• bugün çocuğun eline ödev vermiş göndermiş. kağıdın birine onlarca büyüktür(>), onlarca küçüktür(<), onlarca da eşittir(=) işareti yapmış. başka bir kağıda da ikişerli sayılar yazıp aralarını boş bırakmış. ödev olarak çocuk küçük, büyük ve eşittirleri makasla kesecek ve ikişerli sayıların arasına yapıştıracak. güzel bir ödev gibi görünüyor. el becerisi, matematik, eşleştirme vb. bir sürü yeteneğe hitap ediyor. çocuk güzelce kesti büyük, küçük ve eşittirleri. sonra da tek tek sayıları eşleştirip yapıştırdı uygun şekilde.

    ama o da ne: büyüktür ve küçüktür'lerin hepsini yapıştırdı kağıda ama elinde bir yığın eşittir kaldı. "amca bu eşittirleri ne yapıcaz, neriye yapıştırıcam bunları?" diye sorarken yapıştıracak yer olmadığına kanaat getirdi. sonra da ağlamaya başladı, bana kızdı. benim yanlış yaptırdığımı düşündü. ağlarken sinirlendi, sinirlenince de elinde ne varsa buruşturdu, yırttı attı hepsini. sayıların yazılı olduğu kağıda bakıyorum hiç eşit sayı yok, doğru yani yaptığımız. bütün sayı ikilileri ya birbirinden büyük ya da küçük. hiç eşit sayı yok. eşittir kağıtlarının hepsi elde kalıyor.

    anlatamadım çocuğa, gerizekalı durumuna düştüm yeğenimin yanında. ne olacak o eşittirler, nereye yapıştırıcaz bunları mk?

    böyle özensiz, böyle tırt yeni nesil öğretmenler. çocuğun da benim de psikolojimi bozdular.

    edit: aynı tırtlığın bir başka tezahürü için (bkz: beslenme sonrası yemek duası okutmak)
  • çocuğun psikolojisi zaten bozukmuş.
  • söyleyenin çarpılacağı iddia. öncelikle eğitim konusunda sürekli öğretmenlere sallanması beni deli ediyor. öğretmen en nihayetinde devletin eline verdiği müfredatı uygulamakla yükümlü bir memurdur. herhangi bir serbestliği falan yok, kafalarına göre iş yapmıyorlar. ülkemizde eğitim bakanlığı kötü, öğrencide de kötü var, velinin çoğu öküz, ekonomik durum kötü, akademisyenlerin çoğu kötü, öğretmenlerde de elbet var bu kötüler ama bu gruptan günah keçisi hep öğretmen. ben buna karşıyım arkadaş.

    hele yeni öğretmenlerin eskilere göre daha az donanımlı olduğu tamamen yalan. genç öğretmenler ateş gibi valla. ama sistem ve eski öğretmenler 5 sene içerisinde bu idealist genç öğretmenin ağzına edip kenara bırakıyorlar.

    eski nesilde lise bitirince öğretmensin durumu vardı. hadi o kadar eskimesin üniversite bittiği an öğretmendin.

    tırt dediğiniz yeni nesil öğretmenler;

    üniversite sınavını kazanıyor,

    kpss'yi kazanıyor,

    alan sınavını kazanıyor,

    mülakatlardan geçiyor,

    güvenlik soruşturmaları geçirip temiz çıkıyor,

    müdür denetimi geçiriyor,

    müfettiş denetimi geçiriyor

    aday öğretmen sınavını geçiyor*,

    ve mutlu sona ulaşıyor.

    bakın bir yeni nesil öğretmen mesela: ahmet naç

    mübarekler öğretmen değil bordo bereli. bir su altı taaruz eğitimleri eksik. *
  • eskiden bir ideal falan vardı ama artık "bir bok olamadım, bari öğretmen olayım" diyenlere kaldı maalesef. ne işlerini severler ne de çocukları.

    bir de kpss sorularının yarısını bırakın, çeyreğini dahi çözemeden öğretmen olanlar var. baraj falan yok. düşünün ki öğretmen öğrenciye göre geri zekalı kalıyor. nasıl dereler yukarı doğru akmıyorsa bu öğretmenlerden de öğrenciye bir fayda gelmiyor.

    kanımca kpss'den bu haliyle 85 altı alan öğretmen olamasın. çocukların dersi boş geçsin daha iyi.

    not: öğretmenlikle hiç ilgim yok.

    edit: "olanlar var" lafını "herkes oluyor" diye anlayan arkadaşlar, işte tam bu yüzden sıraya göre herkes öğretmen olmasın, bir baraj olsun diyoruz.

    duyan da herkesin hayali küçüklükten beri öğretmen olmaktı zanneder. yakınımda biri var, bir halt olamayacaktı, öğretmen olmak için okudu. sonunda onu da olamadı gitti komiser oldu. şimdi sorsan doğuştan özel harekatçı. kendimizi kandırmayalım. çoğumuz hayal ettiğimiz işi değil, bulduğumuzu, mecbur olduğumuzu yapıyoruz.
  • ana fikri = öğretmene degil, ogretmenin eline mufredat veren yontulmamis ortacag zihniyetine bakacaksin !
  • eskiler sanki mükemmel miydi diye karşı çıktığım başlık.
  • giysilerinden öğretmen mi yoksa kiremithane ayanı mı olup olmadıkları anlaşılamıyor. eskiden bir ağırlığı vardı bu işin. ellerinden zaten bir yığın hakkı alınmış. problem çıkaran öğrenciyi sınıftan bile atamıyor. bunlarda sokarım böyle işe modunda salla başını al maaşını
  • senin için yapabileceğim bir şey yok ama evladının senin gibi olmaması için elimden geleni yapıyorum sığır adam.
  • cocuga hiç eşit sayi olmadığını anlatamayan bir dangalagin drami. üstelik suclusu yine öğretmen. öğretmen sinifta 30 öğrenciye bunlari anlatiyor ama bir tane öğrenciyle basa cikamayan zavalli bir veli. hem de tüm yeni nesil öğretmenleri genelleyecek kadar aptal.
hesabın var mı? giriş yap