• 1960'lı yıllarda kemal uzan tarafından kurulmu$ gazetedir..yeni istanbul ilk olarak bab-i ali'de tutunamamı$ fakat para verdigi guc ile transfer ettigi yazar kadrosu kısa zamanda gazetenin tirajını arttırmı$tır..
    bunyesine kattıgı erol dallı,turhan selcuk,halit kıvanc,hasan yılmazer,nail gureli,omer sami co$ar,kayhan saglamer gibi yazarlarla kalitesini arttırmı$ ve okunan bir gazete haline gelmi$tir..
    lakin kemal uzan'ın fırsatcılıgı burdada kendini gostermi$ ve gazete ilerledigi gibi gerilemi$,sonrasında gazetenin omurgasını olu$turan yazarlar teker teker ayrılmı$lardır..
  • şehre daha fazla insan çekeceği şüphesiz olan proje. tahmini 13 milyon insan yaşıyorsa 17 milyona çıkmaması için neden yok. keşke projenin kaç kişiye barınma imkanı sağlayacağını söylemeselerdi. en azından yavaş yavaş hücum olurdu. biraz daha kalabalık olup sıkışır sonra da oksijen yağmalamaya başlarız. hayırlı uğurlu olsun.
  • çanakkale olması gereken yer.

    şu anki haliyle 3. köprünün pek de transit geçiş köprüsü olmayacağı, yüksek bir rant trafiğine neden olacağı görülüyor.
  • (bkz: new caprica)
  • yaygın kanının aksine kemal uzan tarafından kurulmamıştır. yeni istanbul gazetesi, 1949 yılında, habib edib törehan tarafından kurulmuştur. ancak gazetenin sahibi 1965’e gelindiğinde kemal uzan’ın kardeşi yavuz uzan olur.

    altan öymen anılarında, “yeni istanbul” gazetesinin dönemin diğer gazetelerinden görüntüsüyle farklı olduğunu yazmaktadır. gazetenin adının mavi puntolarla basılmasıyla ilgili olarak “türkiye’nin ilk mavi başlıklı gazetesi” değerlendirmesini yapan öymen, gazetede “az resim, çok yazı” olduğundan bahsetmektedir. ağırlıklı olarak dış politika yazılarına yer veren gazetenin satış yöntemi de diğer gazetelerden farklıdır. öymen, gazeteyi satanların diğer gazeteleri satanların aksine bağırmadıklarını ve “üniforma gibi ütülü giysiler içinde, ciddi tavırlı, saçları-sakalları traşlı adamlar” olduklarını söylemektedir. öymen’e göre, satıcıların bu tavrı ve görüntüsü onlara bu yönde verilmiş bir eğitimin sonucudur. öymen ayrıca, gazetenin sahibi edib törehan’ın da uzun süre yurtdışında bulunduğunu ve çok zengin olduğunu nakletmektedir (öymen, 2006: 400-401). törehan ile ilgili bu noktanın altını çizen topuz ise, “yeni istanbul” un büyük reklamlarla yayın hayatına başladığını ve kadrosunda abdülhak şinasi hisar, vedat nedim tör, ilhan selçuk gibi isimleri bulundurduğunu yazmaktadır (topuz, 2003: 220).

    kaynaklar:

    altan öymen, değişim yılları, doğan kitap, istanbul, 2006.

    hıfzı topuz, ii.mahmut’tan holdinglere türk basın tarihi, remzi kitabevi, istanbul, 2003.
  • türk basın tarihinde gazetecilik dışından gelip basın faaliyetlerine giren ikinci patron olan habib edip törehan tarafından, tünel'de özel bir bina inşa ettirilerek kurulmuştur.
  • istanbul'un merkezinin karadeniz'e taşınması projesi ile oluşturulacağı söylenen yeni şehir merkezi.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25169911/
  • 16 nisan 2011 tarihinde rte tarafından açıklanacak proje olduğu iddia ediliyor.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25203313
  • (bkz: eski istanbul)
  • yeni istanbul projeleri düşleyenlere rem koolhaas'ın what ever happened to urbanism makalesini öneriyorum. ingilizcesi biraz ağır gelebilir.

    link: http://www.princeclausfund.nl/…oes/abert/texto4.htm
hesabın var mı? giriş yap