• odtu başta olmak üzere üniversite öğrencileri arasında teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliği teşvik etmek ve desteklemek amacıyla düzenlenen proje yarışması.

    http://www.yfyi.com/
  • yeni fikirler yeni işler isimli odtü başta olmak üzere üniversite öğrencileri arasında teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliği teşvik etmek ve desteklemek amacıyla geliştirilen projenin kısa adı.

    odtü, “iş bulan değil işveren mezun” ilkesi ile öğrencilerinin girişimciliğini teşvik etmek ve desteklemek, bu süreçte gereksinim duyacakları uygun bilgi ve eğitimler ile donanmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz programlar yürütmektedir. yenilikçilik girişimcilikte başarının temel faktörüdür; araştırma ise yenilikçiliğin asli unsurudur. yeni fikirler yeni işler projesinin amacı da, “işveren mezun” hedefinin bir uygulama aracı olarak, yenilikçi ve teknolojik bir iş fikri olan öğrenci girişimcilerimize bu iş fikirlerini hayata geçirmeleri için araştırmaya yöneltmek ve başarılı olanlara fikirlerini hayata geçirmelerinde yardımcı olacak ortamı sağlamaktır.

    mali kazanımların sınırlı sayıda proje için söz konusu olmasına karşın, tüm proje sahipleri,

    bir fikrin bir işe dönüşme sürecinde eğitileceklerdir.
    girişimciliğin zorlukları, riskleri ve ödüllerine ilişkin kişisel deneyime sahip olacaklardır.
    disiplinler arası, planlı ve hedefe yönelik ekip çalışmasının değerini ve önemini yaşacaklardır.
    daha önce benzer süreçlerden geçmiş kişilerin deneyimlerinden birebir faydalanma şansına sahip olacaklardır.
    projelerinin başka ilgi gruplarınca (risk sermayesi şirketleri, yatırımcılar, şirketler gibi) öğrenilmesini sağlayabilecek ve belki de finanse edilmesi şansını yakalayacaklardır.
    temelde eğitilirken rekabet altında eğlenme fırsatını yakalayacaklardır.

    yarışmanın amacı:
    yarışmanın amacı, odtü ve diğer üniversite öğrencilerinin girişimciliklerini disiplinli bir süreç ve gerekli destekler ile teşvik etmektir. yarışma sürecinde katılımcıların ekip çalışması ve disiplinler arası işbirliğinin önemi, öğrendiklerini kullanabilme, çalışmalarını üçüncü kişilere aktarabilme, danışman kullanabilme gibi konularda deneyim kazanmaları beklenmektedir.

    yarışmanın hedefi:
    yarışmanın hedefi, kazanan projenin verilecek desteklerle teknoloji tabanlı yenilikçi bir işe dönüşmesi ve bu sayede nitelikli işgücüne istihdam yaratması hedeflenmektedir.

    proje konuları:
    yarışmacılar yenilikçi ve teknoloji tabanlı olmak koşuluyla her konuda ve diledikleri sektöre yönelik olarak proje teklifi getirebilirler. konuların seçiminde ticari başarı şansına ve uygulanabilirliğe önem verilmelidir. disiplinler arası bir anlayışla hazırlanan projelere özel önem verilmektedir.

    http://www.yfyi.com/
  • mezuniyetin hemen sonrasinda belki hic dusunmedigimiz; ileride de baska kaygilardan dolayi riske giremeyecegimiz is kurma fikrini akillara sokan, bunu gerceklestirmek icin egitsel, maddi, sosyal her turlu destegi saglayan gercek bir proje yarismasi.
  • ar ge anlaminda ulkemizde de nihayet iyi isler yapilmasinda katkisi bulunan yarisma.(bkz: http://ntvmsnbc.com/news/426686.asp)
    ama bu arkadaslar ne buldular, nasil guzel islere imza attilar bilemiyorum cunku bunu haberin detaylarinda tam olarak goremiyoruz.yani donup dolasip ayni yerde takiliyoruz, yetistirdigimiz degerlere sahip cikmiyoruz, firsat vermiyoruz, firsat versek sponsor bulamiyoruz, sponsor bulsak medya destegini vermiyoruz.
    artik bizi olsa olsa erke donergeci paklar
  • 2010 yilinda basvuru donemi 15 subat - 9 nisan tarihleri arasinda. bu yil genel kategori'de odul miktari 75000 tl. yalniz, daha cok odtu'lu arkadaslar kazansin diye tasarlanmis gibi gorunuyor.
  • 2010 yılındakinde odtü kimya mühendisliği bölümünden iki yüksek lisans öğrencisinin de bulunduğu diffuse grubu fastjel adlı projeleriyle ostim özel ödülünü kazanmıştır.
  • aynı zamanda y2fi* olarak da bilinen ve 2012 itibariyle büyük ödülü 100 000 lira olmuş fikir yarışması. toplamda ödülleri 1 000 000 lira olmuş diyorlar ama verdikleri eğitimler daha değerlidir. zaten 100 000 lirayla adam gibi ar-ge çalışması bile yapılamaz. ' kimi kandırıyorsun' derler adama. yoğun çalışma dönemi ve heyecan arayan bireyler için birebirdir efendim. elinizin altında birden fazla projenin de olması gerekir çünkü ilk denemelerde batma oranı çok yüksektir. aç aç gezinirsiniz sonra aman diyeyim.
  • genel, savunma sanayi ve bilişim-telekomünikasyon olmak üzere üç ayrı kategoride ödüller dağıtan; odtü ve elginkan vakfı tarafından organize edilen yarışma. sponsorları arasında aselsan da bulunmaktadır.
  • başvuru yaptığım yarışmadır, ama 1353 rekor başvuruyu görünce motivasyon biraz darbe almadı değil, muhtemelen çoğu kişi fikir özgünlüğünden değil de, usullere uymadığından elenecek, bir de tek başına başvuranlar yerine takım halinde başvuranlar, olmaması gerektiği halde biraz daha şanslı kanatimce, bu sadece benim görüşüm; ama değerlendiriciler takımları daha ciddiye alır gibime geliyor.
  • tanim: yeni fikir yeni is getirir. yani haraket haraketi dogurur gibi bir slogan. odtu teknokentin yaptigi bir calismadir. aferindir.
hesabın var mı? giriş yap