• uzun zamandır sebebini merak ettiğim sorunsaldır.
    kanımca metal müzik dünyanın en güzel şeyi iken yeni çocuklardaki bu kadar rap müzik hayranlığına anlam veremiyorum. metal müzik yetişkinlere göre bir müzik türüdür desen olmaz çünkü ben ve çevremde tanıdığım her metalci bu aşka çocukluktan başlamış insanlar.
    bundan 30 yıl sonra metal müziğin unutulacak olması beni çok üzüyor.
    bakın metal müzik dinlenmiyor demiyorum, ama gençler dinlemiyor.
    gençler neden rap müzik dinliyor diye de sormuyorum, neden metal dinlemiyorlar?
    bu sorun beni deli ediyor ve geceleri uykumu kaçırmama sebep oluyor.
    not:derdimi sikenin, derdini sikerim.
  • doğru bir tespittir. çünkü o kadar bozuk bir yeni nesil yetişiyor ki kendi kararlarını alan, kendini geliştirebilen, kendi kişiliğine sahip olan çok az birey yetişiyor. sebebinin bir çok parametresi vardır fakat bunun en büyük sebeblerinden biri instagramdır. gençler artık instagramda gördüklerine özeniyor. teknolojinin gelişmesi doğal olarak elektronik müziğin yaygınlaşmasını sağladı. şu da var, 2000lerin başında pop müzik ve elektronik müzik o kadar kötüydü ki en azından türkiye'de rock/metal dinlemekten başka çare yok gibiydi. bi de türkiye ile abd ve avrupayı karşılaştırmamak lazım. avrupa'da ve özellikle abd'de metal müzik peak yılları olmasa da sağlam dinleyici kitlesine sahiptir. ben bile up uzun saçlarımı 6 sene önce kestirdim, davayı sattım elektronik müziğe** döndüm. sonuç olarak değişim şarttır, değişim iyidir, değişim kaçınılmazdır.

    edit: yeni nesil eski nesil olayına ben de birşeyler eklemek istedim. abi şimdi şöyle ben yeni nesilden iron maiden, metallica, testament, exodus efendime söyliyim death metal falan filan dinlemesini beklemiyorum, bekleyemem de. ama metalcore diye bişi var lan hiç mi denk gelmediniz. güzel türdür, bir çok genre'yı barındırır içinde. değişimden kastım birazcık buydu. birazı da dubstep tabii. metalcore'a şimdi gay vocalli ağlak metal falan diyen tipler de vardır da neyse. ama 2020 yılına merdiveni dayamışken hala demet akalın konserlerinin full olması, her beach'in çakılı olması üstüne bi de playback yapılması falan ne biliyim. daha bir ton söylenecek şey var da değişen dünya'ya bizim ayak uyduramamız sıkıntılı gözüküyor.
  • aslında dinlenmiyor değil hala metroda falan sağdan soldan son ses kulaklıklardan master of puppets sesleri geliyor ama hakkaten profil düşmüş eli yüzü düzgün bir tipe denk gelmedim hiç. böyle ezik gibi tipler asosyal şişman kızlar ebleh oğlanlar falan dinliyo, bizim zamanımızda öyle değildi, en havalı tipler metal dinlerdi en güzel kızlar.. hatta bir sürü habeci o kızlara şirin gözükmek için dinliyor gibi yapardı.

    eskiden youtube falan yoktu, hatta mp3 yoktu. evde bilgisayar da yoktu amk.. internet kafeye girer bilgisayarda kayıtlı 3-5 metal şarkının klibini döndüre döndüre izler ve dinlerdik..

    walkman in pili bitmesin diye geriye sarmaz albümü komple sindire sindire dinlerdik illa geri alacaksak kasete kalem sokar elimizle çevirip geri alırdık şarkıları, şimdiki piçler gibi hızlı tüketmezdik herşeyi.. adamlar da ona göre albün yapardı.

    dinlemeyin amk ne bok yerseniz yiyin metal müzik de yok olsyn zaten ne kaldı ki.
  • sebebi hem sosyokültürel yapı hem de alışılmış yapı.

    insan doğası gereği karmaşık şeyleri sevmiyor ve metal dediğimiz müzik türü klasik müzikten, jazzdan, bluesdan ve rocktan etkilenmiş bi müzik türü.

    çok seslilik ve özgünlük üst düzey noktada ve insanların dışarıdan korkunç olarak baktığı bir tarihi, kültürü var.

    karmaşık şeyleri sevmemesinden mütevellit pop ve tekno seviyor. insanlar müziği bir sanat olarak değil araç olarak görmeye başladı çünkü. onlar için mozart ile metallica arasında bir bağ kurmak imkansız. wagner ile bir metal grubu arasında da öyle...

    insanlar bu ruhu anlamak için gayret etmiyor ama suç onlarda da değil. modern metal grupları ne öyle? 3-5 örnek hariç hiç kaliteli şeyler yok. ne varsa eskide varmış, megadeth iron maiden metallica judas priest dream theater tool falan liste uzayıp gidiyor.

    o ortamı canlı tadan bir insan ondan kopamaz zaten. bir şans vermekten ziyade: "ayy bu ne cuv cuv cuv çok gürültü var!" distortiona. kendi şarkımla denedim onayladım.
  • sebebi, metal ve türlerinin müziğin genel kurallarını takip eden, armoni bilgisi olan insanlar tarafından icra edilen bir müzik olmasıdır.

    bizim millete de çok sesli ve düzgün armoni ile yazılmış müzikler ters gelir. ille de atonal, basit, anti melodik ve bol bol da ajitasyon içerikli olmalıdır. yoksa insanlar dinlediklerinden bir halt anlamazlar, keyif almazlar, kafaları karışır. arabesk ve arabesk rap neden bu kadar tutuyor sandınız?
  • bunun doğru olduğunu savunmuyorum çocukluğumda ve ergenliğimin bir kısmında küçük bir ilçede yaşıyorduk buna rağmen ben babamın beni ilk önce disco/funk müzikle tanıştırması ardından dire straits adlı muhteşem grubu tanımamla bütün fikirlerim değişti çocukluğum boyunca ben queen dinlerken arkadaşlarım demet akalın , serdar ortaç ve türevi şeyler dinlerken ben bu tür şarkıları dinlediğim için pek çok zaman müzik hakkında konuşacak insan bulamadım . niye kimse metal dinlemiyor derken kendimi büyük bir şehirde buldum daha farklı müzik türleri tanıdım, dinlemeye çalıştım ancak metal kadar güzel bir şey daha bulamadım.cem karaca'nın esamesi okunmazken çevremde ben anadolu rockla tanıştım insanların dertlerini sıkıntılarını ülkenin çıkmazlarını dinledim deneyimlerinden yararlandım söyleyeceğim şu ki evet zaman garip ve kalitesiz özensiz müzik ön plana çıkartılıyor ancak insanın içinde rock aşkı varsa siz onu fizanda olsa bile gidip alırsınız
  • güzel şarkı varda dinlemiyormuyuz? ayrıca bana öyle geliyor ki enstrüman çalmayacak bir insanın kolay kolay metal gönül vermesi zor. tabi tamamen kendi kıt bakış açımla. adamlara ulaşmak için sınırları zorlamak isteği, ve hızlı sert ritimlerle gaz veriyorlar. ayrıca nedense spotify da bir türlü beğendiğim tarz denk gelmiyor. hep böyle bas bas bağırmalı, boğaz yırtmalı, lebüllübül anlamsız ve hıphızlı soloları var. varsa bu tarzda dinleyen örnek grublar alırım. ben özellikle soloya kadar sıkmayan ve soloda bahsettiğim şekilde anlamlı ve hoş gelen müzik severim. bütün olarak sevdiğim gruplar tabiki metallica, megadeth, avenged sevenfold. ayrıca black label society de yeni öğrendim neredeyse aradığım tarz tam olarak. haraketli, kıpır kıpır, akılda kalıcı ama işte solo kısmı yok.
  • 10 üzerinden 10 verdiğim tespit.

    bu kadar teknolojik imkan varken, istediğin müziğe erişebilme imkanı varken, aptal saptal pop, rap müzikler dinlemek için en hafif tabirle gerizekalı olmak lazım. bu arada bütün pop, rap müzikler aptaldır demiyorum, bu gerizekalılar onların bile aptalca olanlarını dinliyor.
  • günümüz gençlerinin kendini ifade ediş şekli değişti. sosyal medya sayesinde çok geniş alanlara ulaşabiliyorlar. müzik de artık kendini ifade ediş şekillerinden birisi olmaktan çıktı.

    biz, bizi anlatan ve anlayan insanlar aradık; metal müzikte kendimizi bulduk. şimdi insanlar direkt olarak kendilerini anlatabiliyorlar ve bunun için müziğe ihtiyaç duymuyorlar.

    sadece metal müzik değil, popüler çöp yığınları dışında tüm müzik türleri yavaş yavaş ölüyor.
  • elimden gelse türkiye’de yerli metal rock gurupları da yasaklarım. bu ne yaaa. kel adamlar ergen şarkılar porno çekseniz daha uygun.
hesabın var mı? giriş yap