• 00-01 doğumlular büyüdüler okumayan dinleyemeyen kendi dilini konuşamayan akıldan uzak youtube’da oyun-slime videoları ile yetişen acayip gerizekalı bir nesil ortaya çıktı

    sonumuz aydınlık değil
  • öncelikle o "nesilin" değil "neslin"dir.

    konuya gelirsek, yeni nesil kesinlikle eski nesle bin basar. duyan da siz matah bir boksunuz sanacak. siz akp'yi iktidar yapmış bir nesilsiniz amk, yeni nesilden ne bekleyebilirsiniz? bence eski neslin bütün kazmalığına rağmen çok daha akıllı mantıklı gençler yetişiyor. şanslılar ki hayatı öğrenmek için cahil ve yobaz ailelerinin salakça fikirlerini olduğu gibi kabullenmeye mecbur değiller, zira ellerinde internet gibi geniş bir bilgi ağı var. sizin yetiştirmenize kalsaydı çocukların hali haraptı.
  • "günümüzün çocukları lüksü seviyor. kötü davranışları var, otoriteye baş kaldırıyorlar, yaşlılara saygıları yok, çalışmak yerine laklak etmeyi seviyorlar.
    çocuklar artık evlerinin hizmetçisi değil, tiranı. anne babaları odaya girince ayağa kalkmıyorlar. onlara itiraz ediyorlar, destek olmak yerine laklak yapıyorlar, şapır şupur yiyorlar, bacak bacak üstüne atıyorlar, öğretmenlerine zulmediyorlar. "

    sokrates

    bunu düşünen ilk kişi değiliz. binlerce yıl önce bile bu konu hakkında bol bol serzenişte bulunulmuş. ama sokrates'ten sonra kimlerin kimlerin geldiği hepimizin malumu. o yüzden, endişeye gerek yok. *
  • 10 milyondan fazla abonesi olan enes batur abi'yi hedef alan başlık. yanlız biz hepimiz zekiyiz taam mı
  • görgüsüzlüğü aykırılık olarak düşünen neresinden tutsanız elinizde kalan görüldüğünde veya maruz kalındığında olmadıkları alternatif bir evren olsa da gidebilsem hissi uyandıran garip insan topluluğudur. ülkenin boka batma sürecini hızlandıracak olanlardır.
  • 2000 sonrası tüm bireylerin aynı torna tezgahından çıktığını düşündüğüm durum, bir tek ben mi böyle gözlemliyorum dedim ama sohbet ettiğim herkes aynı şeyi düşünüyor sürekli web tabanlı şahısların ilgi alanlarını kendi ilgi alanları gibi benimsemeleri, buna sahip çıkmaları, monotip giyim, monotip tarz bunlarda en bariz örnekleri gerçekten rahatsız edici bir durum, regular birini gördüğümde öpüp başıma koyacağım o derece.
  • ben bir öğretmenim. ümidim büyük, ne olursa olsun bel kemiği güçlü bir nesil geliyor. yurttaşlarım, asıl azmaz bal kokmaz.
  • ilerleyen süreçlerde ülkeye ayak bağı olacak olan nesildir.her şeye karşı duyarsızlar.üretmekten çok tüketen, saygısızlığı, büyüklere karşı gelmeyi bir marifet sanan bir nesildir bu nesildir.youtube videoları izleyerek kültürden sanattan bı haber yaşayan insan topluluğudur.elbette içlerinde pırlanta gibi olan gençler var onlara saygı duyuyorum.her alanda başaralı,aile terbiyesi almış yüreği pırıl pırıl gençler var.ama velakin büyük bir çoğunluğu bahsettiğim olumsuz özelliklere hatta daha da fazlasına sahip.
  • saçma bir düşünce. yanı 2000 liler kötü ama öncesi mükemmel. şu an zaten yaşları 50 ile 70 yaş arasında değişen saçma bir neslin eseri. aman eskiden bu yoktu, ilaç alamıyorduk, yol yaptı bık bık diye diye ağzımıza sıçtılar.
    yeni nesil daha özgür, daha rahat. bilgi erişimi daha kolay. yararlı yönleri gibi zararlı yöneleri de var. inkar edilemez. ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın aman o ayıp bu kaka diyen fosillerden daha mantıklılar.
  • hayır, anlamadığım şey şu; yazar, bu başlığı "türkçenin katliama uğraması" teması altında açıyor ancak kendisi de milyarlarca yazım yanlışı yapıyor. giriyi geçtim, başlıkta bile* yazım hatası var. insan, başkalarını eleştirmeden önce kendine bakmalı.
hesabın var mı? giriş yap