• i$tek vakfi`nin guzide matbaası..yılda $ 10000 e eitim ööretim yapan,garı gızın bol olduu bi okulumuz..özel diil,vakıf okulu..
  • yakında mehmet ağar'ı ve meral akşener'i konuk hoca olarak ağırlayacakları haberi kulağımızıa çalındı. bedrettin dalan birüniversitenin başına geçince sonuç bu oluyormuş.
  • ogretim uyeleri bogazici, itu gibi universitelerden gelen, okumak isteyen icin gayet faydali olan bir okul..
  • ucu bucaa belirsiz, onunden bildigim butun agır vasıtaların suursuzca gectigi, inip cikarken kufur ettigim hayvani bir yokusu olan allahın zittir ettigi yer.
  • ic mimarlik bolum baskani mimar sinandan.. diger butun universitelerin (avrupa ve amerika dahil) ic mimarlik bolumunde bulunan ve kredisi en baba olan tasarim (bkz: design) dersinin olmadigi okul. onun yerine temel sanat egitimi diye sacma sapan her telden calan bir dersleri var. paso malzeme ve konstruksuyon bilgisine abanilmis. (mezun olunca cok guzel malzeme pazarlayabilir insan)

    juri yok, tasarimini anlatmak yok, o mimari elemani oraya niye koydugunu bilen yok, mekanda yasayacak insanlarin senaryosu yok, o mekani tasarladigin musteri diye birsey yok, proje temasi yok; bir yokluga mekan olusturmak var..
    studyo yok, onun yerine lise sinifi tadinda mekanlar var. notlar "bu cocugu taniyor musun? nasi biri iyi midir? kac verelim ki?" seklinde veriliyor..
    tuvaletleri 5 yildizli otel gibi belki o ise yarar (bkz: turkun akli ya kacarken ya sicarken gelir)

    ha, bir de perspektif dersinde [ya da perspektifi ogrendikleri "o" derste] tek nokta perspektif ile olusturduklari kutucuga maison francaise, home art, art dekor v.b. dergilerden mobilya, perde, hali kesip dosuyorlar. zaten o korkunc binalarin icinde, gercek bir mimari egitim vermek de soz konusu olmazdi. en fazla "haydi hatalari bulalim, biz yapmayalim" gibi bir ogretim sureci olasiligi hakim.

    ben bunlari gordum, inanamadim; keske sadece on yargidan ibaret olsalardi...
  • 5 yil icinde ogrenci nufusunun %20 sini araba kazalarina kurban verecek olan okul..
  • cok farkli bir mekan. hem "ben piyasasi icin gidiyorum hoca, ancuk dolu okul oh$" hem de "ogretim gorevlileri, ders olanaklari gayet iyi. okumak adam olmak icin gidiyorum ben" diyen icin faydali bir yer. kampus guzel hakkaten. giriste kimlik falan gostermeden elinizi kolunuzu sallaya sallaya girebileceginiz sayili universitelerden.
  • istanbul büyükşehir belediyesi olarak eğitim vakfıkuruyoruz ayaana bağış toplanarak dönemin belediye başkanı dalan tarafından kurulmuş istek vakfının yeni para kaynağı.
    istanbul belediyesine ait araziler, dalan'ın imzasıyla vakfa aktarılmıştır (bel. bşk. encümenden geçirmeden bağış yapma yetkisi vardı o zaman). dalan seçimi kaybedip, görevi nurattin sözen'e devrederken, kendisinden vakıfla ilgili belgeleri isteyen sözen'e vakfın belediye ilgisi olmadığını söylemiştir.
    neden bu olayın üzerine gidilmediğini ise bi türlü anlamadım!
hesabın var mı? giriş yap