• bir de yeri geldi mi herkesten daha kibar görunmeye calısırlar fakat siz onun içini bilirsiniz ve içinizden küfür yagdırırsınız.
  • mekanın dallamalığı yüzündendir.

    eğer mekanı kız seçtiyse; baş başa kaldığınız bir anda, uygun bir üslupla rencide edin. ha yok, siz seçtiyseniz ve kız buna hiç ses çıkarmadıysa; vakit kaybetmeden o kızla evlenin. bi daha böylesini bulamazsınız.
  • salatanın aslında yemeklerden önce iştah açmak ve mideyi yemeğe hazırlamak amacıyla yendiğini bildiğinden dolayı böyle bir şey yapıyor olabilir. acaba çok biliyormuş gibi ukalaca ona öküz diyen hadsiz insanları sallıyor muymus? sormak lazım...
  • kaçın salatanın sahibi öküz geldi, salata yemelik değilmiş göstermelikmiş herhal ne bilek bi daha abanmayız kardaş dediğim iddia.
  • nazarımda içki içmediği halde mezeye yumulan insan modelinden daha şerefsiz değildir.
  • öncelikle yemek yemesini bilen, kendisini öküz diye nitelendiren şahıstan daha öküz olmayan kişidir.

    salata iştah açıcıdır. neredeyse türkiye'den başka hiç bir memlekette salata yemekle yenir diye bir kaide yoktur. hatta ve hatta yemek esnasında yenen salata yemeğin tadına etki edeceğinden tercihen ana yemekle salata arasına bir de ara sıcak eklenir. neyse bir de sana ne lan sana mı soracak salatayı ne zaman yiyeceğini demek var kısadan.
    (bkz: sana ne lan yarraam)
  • mezeler ve ara sıcaklar ana yemekten önce yenir. salatalarında çoğu ana yemekten önce yenir, bazen de ana yemeğin yanında. bu kişinin yemek kültürü ile ilgilidir. örneğin bir çinliye en önce çorba getirirseniz, yemek bitti sanır ve masadan kalkar. bunun öküzlükle falan alakası yok. benim yemek masasında önceliğim şöyledir:

    1. salataya konan zeytin yağı, sirke veya limon mideyi koruduğu ve ana yemeğe hazırladığı için önden tüketirim.
    2. ekmeksiz yiyebileceğim yiyecekleri önce yiyerek midenin biraz olsun dolu olmasını sağlarım.
    3. her yiyeceği ayrı ayrı yiyerek tatlarının karışmamasına özen gösteririm.
    4. ağzımda tadını uzun süre korumasını istediğim yiyeceği en son tüketirim.

    yemekten önce salata yiyen insanı, hayatı boyunca salatadan başka bir şey yemeyen öküze benzetmek de bir başka ironi ayrıca.
  • yemek söylemeden önce salata söylerim. salatanın menüde yer almadığı, yemeğin yanında standart geldiği mekanlarda salatayı önden getirin derim. (bkz: adana)

    ha öküz kim o zaman? salatanın masaya konulma amacını bilmeyen kimse o tabi ki.
  • benim heleki o salatada mor lahana tursusu varsa yanimda kim varmis umursamam tabagin sagindan solundan dalarim salataya.
    o salatalar tam olarak yikanmiyormus, simdiye kadar bunu dusunmek aklima gelmedi ama fark etmez hayraniyim ben o salatalarin.
  • ilgili kişi öküzdür, durum ise toplumun kanayan yarasıdır.

    o salata ve mezeler sen yemeğin geldiğinde yanında hafifçe demlen diye getiriliyor ve ortaya konduğu için de hepsini sen yemek zorunda değilsin. yiyeceksen tadına bakar ya da ucundan nazikçe alır bırakırsın.

    bunu yapan kişide ne yazık ki yemek yeme adabı bulunmamaktadır.
hesabın var mı? giriş yap