• kult japon elektronik muzik grubu. ryuichi sakamoto, solo calismaya baslamadan once bu grupta caldi. grup 1970'lerin sonundan 1980'lerin ortasina kadar faaliyet gosterdi. bu sure icinde cikardiklari albumlerle, kraftwerk ile birlikte, elektronik pop muzigin en onemli yaraticilarindan kabul edildiler. 1979 tarihli solid state survivor gerek kapagiyla, gerek icerigiyle kraftwerk'i cagristirir, ve en iyi albumleri kabul edilir.
    kraftwerk'in robotik muzigine oranla daha neseli havalariyla 90'larin shibuya kei gruplarina da esin kaynagi olduklari asikardir.
  • 70'lerin sonunda japonya'dan elektronik müziğe açılmış sıra dışı bir pencere.. grubun, kraftwerk ve jmj gibi dönemin soğuk müzik stillerinin aksine yüksek tempolu ve bana sevimli gelen bir çizgisi var. özellikle rydeen parçası zihnimde teknoloji, elektronik müzik ve japonya ile ilgili değişik çağrışımlar oluşturuyor. ekibin klipleri ise ayrı bir alem, mutlaka edinilip bakılması gereken türden.. baterist yukihiro takahashi'nin kaytan bıyıkları, haruomi hosono'nun her daim ağzından düşmeyen sigarası ve şefleri ryuichi sakamoto'nun kafasındaki süleyman demirel şapkası.. made in japan..
  • iki muhteşem eserlerine vakıf olduğum, henüz bütün eserlerini hatmedemediğim grup.

    computer games

    rydeen
  • şu sıralar (bkz: e-girls) grubunun mixledikleri parçaları " (bkz: rydeen) " ile gündemdeler. kızlar şarkıyı " rydeen - dance all night" adıyla remixleriyleyerek şarkı yapmışlar. elbette grubun koyu hayranları tarafından beğenilmeseler de ben beğendim şarkıyı, birkaç gündür dinliyorum. 19 martta yayınlanacak albümlerinin çıkış parçasıymış.

    klibini de buradan izleyiverin
  • kendilerine has bir türleri olduğunu düşündüğüm yeni bulduğum süper gruptır. takipteyiss..
  • ilk dinlediğimde l'imperatrice çakması sandığım ancak daha sonra kendilerinin daha l'imperatrice üyeleri portakalda vitaminken kurulduğunu öğrenince dumur olduğum, japonya'nın müziğe en büyük armağanı elektronik pop grup.
  • bu aralar sürekli dinlediğim grup. adamların her albümleri benim için ayrı bir olay. kendilerine has bir tarzları var. her albümlerinde ayrı bir hava var ve bunu çok güzel yansıtıyorlar. bu adamlar için japon işi daft punk desek hiç sırıtmaz bu arada.
  • bugün grubun bateristi olan yukihiro takahashi'nin ölüm haberini duyup efkarlandığım eşsiz grup. vay be, zaman uçup gidiyor.
hesabın var mı? giriş yap