• bir eski zaman dergisi. (bkz: orhan burian)
  • ferhan şensoy'un ilk yazdığı öyküler bu dergide yayınlanmıştır.
  • geniş bir bahçenin içerisinde 2000 m2 kapalı kullanım alanına sahip olan, bünyesinde konferans ve sinema salonu, kapalı yüzme havuzu, özel olarak tasarlanmış uyku odası, jimnastik salonu bulunduran, avrupanin en geniş okul öncesi eğitim sahasına sahip bir çocuk yuvası. ankara ümitköyde bulunmaktadir. insanin yeniden 5 yasina dönüp bu yuvaya yazılası gelmektedir.
  • vedat gunyolun yanı sıra mina urganın da yazılarının bulundugu edebiyat dergisi. ayrıca babamda yazarmıs bu dergiye ama icindeki yazıların cogu yabancı dergilerden ceviridir.
  • (bkz: yeni ufuklara)
  • bir trt int programi. yayini new yorktan yapilmaktadir.
  • cekimleri cogunlukla new york ve amerika'nin diger sehirlerinde yapilan akillara zarar trt-int programi. turkiye'de yasayan turkleri amerika'da yasayan hemserilerinden haberdar etme amacindaki bu program, tuhaf bir sekilde farkinda degildir ama goz segirtici ucuzlukta milliyetci soylemler yayar ve fakat tam da bu sebeple zaman zaman bolca guldurur. yayini turkiye'den mi, ny'dan mi yapiliyor emin degilim ama musadenizle websitesinden direkt bir alinti yapmak isterim; zira programin "kuzeyden güneye, bir yanı sibirya’dan güney afrika’ya, doğudan batıya, diğer yanı çin’den amerika’ya kadar uzanan, bütün dünya`yı kapsayan geniş bir yayın ağı" bulunmaktaymis. ilahi yeni ufuklar.
  • zamanının en önemli edebiyat dergilerinden. örnek olsun diye veriyorum, 1975 tarihli 264 numaralı nüshasında vedat günyol, edip cansever, i. zeki eyüboğlu, mehmet h. doğan, ferit edgü, sami n. özerdim, selim ileri, adnan binyazar, hulki aktunç, ruşen hakkı, h. erdem imzaları bulunmaktadır.
  • orhan burian tarafından 1952 yılında "ufuklar" adıyla kurulan edebiyat dergisi. 14 sayı çıkardıktan sonra orhan bey'in ani ölümü sonrası kendisinin vasiyeti üzerine vedat günyol "yeni ufuklar" adıyla dergiyi sürdürme kararı almıştır. ilk senelerinde batılılaşma tartışmaları ekseninde bie fikir çizgisine sahip olan dergi, ilerleyen dönemlerde ülkedeki politik atmosferin de etkisiyle daha sol bir çizgiye kayarak aydınların toplumsal görevleri üzerine yoğun bir tartışma yürütmüştür. dergide sabahattin eyüboğlu'nun da katkısı tartışılmazdır. onun vefatı sonrası bay günyol ancak 1976'ya kadar derginin faaliyetlerini sürdürebilmiştir.
hesabın var mı? giriş yap