• ebeveyn eğitimi şart. yani bu cümleyi kurmak zorundaydım fakat verilecek eğitimden de çekindiğim için bunlar böyle kalsa daha mı iyi, yoksa yardım almalılar mı bilemiyorum.

    çok yanlış kararlar alınıyor, çocuklar üzerinde aşırı baskı mevcut, dolayısıyla yalan söylemede dehşet bir artış var. bildiğiniz 8 yaşındaki çocuklar bir senaryolar yazıyorlar, dinleseniz şok olurdunuz. daha kötüsü sonra oturup bu yalanlara inanıyorlar.

    anne, baba kendini geliştirmeye yönelik tek bir adım dahi atmıyor. saçma internet sitelerinden okuduğu yorumlara göre acayip yanlış davranışlarda bulunuyorlar.

    çocukla sadece kadın ilgileniyor. fakat evde kadın kaale alınmıyor dolayısıyla çocuk anneyi umursamıyor.

    daha söylenecek çok şey var aslında da benim vaktim yok.
  • berkelerin ve pelinsuların ebeveyn olduğu devirde normaldir. birde dede ve nine oldukları zamanı görün efenim.
  • kıymet bilme değil görgüsüzlüktür. başka isim aramaya gerek yoktur.

    bunlar az biraz kendini yetiştirmiş, farkındalığı ve analiz yeteneği olan mantıklı bir insanın asla yapmayacağı şeyler. çocuğunu gerçekten önemseyen bir ebeveynin yapacağı 3 temel şey vardır;

    1) sorumluluk bilinci kazandırma
    2) spora yönlendirme
    3) saygı - sevgi - hassasiyet kavramlarını öğretme

    bunlara ek olarak başka şeyler de yazılabilir belki ama beybi şavır diş bilmemnesi falan asla bunlardan biri olmayacaktır, boş iştir, komşuya akrabaya şovdur.
  • yeni "ebeyenlerin" birçoğu aslında halen kendileri çocuk. büyüyebilmiş değiller o yüzden kendi çocukluklarını hunharca çocuklarına enjekte ediyorlar. 30 küsür yaşında kadın ve adamların çocuk gibi davranmaları da hoş değil dangalakça oluyor tabii. ham meyve yenince oluşan kekremi tat gibi bu y-buçuk kuşağı.
  • bırakın insanları, diğer canıların da ürediğinden; bir kedinin, atın, sığırın doğurup yavruları olduğundan bi haberler. ürediler ya, sanki tek bunların çocuğu değerli mükemmel, çok akıllı ve dünya bunların çevresinde dönüyor. mal bunlar, her yerde karşınıza çıkarlar otobüste, trende, uçakta, avm’de, parkta: bebekle beraber anne baba var ise, diyaloglar üç kişilik gelişir, sanki 3/5 aylık bebe anlıyor gibi, konuşmaya onu da dahil ederler hep, ve etrafı keserek agucuk- bugucuk yapacak birilerini ararlar. çocuğun yanında sadece anne var ise, çoğunlukla da öyledir, anne iki kişilik konuşur. “mamamımız yedik, babamızı bekliyoruz, kakamızı yaptık” gibi. yeni nesil ana baba’lar maalesef, yaratıcının, kainataki canlılara verdiği en sıradan görevi yapmış olmanın embesil vakarı içindedir. gördükçe bunları, insanın içinden: “neredesin ey! motorsiklet kullanmak için istenen ehliyet”demek geçer.
  • herkesin yaptığını yapmayan biz tu kaka(!) ebeveynlere şaşıran ebeveynlerdir.

    çünkü hepsi de herbokologdur. allah çocuklarının yardımcısı olsun.
  • eski yeni herkes kafayı yemiş, bu dünyada belli bir yaşa gelipte kafayı yememek çok zor. herkes ayrı görgüsüz, aç, saygısız, terbiyesiz, düşüncesiz, mal, karaktersiz vs...
  • veliler der susarım
  • facebook, instagram artık herkesin içindeki egoları, komiklikleri bazense küçülmeleri gerçekten çok güzel yansıtıyor. avm gibi beton yıgını yerlerde mutluluk pozları,hava almalar gibi insanlar artık makineleşti. içilen çay, kahve şekilleri, oturma şekilleri bile aynı. samimiyetten uzak. kafayı gerçekten yemişler ayrıca bu gözlem ve tespit için çocuk sahibi olmaya gerek yok.
  • çok yazık tehlikeli bir nesil geliyor berkecanların pelinsuların yetiştirdiği bi çocuktan hayat mücadelesi beklemek plastik çiçeğe su vermek gibi bişey heralde
hesabın var mı? giriş yap