• ailelerin daha az çocuk sahibi olmalarıyla ilgili. anne-baba, 1 hadi en çok 2 çocuk sahibi olmayı düşünmüşlerse beğendikleri iki ismi de koyuyorlar çocuklarına. bu adı da diğer kızımıza/oğlumuza veririz demiyorlar.
  • çocuğunu isimle bile yüceltmeye çalışma çabasıdır. ısimde anlaşamıyor olsalar pelin su, murat can, esra nur'lar olmaz. posta katarı gibi aklına ne gelirse ismin sonuna ekliyor yeni nesil ebeveynler. tek isimli cocukları da sıradan bulmaya basladılar. misal ben kızıma eşimin istediği tek ismi koydum. sorup cevabı alınca sadece o kadar mı diye soruyorlar. evet o kadar. buldumcu değilim çünkü. on tane isim koyunca kendimi daha iyi ifade etmiş olmuyorum, çocuk da daha akıllı olmuyor.
  • yani nesil evli hanımların genellikle iki soyisimli olmasıyla aşırı alakalıdır.
  • inanmazsınız belki fakat annannem iki isim koyun bir tanesi sizin istediğiniz bir tanede mahşer gününde çağrılacağı ismi olacak dedi. ama bilmediği birşey var onun zamanında herkes tek isimliydi. ayrıca mahşer gününü nasıl hayal ediyorsa artık, isim benzerliklerinde nasıl yapacaklar bilmiyorum. :d
  • küçüklerin büyüdüklerinde hangi ismi kullanmak istediklerine göre seçim hakkı verilmesidir. bence iyi bir tercih.
  • aşağılık kompleksinin furya hâlini alması hâlidir.

    -benim çocuğum diğerleri gibi tek isimli olamaz, bir farkı olmalı.

    +neden?

    -b e n i m çocuğum ulan! bu yeterli değil mi?

    +sen kimsin?

    -ben, benim!!!

    +...

    -ben sadece ben olduğum için değerliyim. bu dünyada bir varlık buldum. bu benim değerimi gösterir!!! heyt be! ben, bambaşkayım ulan! çünkü ben, benim!
hesabın var mı? giriş yap