• ümraniye ilçesinin bir mahallesidir
  • yeni kurulan ataşehir ilçesinin bir mahallesi. doğu ataşehir tarafındadır.
  • eskiden koca bir mahalleyken, ataşehir ilçesine bağlanmasıyla beraber mevlana, yenişehir ve mimar sinan mahalleleri olmak üzere üçe bölünmüş, sonuç olarak cücük kadar kalmış olan mahalle.
  • neden özgün bir isim verilmez de yeni çamlıca ismi verilir? anlamış değilim.
  • sıkıntı bir mahalledir, girişinde besmele çek lan, abdestsiz girilmez, hop dersin göte yersin gibi yazıların bulunduğu yobaz, suriyeli, dinci, kurt ve soparlarin bol bulunduğu tehlikeli bir mahalledir.
    dini dernek ve vakıflar bolca bulunmakta, başıboş tehlikeli cins köpeklerde çalındığı için bolca bulunmakta. isiniz düştüğünde araç ile gidip araçtan inmeyiniz. abartı değildir.
  • mevlana ve mimar sinan mahallelerinin de dahil oldugu dogu atasehir'deki bolgenin genel ismi. yapilasmasi daha cok gecekondu tarzidir. demografik yapisi ise karisiktir.
    mahallenin cok uzun yillardir genel bir mulkiyet sorunu bulunmaktadir. bu sorun icinden cikilmasi cok zor, herkesin birbirinin parselinde isgalci konumda oldugu ve icinde bolca mahkemelik vaka bulunduran bir sorundur.
    chp'li atasehir belediyesi yillardir bu durumu cozmek icin ugrasmaktadir fakat hala sonuclandiramamistir. ibb'yi chp'nin almasi ile buyuksehir ile daha uyumlu calisarak sorunun cozumunde sona yaklastiklarini soyluyorlar. sorunun cozumu icin bolgenin yeniden haritalandirilmasi ve kok parsele donulmesi icin bir ihale acarak bu konuyu disaridan bir sirkete verdiler.
    yeniden parselizasyon ile mulkiyet sorununun cozumu ardindan ada bazinda imar planlari ile bolge yeniden yapilasacaktir.
    bolge zaten luks sitelerle yapilasip degerli hale gelmis atasehir'in dibinde kalan arazi anlaminda istanbul'da ucuz denebilecek son yer.
    edit: sorun cozulmustur. sorunun cozumuyla bolgedeki metrekare fiyatlari uc katina atesledi. sirada imar var. ada bazinda imar cikmasi ve buyuk insaat sirketlerinin bolgeye adim atmasi bolgenin deger kazanim ivmesini hizlandiracaktir.
  • çamlıca gişelerine adını veren mahalledir

    (bkz: çamlıca gişeleri)
hesabın var mı? giriş yap