• türkçe sorularında da durum farklı değil, geçenlerde örnek sorularda eğitimde kaçınma- kaçınma vs yaklaşımlarla ilgili bir soru bile vardı. üzülüyorum bu çocuklara, işleri gerçekten zor. üstelik bilgiyi harmanlama, mantık yürütme gibi yeteneklerden de uzak çoğu. yazık, ama sistemin gereği de bu işte.
  • bu soruları çözemeyenler için burada bir yöntem paylaşılmış. etkili olduğu söyleniyor.
  • çok açık orospu çocukluğudur. fetöcülerden şüpheleniyorum. normal sorulara hasret kaldık. matematik bu amk ne uzun uzun okutuyorsun?

    "okuduğunu anlamana bakıyolar orada" da *bik bik bik*... zaten 40 tane türkçe sorusu onun için sorulmuyor mu? türkce netlerim 30 küsür, mat netlerim bu sikik soru tipi yüzünden 10'u geçemiyor. sor adam gibi bir formül sorusu da hak eden hak ettiği yere gelsin. yok, aslının zıkkımıyla betülün zıkkımı arkadaşmış buna göre a şehrinin c ile b evleri arasındaki fonksiyon kaçtır; yok, basket oynayan çocukların koçu ali'ye sormuş da bu topun çevresi kaç pire^2... sor işte adam gibi fonksiyon mu soruyorsun, küre mi soruyorsun, dümdüz sor geç yani amk. sinirlendirmeyin bizi.
  • eski sorulardan farkı nedir diye merak ettiğim sorular.
  • neresinin faydalı olduğunu anlamadığım ve tahminimce sınav zorlaştırmak için yapılan sorular.
  • ne zaman başladı bu furya bilmiyorum ama bizim zamanımızda da (2 3 sene evvel) yeni nesil muhabbeti vardı. her sene de sanki ilk kez bu tarz sorular hazırlanıyormuşçasına öğretmenler ısıtıp ısıtıp yeni nesil muhabbetini açarlar dershanelerde. bi eskimedi canına yandığımının.
  • yeni nesil işkence yöntemi
  • okuma, anlama, üzerine düşünme, formülünü yazma ve işlemini yapma şeklindedir. eski sorulardan farkı sorunun gizli olmasıdır. matematikten çok türkçe sorusunu andırır.

    mesela eski ygs sınavlarında direkt işlem verilir ve sonuç sorulur. "2×10 işleminin sonucu kaçtır" der.
    yeni nesil sorularda ise aynı soru;
    "faruk ve arkadaşı bir sınav çıkışı acıkıp restoranta gitmişlerdir. restorantın menüsünde 17 farklı seçenek görmüşlerdir fakat paraları sadece 6sı kuru 1i sıvı toplam 7 seçeneğe yetmektedir. ikisi de yemek yerken üstlerine çorba dökmüşlerdir. bir kurunun fiyatı 12; 2 ve 3. kuruların fiyatları 17; 4, 5 ve 6. kuruların fiyatları 21 tl; sıvı yiyeceğin fiyatı ise 10 tl olduğuna göre faruk ve arkadaşı kasaya toplam kaç para ödemelidir?" şeklinde sorulur. soru kolaydır fakat okumak, anlamak, bilgileri akılda tutmak gerekir. basit bir detayı kaçırmanız koca paragrafı tekrar okumanızı gerektirir.
  • milli eğitim bakanlığı diyor ki :

    - herkes lgs’ye girmesin. ben nitelikli okullara öğrenci seçeceğim , soruları zor soracağım, okuma anlama beceresi yüksek , anladığını kısa sürede uygulayıp sentez edebilen öğrencilerle işim var. hazırlanacak olanlar ona göre hazırlansın.

    milli eğitim müdürlükleri diyor ki;

    -değerli okul müdürlerim 20.11.2021 tarihli ve 2021-3627/13 sayılı üst yazı gereğince tüm öğrencilerin başarılarının arttırılmasına yönelik ilave çalışmaların acilen yapılması bu çalışmalara kaç öğrencinin katıldığına dair anket formunun ivedilikle doldurulmasını rica ederim (genelde verdikleri son tarihin sabahında yazı gönderirler)

    müdürlüğün internet sitesi diyor ki:

    ilçemizdeki öğrencilerin %99,67 si destekleme kurslarında eğitim öğretime devam ediyoooor. türkiye’de en iyi biziz biz biğğğzzzz.

    okul müdürü diyor ki :

    - hocam , çocuklara her hafta deneme yapalım . öğrenci koçluk sistemi ile öğrenciyi sürekli takip edip eksik noktalara dikkat edip zaman geçirmeden telafi edelim okulumuz lise sınavında yüksek başarı sağlasın. ayrıca teneffüslerde soruları çözelim , bahçe nöbetinde de dışarda olalım aynı anda taşıma öğrencilerin servis yoklamalarını alalım bir de geçen müteahhit osman bey aradı çocuğu biraz düşük almış evde ağlamış sızlamış biraz , cebinden mi çıkacak ona biraz puan eklesene yarın bir gün çatıyı tamir ettiririz malzeme istemeye yüzümüz olsun.

    veli diyor ki :

    -hocam vallahi çok iyiydi bizim vakkas can , bu pandemi bizi bitirdi çocuk beni hiiiç dinlemiyor.

    elinden tablet telefon düşmüyor. oynama diyorum dinlemiyor. 5-6-7 de çok iyiydi dersleri hocam bu sene niye böyle oldu ki.

    aslında çok zeki bi çocuk hocam çok da hassas. hiç de kitap okumuyor , benimle beraber dizi izliyor kızıyorum odasına da gitmiyor. zeki ama yeni nesil soruları da anlayamıyormuş hocam biraz ilgilenseniz sizi daha iyi dinler bu sene malum vakkas can için çok önemli, ergenlik de bu döneme girdi bana bile bağırıyor hocam ühühüğüüshü salya + sümük

    -öğretmen diyor ki:
    acaba bu gün hangi kaynaktan soru çözsem , örnek sorular yayınlanmış onlara bir göz atayım. testleri fotokopi çekecektim yine toner yok. acaba ödevleri yaptılar mı. bilemedikleri (bkz: yeni nesil sorular)çözerken dalıp nöbeti unutmayayım da kıl müdür yardımcısıyla papaz olmayım yine.

    - o sırada öğrenci:

    -ssiiiiiüüüüüüüüü. siiiiiüüüüüüüü
  • (bkz: sizce ben x yapmış mıyımdır)

    kusup geleyim.
hesabın var mı? giriş yap