• web sitesinde gerçekleşen olay. http://yemeksepeti.com/

    her yeni tasarım gibi berbat olmuştur.
    görsel

    sayfada hiçbir bilgi yok. en sevilen restoranlar diye bir liste yapmışlar ama hiçbiriyle bir alakam yok. kim seviyor bunları? aynı ilçede bile değiliz. benim sevmediğim restoranlar neden bana gösteriliyor? eskiden bulunduğum ilçeye tıklayıp listeyi açardım o da gitmiş.

    (bkz: şirketlerdeki yarak gibi olmuş diyen adam eksiği)

    rezalet puanım 10.
  • alışılmış ikonik tasarım neden içine sıçarlar ki ?
  • eski tasarım hakkında sayabileceğim tek 1 olumsuz özellik bile yokken ne diye sikip atmışlar anlamak imkansız.

    gayet iyi ve çalışan şeyi ne diye kurcalayıp bozuyorsunuz, rahat mı batıyor amk.
  • delivery hero foodora'da kullandiklari tasarimi direk yapistirmis gibi duruyor.
  • ücretsiz verilen wordpress temalarını andıran, yemek siparişi vermekten öte sanki özel bir hastaneden e-randevu alma hissiyatı veren bir kullanıcı deneyimi bıraktı bende.

    gece modu göremedim mesela. bu kadar beyazlık olmaz ki?!

    baştan savma bir şekilde test edilip production ortamına aktarılmış gibi. eksikler düzelir diye umuyorum.
  • (bkz: if it ain't broke don't fix it)
    (bkz: if it works don't touch it)

    bu iki vecizenin ne anlama geldiğini öğrenmek için tam şu anda girip yemeksepeti.com'a bakabilirsiniz.
  • inanılmaz yavaş çalışan bir siteye dönüşmüş yeni tasarımdır.

    - önceden bookmark olarak kaydettiğim adresime gönderim yapan restoranlar linkinde, title'da font latin-extended değil düz, open sans.

    -önceden tek sayfada en az 20-25 restoran görebilirken şimdi en fazla 12 tane görebiliyoruz. soldan sağa gözle tek tek tararken, fotoğraf içine yerleştirilmiş yeşil ve kırmızı barlar çok dikkat çekiyor ne aradığımı , neye baktığımı unutuyorum.

    -beyaz arka plan üzerine açık yeşil renkli fontla içerik yerleştirmek dahiyeymiş, ne yazıyor diye ekrana yapıştım arka arkaya üç tane tl işareti var ilki açık yeşil, neden ki? restoran sayfasında o yeşil çubuk direkt beyaz arka plana koyulmuş ama niye?
    görsel
    oysa şöyle bir renk olsa hem rahat okunuyor hem de gözü rahatsız etmiyor, hem de dark mode için uygun.
    görsel

    -2022 senesinde full beyaz site yapmak ve dark mode eklememek de ne bileyim... beyaz arkaplan, restoran sayfası tamamen yazıdan oluşuyor ve çok göz yoruyor.

    -herhangi bir linke tıkladıktan sonra açılması en az 4-5 saniye sürüyor.
    pagespeed insights

    -delivery hero yemeksepeti'ni aldıktan sonra anlaşılan tasarımını da aynı olacak şekilde güncellemiş ama bence olmamış. 11 saniye sunucudan yanıt beklemek?
    gtmetrix 11.5sn
    pingdom tools - 15.34sn

    -bu nedir? ana sayfada aşağı scroll yapınca giriş vs linkleri siyah oluyor, biraz yukarı çıkınca beyaz oluyor yazılar görünmüyor?
    font renkleri bozuk
    scroll yapınca düzeliyor

    daha bir sürü hata var da cidden uğraşacak dermanım kalmadı. kısacası bitmemiş ya da test edilmemiş siteyi yayına almışlar göz kanata kanat ailerliyorlar gibi gözüküyor.
  • canlı yardımı kaldırmışlar. bir personel tasarruf. şikayet veya öneri gönderemiyorsunuz. ayrıca sipariş için telefon onay kodu, artı kredi kartı cvv istiyorlar. bir vukuatlı nüfus ilmuhaberi eksik.

    eski tasarımın neyi vardı amk? lan olm bir dürüm söylemek için 5 adımlı işlem nedir?
  • yıllar sonra arayüzünü değiştirmiş. üyeliğimi "sildireli" (kendimiz müdaha edemiyorduk ;) yıllar oldu. delivery hero'nun tıpkı yemeksepeti gibi alt markası olan foodora'nın alt yapısına geçmiş. ha diyeceksiniz, nevzat'ın kemikleri sızlamış mıdır? bence s... değildir :d doğru zaman da satıp, parayı emlak / arsa vs gömerek iyi iş yapmış :d eski tekel kafasını getir / trendyol vura vura ezdi, ezmeye de devam ediyor.

    foodora
  • android kullanıcısı olarak bugün gördüm. fena olmamış. eski sıkıcı tasarımın yerini daha hareketli, daha renkli bir yapı almış. banabi'nin adı market olmuş gördüğüm kadarıyla. daha başka şeyler de var. gezip gördükçe yazarım. yemeksepeti'nin çatı şirketi delivery hero'nun 20 ülkede daha kullandığı altyapıymış bu anladığım kadarıyla. hayırlı olsun. bu kadar radikal bir değişimin kendi başlığı olması gerektiğine inanıyorum.

    türk toplumu değişimleri sevmez. adapte olamaz kolay kolay. değiştiğinde zayıflayacağını sanır. bundan dolayıdır ki süleyman demirel kez gelip 8 kez gitmiştir. bundan dolayıdır ki 20 yıllık bir iktidarı yaşıyor, hala osmanlı'yı arzulayanların hayallerini dinliyoruz. tansu çiller'i, mesut yılmaz'ı da aynı şekilde. eğer ciddi ekonomik krizler yaşanmasaydı bu kişilerin hiçbiri gitmezdi. bu işin iktidar tarafı, partilere genel olarak bakın orada da durum farklı değil. her birinin genel başkanları kaçar yıldır oradalar bir değerlendirin. kılıçdaroğlu, bahçeli, perinçek...

    siyasetinde bu kadar değişime kapalı olan toplumun sosyal hayatında ya da estetik algısında esnek olması beklenebilir mi? elbette hayır. yemeksepeti'ne nereden bağlayacağım? tam da buradan. girin yemeksepeti başlığının son entry'lerini bir okuyun; değişimi daha ilk andan boklayanlar, sinir krizi geçirenler, yazana ya da tasarlayana sövenler, değişimi onaylayanın ailesinde anılmadık kişi bırakmayanlar gırla. büyük bir travmanın sonuçları bunlar. bu psikoloji, kişilerin değil toplumun sorunu. hastalık. mobil uygulamalar daha yeni güncelleniyor belli ki, herkes görmeyebilir hemen. birkaç haftada her kullanıcı uygulamalarını güncelledikçe görecektir. 20 yıllık bir kullanıcı deneyiminin üzerine ilk anda elbet şaşırtıcı gelecektir yeni görünüm ama değişimin bu kadar karşısında olmak akıl karı değil. üzüldüm tablo karşısında. yemek ya da market ürünü sipariş edilen bir internet platformu bile hiç değişmesin, hep aynı kalsın istiyorlar. kötü olsun ama aynı kalsın. demode olsun ama aynı kalsın. tıpkı siyasetteki gibi, tıpkı sosyal konulardaki gibi. en azından internet kullanan, biraz okuyan gören insanların farklı değerlendirme mekanizmaları olmalı halbuki. daha esnek zevkler, daha esnek hayata bakış. diğer türlü mutlu olmak çok zor. değişim kaçınılmaz zira. buna adapte olmak yerine, karşısında durursanız sürekli bir mutsuzlukla başa çıkmak zorunda kalırsınız ki imkansız. konu nereden nereye geldi de neyse. olsun artık.
hesabın var mı? giriş yap