• evlendikleri günden itibaren her ay "bugün de 4. ayımız kalp kalp kalp " gibi fotoğraflarını yayınlarlar ve dünya üzerindeki tek evli çift onlarmış gibi yansıtırlar...
    hele bir de kocasına "kociş, kocişim, koci"diye hitap eden yeni evliler vardırki..
    yemek hazırlar" kocişime hazırladım ihi" , gezmeye gidilir " kocişle gezmelerde" , canım kociş, balım kociş, oh kocişim, ah kociş, o yeah kociş..bitmiyor..
    bu gösteri , göze sokma neden hiç anlamam..
    bir de evlerini sık sık paylaşan güruh var. yemeğe aldıkları ilk misafirler, fırında yemek fotoğrafları, sofra fotoğrafları, ne yemek yenecek detaylarıyla fotoğrafları vs vs.. yemek koymak ne zamandır normal karşılanıyor?
    eskiden bir şey anlatırken "ayıptır söylemesi şunu yiyodum" denirdi.. şimdi direk löp diye fotoğrafını koyuyor adam/kadın.. bir yarış içinde herkes..
    sanırım evlenmeden önce çok sıkıcı hayatları oluyor. evlendikten sonra gerçekten dünyaya gözünü açıp yeniden doğuyorlar..
    ne zararı var diyenler olcaktır.. tamamen yapmacık mıç mıç tavırlar itici duruyor ve sıkıyor takipçiyi. takipten çıkarsan kalp kırıcı bir hareket olarak algılıyor bu tayfa. azalarak bitin. pembe geberik gelinler..

    (bkz: pembe geberik gelin)
  • bir erkeğin erkekliğinin an be an elinden alınıp pembiş fincanlarda zorla kahve içirilişine adım adım şahit olunmasına olanak sağlayan, alabildiğince pembe, yaldız, kurdele ve kalp içeren yapış yapış instagram hesaplarıdır.
    (bkz: kociş)
    (bkz: kocişko)
    (bkz: bugün de ölmedim anne)
  • über çirkin gelinlerin altına ayyy ne kadar güzelsiniz tipi yorumlar eklenir.
    muhtemelen epey çirkin olan erkek için de damat da pek yakışıklıymış denir
    çok güzelsiniz, tatlısınız genellemesiyle olay toparlanır.
  • yine hayal ettiğimiz hayatı yaşamakla meşgul olan ablalarımızdan bir kesim. bu ablalar, her gün türk kahvesi içmeyi -içmese de fotoğrafını çekmeyi- kendine bir borç bilir. fincanın yanında genelde minyatür sandalyede oturan lokumlar, katlı servislerde sergilenen kurabiyeler yer alır. ve açıklamada fiks olarak "bilmemkimle kahve keyfi" yazar. eğer bu kahve tek başına içiliyorsa da açıklama genelde şunlardan biri olur: "temizlik sonrası kahve keyfi", "kocişi beklerken kahve keyfi", "alışveriş bitti, şimdi kahve keyfi"...
  • yeni evlenmiş kız instagramı yok evlenememiş kız instagramı bu ne ya? evli olduğu halde yada kız arkadaşı olduğu halde sürekli göt ve meme beğenen erkek mi söylüyor bunu ' erkek' zaten adam olsa böyle saçma sapan 5. sınıf başlıklar açmaz şurada konuşulacak daha önemli konular var bu ülkede ha bu arada o balayı fotoğrafı ve damatlıkla çekilen gelini tam alnından öperken çekilmiş fotoğrafları yeni evlenen erkeklerde paylaşıyor. ne yapsın karısı yok gibi mi davransın. sanırım işsizlik sözlüğü fena vurmuş. hadi canım ekonomik kriz falan tartışın bir köşede daha önemli şeyler var..
  • henüz işsiz ve parasız olmaktan dolayı 6 senedir evlenememiş biri olarak hayretle takip ettiğim instagram hesaplarıdır. ne içiyorsaniz isim verseniz de biz de biraz daha az düşünsek be ablacım diyorum ama işte nihayetinde düşünce özgürlüğüne malesef saygım var bu yüzden yorum yapmamayı tercih ediyorum.
  • ilk evrede paylaşım skalası düğün- balayı-koçişko ile x keyfi-gelinlik çekimi- balay- düğün. çemberinde döner.

    ikinci evre benim "peri boku evresi" olarak adlandırdığım dönemdir. sürekli zevksiz deklarasyon, çift kombinleri, sikko sunumlar paylaşılıp ne kadar mükemmel bir evlilik hayatı yaşadıklarını insanlara kanıtlama amacı güderler.

    çocuk olduktan sonra da son evre olan "instamom" dönemi başlar. daha hamilelik testinde çift çizgi görüldükten itibaren doğacak çocuğun hayatı the truman show edasıyla eşek kadar olana kadar belgelecektir. bu dönemin başka bir özelliği ise artık anne olmuş ve son formuna ulaşmış olan eski yeni gelinimizin daha bir dinginleştiği için dine yönelik paylaşımlarında gözle görülür bir artış görülmesi olasıdır.

    ek: - tüm bu evreler dönem dönem kendi aralarında devir daim yapabilir.
    - bu girdide genellemeden ziyade evliliği evcilik sanan zihniyet eleştirisi amaçlanmıştır.
  • #kocasınıçoksevenhatunlarderneğibaskaniyim ne olmuş?

    hayatımın en güzel zamanları ve ben paylaşmadığım yüzde 75 için kendimi zor tutuyorum.

    tüm bu eleştirileri yapan arkadaşlar; bir süre fotoğraf paylaşılmadığı zaman aranızda 'araları kötü galiba' diye dedikodu yapıyorsunuz bilmiyoruz zannetmeyin.
  • bok çukuru
  • şu olayı da anlamış değilim. sözlük hasetleniyor sürekli böyle başlıklarda. lan olm sosyal medya işte. orası da fotoğraf paylaşma konseptine oturtulmuş bir paylaşım sitesi. e 70 milyon insanız hepimiz de fotoğrafçı değiliz ki anasını satayım. sen beğeneceksin diye isveç'e gidip kuzey ışıklarını mı çeksin millet ? ne yaşıyorlarsa onu paylaşıyorlar. senin beklentin nedir yani ?
hesabın var mı? giriş yap