• eğer ilk defa şarap içilecekse dikkat edilmesi gereken hususları içinde barındıran hede.
    mesela içim kolay bi şarap olmalı. öyle köpek öldüren filan almayın sakın.leona hoş olabilir mesela. melez bi şaraptır kendisi. öküzgözü ve shiraz bi arada,melezliği buradan geliyor. içimi kolay.kayranın bize yeni sunduğu güzellik. keyifli muhabetlerin eşlikçisi kendisi. alkolü bol. hemen kafayı buluyorsunuz. denememek lmaz ona göre:)
    http://www.sarabinyenidunyasi.com/

    beyaz peyniri eksik etmeyin.
  • eger sarap adabi ile icilecekse biraz zahmetli biraz da arastirilmasi gereken bir durumdur. oncelikle sarabin yaninda yenilecek peynir beyaz peynirden ziyade grana , brie, roquefort tercih edilmelidir. ayrica beyaz ve kirmizi sarap ayrimi yapilip yaninda yenilecekler ona gore secilmelidir. liste sarap cesidine, uzumun cinsine gore yemek, tabak hatta kadeh secimlerine kadar uzayip gider ama bu kadar ugrasmak istemeyenler icin ise marketten alinan bir sise sarap yaninda cerez saraba giden ilk adimdir.
  • öncesinde, sonrasında ve özellikle de yanında su içmeyin.
  • efendim yuzyillardir bu sarap denen siviya cok anlamlar yuklenmistir. entellik ve bilimum hede seviyesini falan olcer hatta bazi insanlara gore. ama aslen oyle degildir. simdi... once migrostan 7.5 milyona bir adet cumartesi(evet kopekolduren) alinir. sonra caddebostan veya moda sahile gidilir(hangi migrostan aldiysaniz artik). sonra icilir de icilir. ustune birayla cilasi cekilir. sonra evlere dagilinir. az fiyata cakirkeyf olmak icin gunes altinda icilmesi daha uygundur.

    iste yeni baslayanlar icin sarap boyle bir seydir. ne anlasin lan yeni baslayan adam 100 senelik $ato do biryantin a la jole 'den.
  • bu konuda, manidar adlı ve güzel bir site:
    http://www.hayyam.com/
  • şarap tembeli olunsa dahi -bir gün gerekli olabilir- endişesi ile zihnin bir köşesinde bulundurulması gereken kurallar bütünü.

    http://www.kayrawinecenter.com/…armaster&cid=159336
  • yalnızken şarap içmeyin, mümkünse sevgiliniz olsun yanınızda. yoksa eğer bira için, kola için amınakoyım. ziyan etmeyin şarabı. evet.
  • ucuz şaraplar için konuşuyorum; imkan varsa içmeden bir saat kadar önce açın beklesin asidini acısını biraz atsın.
  • kola,tarçın, karabiber ve muz dilimleri ile harika bir kokteyl hazırlayaileceğiniz güzel bir alkoldür.
hesabın var mı? giriş yap