• amatör kayakçılar, boylarıyla aynı uzunlukta kayak almalıdır. ayrıca bağlama ve ayakkabı seçimine dikkat etmelidirler. kayak elbiseleri seçiminde de teri içte tutmayan, teflon ve gratex kumaştan elbise seçilmeli. amatör kayakçıların kazalara maruz kalmamaları için dağdaki işaretlemelere mutlaka uymaları gerekir, yanlış parkur seçimi, kar çeşidine dikkat edilmemesi istenmeyen kazalara neden olabilir. kayak yapmadan önce etli ve yağlı besinlerden uzak durulması gerekir, kayak öncesi hafif meyveli tatlılar ve sebzelerle vücudun enerji, vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması onemlidir. kayak yaparken farkında olmadan vücudun su kaybı fazla olur, bunun için her zamankinden daha fazla sıvı alınması gerekir, yorulan bacakların sıcak suda dinlendirilmesi faydalıdir, sauna ve sıcak banyonun da soğukta kaybedilen ısının geri alınmasında önemli bir yeri vardir. soğuk havada, nem oranın az ve havanın kuru olduğu, bu nedenle ağız, dudak ve boğazlarda kuruluğun meydana geldiği unutulmamali, kayak yapanların, kuru havayı teneffüs etmeleri için en iyi yol burundan nefes almalaridir. dağlarda güneş ışığı, kardan yansıyan ışık ve mor ötesi ışığın fazlalığının cilt ve gözler için tehlikeli olabileceğini de kayaga yeni baslayanlarin unutmamasi gerekn bir husustur. ultraviyole ışığı süzücü camları olan, koyu renkli gözlüklerin kullanılması, yüzün ise maske ve süzücü kremlerle korunması gerekir. (kaynak: seyahat.msn.com.tr/ipucu.asp?haberid=87067)
  • kaymaktan once karda yan yan yurumeyi ogrenin.. ilerde cok işinize yarayacaktır..
  • sakın teleskilere oturmaya kalkmayın.. zira onlar oturmak için değil sizi tepeye çıkarmak için üretilmişlerdir.. yok ben oturcam derseniz düşersiniz ona göre..
  • kayağa başlarken ilk önce "düşmek" öğretilir. kayakta doğru düşmek önemlidir yoksa yaralanmalar veya sakatlanmalar olabilir.
  • (bkz: snowboard)
  • ogrenmeye baslar baslamaz kiyafet haric bir malzeme satin almayin. yilda kac kez bunlara ihtiyacinizin olacagini dusunun, ve kayak vs gibi $eylerin kiralanabilecegini hatirlayin. boylece ta$imaktan da kurtulursunuz.
    kayak gozlugu almaniza gerek yok, cunku zaten o kadar hizli kaymayacaksiniz, ve alisana kadar kayaklarinizin ucuna bakmaya her kastiginizda kapaklanma riskiniz artacak.

    ba$kasinin icine ci$ini kacirdigi bir pantolon giymek istemezseniz, diger malzemeleri almak icin para harcamak yerine kayak pantolonu ve montu alin. bu giysiler sizi kuru ve sicak tutar. su gecirmez baska bir pantolonunuz varsa bile buyuk ihtimalle pek rahat edemeyeceksinizdir.

    bir gunes gozlugu ve yuksek koruma faktorlu bir krem edinin.

    kar sapani ogrenir ogrenmez "tama cnm kivirdim" diye havaya girmek tehlikeli hareketler yapmaniz ihtimalini arttirir, aman dikkat edin. kendinizden ziyade ba$kasinin olumune sebep olabilirsiniz.

    kat kat giyinmeyin, sicaktan isilik olmayin. bilhassa ogrenirken, kaymak bir hayli hareket ettirir ve isitir. kipkirmizi olup da ustunuzdekileri cikartmak istediginizde cok caresiz hissedersiniz, cunku hem cikarttiginiz giysileri ne yapacaginiz sorun olur, hem de terli terli soguk havayi yiyip cigerlerinizi u$utursunuz, boynunuz tutulur.
  • bir yerlerden para bulun.
  • kayak seks gibidir. kayasınız ve zevk alırsınız. kaymazsanız zevk alamazsınız bu yüzden kayın ve zevk alın
hesabın var mı? giriş yap