• sakin ol şampiyon bunlar iyi günler
  • vıcık vıcık iğrençler, özellikle de instagram vs... gibi sosyal medyaya sürekli fotoğraf yükleyenler. evlilik ve hamilelik son 2-3 sene içinde tamamen varoş bir hâl aldı.
  • acı ama gerçektir.
    bu anneler kendi annelerinden aile olma, çocuk büyütme gibi hayati öneme sahip kavramları alamadan bir anda anne olmuş kişilerdir.
    evliliği beğenip paylaşma , çocuk sahibi olmayı ise kanala abone olma sanmaları bundandır.
  • bu testleri sonuçları instagram veya başka yerlerde paylaşmanın dışında abartılı bir durum yoktur.

    6. ayında hastaneye giden köylü kadının bebeğinde bir dünya sorun çıkma olasılığı hayli yüksek.

    abartmaya çocuk sahibi olmayı düşündüğü andan itibaren başlamalarını tavsiye ederim ben annecikere.
  • o testleri yaptırması hayati önem taşıyor. bunun dışında çocuklarının suratına emoji koyup sürekli fotoğraf atan insanlar zaten anne olmasınlar...
  • abartmaktan kasıt instagram paylaşımları vs ise buna herhangi bir yorumum yok. ama eğer hamile kadının kendine ve beslenmesine dikkat etmesi, tıbbi testler vs kastediliyorsa buna katılmıyorum. çünkü bu anlamda hamileliğin abartılması gerekiyor. mesela hamilelikte beslenme doğacak bebeğin ömrü boyunca sahip olacağı sağlık durumunu etkiliyor. örnek olarak, hamilelikte alınan dha çocuğun zekasında rol oynuyor.

    köylü kadın doktor yüzü görmezdi, 5 tane doğururdu ama 3-5 tane de ölürdü. bu öykünülecek bir şey değil. mesela benim anneannemin 3 tane çocuğu ölmüş. biri doğduğunda sırtında yumurta gibi bir çıkıntı vardı diyor. kendisi tabi bilemiyor ama anlaşılıyor ki bebek nöral tüp defekti ile doğmuş. bu da folik asit eksikliğinden kaynaklanıyor. şimdi hamilelikten öncesinden daha planlama aşamasında folik asit almaya başlanıyor. buna abartma değil önlem denir. kimse bebeğinin ölü veya hasta doğmasını istemez ve bunu önlemek için her şeyi yapar.

    benzer bir şekilde eskiden köylü kadınların hayatlarında fast food, cips, çikolata, kola yoktu. sağlıklı beslenirlerdi. şimdi hamilelikte bu besinlerden uzak durup sağlıklı beslenmek için ekstra çaba sarfetmek gerekiyor. çünkü işlenmiş gıdalar etrafımızı sarmış durumda.

    not: eğer bebek düşecekse bunu kimse önleyemez iddiası cahil söylemi olmuş. yüzde yüz tabii ki önlenemez ama doktor hamileliğin ilk haftalarında düşük tehlikesi tespit ederse progesteron desteği verir, progesteron düşük tehlikesini azaltan bir hormondur.
  • 92 model bir hamile olarak ne yazık ki haklı bulduğumdur. umarım eski nesil olmadık henüz.
    ilk hamileligimde de aynı düşüncelere sahiptim. bunu bir hastalık olarak görmekten vazgeçmek lazım. evet hamilesin ve bir miktar zorlanacaksin. bunu baştan kabul etmeyen neden hamile kalır? ya da buna neden sevinir bilmiyorum.
    sürekli yatan mi ararsın, hamileyim diye etrafındaki herkesi kölesi sanan mi? evini bok götüren mi? çeşit türlü hamile var. elbette bu süreci gercekten kötü geçirenler var, benim sözüm naz yapıp ilk hamile kendisiymis gibi davrananlara.
    zaten canımız bir sey çekerse seferber oluyorlar, toplu taşımada, sıra beklerken yer veriyorlar dahası fazla. gece yarısı belim ağrıyor diye dr u aramak fazla. açın okuyun hamilelikte neler oluyor? hangisi normal hangisi anormal öğrenin önce.

    doğumda lamaze teknigi diye bir kitap okumuştum vakti zamanında, bebeğinizin ve vücudunuzun ne yapması gerektiğini bildigi yazıyordu. biraz akisina bırakıp doktorun söylediklerini uygulamak yeterli. gidin muayenenizi olun, vitamininizi alın ve bekleyin.

    hamilelikte böyle olanlar, doğumdan sonra her gece acilde alıyor solugu. ay tıkandı nefes almıyor, kaka yapmıyor vs. korkak ve acizler neden bilmiyorum ama yeni nesil hem erkek hem kadın için konuşuyorum, oldukça yetersiz bu işler için.

    ayrıca bahsi geçen 2 li tarama ve devam testleri eğer down sendromlu bebeğinizin ölümünü seçeceksiniz yapilmalı. onca testi yapıp korkunç bir hamilelik gecirdikten sonra elinize daha doğmadan travmatik öyküsü olan sağlıklı bir bebek olabileceği gibi, yine travma öyküsü olan down sendromlu bir bebek gelebilir.
    ha ben gebeliği sonlandirabilirim diyorsanız yaptırın, para tuzağı değil erken teşhis için yapılıyor.

    esasında yapılması gereken tek şey okuyup öğrenmek. böylece panik olmazsınız. bebekler panik insanlardan hoşlanmazlar.
  • doğan çocuğun tarihteki ilk insanmış gibi şımartılacağı bir serüvenin ilk adımıdır.
  • hamile şımarıklığı.

    hamilelikte hamlenin beslenmesi onun vücutsal sağlığını koruması, isteklerinin yerine gelmesi psikolojik sağlığının korunması, şımartılması mutlu olması mutlu bir hamilelik geçirmesini sağlar. bu da tabi ki hamileliği daha kolay bir hale getirir.

    bebek sizin beslenmenizi sallamıyor. ihtiyacı olan her şeyi siz isteseniz de istemeseniz de alıyor. yani siz bebeğe değil kendi vücudunuza yiyorsunuz. sen calsiyum almasan da bebeğe farketmez. sömürür o seni. ha almazsan ne olur. çok çabuk yorulmaya başlarsın. magnezyum almazsan kas ağrıların artar. alırsan da kabız olursun.

    folik asitin en büyük kaynağı bulgurdur. köylü teyzem köy yerinde bulgursuzluktan eksik kalmışsa bilemem tabi.

    günde 1.5 litre su içebilirsiniz. lakin vücut size susadığını söyler. hamilelik de böyle. zaten sana söylüyor. yoksa duvar kemiren hamileler var.
hesabın var mı? giriş yap