• honda 2008 2009dan beri civitmaya başladı artik turkiyeyi iplememeye dandik ve eski teknoloji motor vermeye devam ediyor. yakında fanboylar da dahil millet cezalarini keaecek, suyu ısınıyor hondanin
  • soruna bir kaç forumda kaynak hatası denilmiş ama bu kaynak ile alakalı değil, kasanın rijitlik problemi var. muhtemelen japanese kardeşlerimiz aracı modellerken hata yaptı ve alt şasi gerekenden daha fazla esniyor. alt şasi gerekenden fazla esneyince de üst tarafta hiç hesapta olmayan gerilmeler ortaya çıkıyor. bu bir kola tenekesini üst ve alt taraflarından bastırarak sıkıştırmaya benziyor. nasıl o baskı altında yuvarlak kesit dışarı değil de içeri bükülmek zorunda kalıyorsa, burada da sac içeri göçüyor.
    eyyorlamam bu kadar.
  • bi çuval para verip tüplü araba alanlara müstehaktır.
  • rezaletin kralidir. her arabanin kronik sorunu olabilir, mercedesin de var aston martinin de var. önemli olan firmanın arkasında durması. kendilerine tavsiyem honda türkiye ile bos yere hic mubatap olmasınlar. direkt olarak japonya ile irtibata geçsinler. ondan sonra honda türkiye sizi sike sike arayacaktır merak etmeyin.
  • ingiltere üretimi olan hb civic'te görülmeyen rezalet gibi rezalettir ve bu haliyle de ayrı bir rezalettir.

    (bkz: aynı ürünün türkiye için daha kalitesiz üretilmesi)
  • daha önce bir arkadaşıma almak için incelediğim yerli üretim civic'te en az 5 adet üretim veya tasarım hatası bulduktan sonra bu başlığı görünce doğruluğuna şaşırmadığım rezalettir. çünkü buna benzer bir şikayeti daha önce de duymuştum. şu an yerli olarak üretilen civic'ler maalesef honda kalitesinin çok gerisinde. eski teknoloji motoru ve diğer can sıkan detaylarını, albenisi yüksek tasarımıyla örtmeye çalışsa da ilerleyen zamanlarda daha çok eleştiri alması muhtemeldir.
  • (bkz: ayni urunun turkiye icin daha kalitesiz uretilmesi)

    nedense aklıma ilk bu konu geldi.
  • k kasa kırmızı astralarda boya atması sorunuyla kapışır.
  • honda civic'lerin sorunsuzluk repütasyonunu yok edecek bir rezalettir. 2016-17 ikinci eli patlayınca sıfır arabaları nasıl satacak honda bundan sonra, mağdur vatadandaşı dehlerken düşünmemiş, bundan sonra da müstakbel müşteriler düşünmez, herkes golfçü pasatçı olur napalım.
  • honda türkiyenin bok yemesidir.

    10 senedir honda kullanan bir fanatik olarak diyebilirim ki honda türkiye eline düşeceğine git keraneye düş daha iyi.

    bu dallamaların yedikleri nanelerin haddi hesabı yoktur.

    mesela bazı modelleri gönülsüz olarak ithal ederler. euro civic grubu , hb modeller , city ve jazz , cr-z gibi modelleri alırsınız bi bakmışsınız honda ithalatını durdurmuş. araba elinizde sik gibi kalır. piyasası ölür. parçası zaten serviste yoktur ingiltereden japonyadan gelicek denilir ama bir yandan da gelmemesi için fahiş fiyat çekilir. misal bir ufak parça aliexpress de 110 dolar iken * serviste 2500 lira ama beklersen 45 güne getiririz denilir.

    1.8 civiclerin ithalatı ötv zamları gelmeden 1 sene önce bitirildi. 2009 yılında kestiler ithalatı. çünki içeriden haber aldılar. ellerinde patlamasındı civic 1,8 ler. arabalar piç oldu.

    servisler desen ayrı rezalet ne denetim var ne eğitim. adamlara benzin deposunun yerini ben tarif ediyorum. yok yaw sen git evinde bekle diye gönderiyorlar. 2 saat sonra arayıp hakkaten depo ön koltukların altındaymış diye sırıtıyorlar yüzsüzce. bu arabın eğitimi dökümantasyonu yok mu?

    ayrıca yerli üretim hondalar bariz şekilde yabancı versiyonlardan kalitesiz. yabancı model alsanız parça sıkıntısı var.

    yılların hondacısıyım. uzak durun arkadaşım. arabaya bişey olsa servise düşerseniz resmen sikmeye çalışıyorlar. bir tampon 2500 far almaya kalk 5000 lirayı aşıyor. bunun sis farı tampon boyası var. düşünün önden ufak bir kaza yaptınız araçta 10.000 masraf var. aracınız anında perte çıkar. tramer kaydında 10.000 liralık kazayı abi ufak kaza diye izah edemezsin.
hesabın var mı? giriş yap