... multilingual kalite
    (bkz: gotune sise sokmak) ... deney merkezli kalite
    (bkz: yazar aliminin finallere denk gelmesi) ... universiteli kalite
    (bkz: canli yayinda arka planda telefonla konusan tipler) ... detay hastasi kalite
    (bkz: disleri olmayan hatunla yazistigini anlamak) ... hayal kirikligi magduru kalite
    (bkz: 3 anahtar egeleyenin kendine anahtarci demesi) ... mukemmeliyetci kalite
    (bkz: sevismeyle revize edilmis atasozleri ve deyimler) ... dil tarihi ve cinselligi ayni potada eritmis kalite
    (bkz: aktif sagci kizlarin cirkin olmasi) ... hem seksist hem de politik kalite
    (bkz: uydu telefonuyla internete 146 dan baglanmak) ... zihni sinir tadinda kalite
    (bkz: pornolardaki adam surati) ... arastirmaci kalite

    bu mudur dusurulmesinden bu kadar rahatsiz oldugumuz kalite?

    kimseyi "yazacak bunu mu buldun bre imansiz?" seklinde suclamamamiz gerektiginin, sozlugun konsept limitlerinin "sonunda gotumuze girmeyecek <caps>her turlu</caps> bilgi" ile sinirlandiginin farkinda olmakla beraber demek istiyorum ki, karsimizdakinin dinine kufretmeden once en azindan kendi dini vecibelerimizi yerine getirmekte biraz ozenli olmamiz gerekmez mi ?

    ayrica eger sozluk sadece surekli bir sekilde belirli kalite duzeyini saglamakla yukumlu kullanicilara aciksa, izninizle ben sapkami alip ufaktan kacayim. zira boyle bir ortami her kosulda saglayabilecek ustun irka mensup oldugumu sanmiyorum. bazen bilgi eksikligi nedeniyle, bazen icinde bulundugum ruh hali sebebiyle, bazen sirtim kasindigi icin, bazen de pasa gonlum oyle buyurdugu icin sacmalarim ben efendim. elimde degil.
hesabın var mı? giriş yap