• yeniden sevemeyeceğinize inandığınız zamanlarda yeniden doğmakla eşdeğer olan durum.
  • yeniden yaşamaya başlamaktır.
  • yeniden doğmak gidibidir. pek çok şeyi, ilk defa yaşıyormuşcasına heyecanlanırsınız, kalbiniz yeniden sevgiyle, aşkla çarpmaya başlar. utanırsınız yeniden sevdiğinizi, bir başkasına söylemekten.
    hayat yeniden başlamıştır. bir fırtına gibidir ilk zamanları, sonra yerini tatlı bir melteme bırakır. yeniden sevmek güzeldir. şaşırtıcı bir dinginlik, huzur ve hüzün hakimdir tüm limanlarınızda.
  • (bkz: aşk yeniden)
  • yeniden aşık olduktan* sonra -veya bununla eş zamanlı olarak- kişinin başına gelmesi olası şeydir.

    yeniden aşık olmak her ne kadar insana tekrar yaşadığını, canlı olduğunu, hayattan zevk alması gerektiğini hissettirirse, yeniden sevmek de insana mutlu olmayı tekrar hatırlatır. her ikisi de** ancak eski sevgiliden bağımsız olarak (onu düşünmeden) yapılabildiğinde gerçek anlamlarına kavuşur ve söz konusu etkileri insan bünyesinde gösterir.
  • çocuk kalıp büyümemektir. buradan bakınca imkansız gibi görünüyor.

    (bkz: yeniden doğup gelsem)
  • ilk basta bir daha asla kimseyi sevemem diyorsunuz, baska biriyle elele olma dusuncesi cok agir geliyor size... ama sadece bir sureligine... o zaman denen sey akip gittikten sonra ve hayat karsiniza baska birini cikardiktan sonra * yeniden sevmenin o kadar da zor ve kotu olmadigini anliyorsunuz.
  • kalbini bir sandığa yerleştirip üzerine kilit vurmuş, sevmeyi yeniden düşündüğünde kendisine kızan, başkası sevmek istediğinde kaçan birisi olsanız da bir gün yine güneş doğacaktır. o gün, çok uzaklardan gelen birinin gözlerinde hasret olunan gülümsemeyi görecek ve sizin de kalbiniz atmaya başlayacaktır.
    gündüzleri sık sık uzaklara dalıyorsanız, akşamları eskiden çok sevdiğiniz şarkıları dinliyorsanız, birisinin sesini duymak sizi heyecanlandırıyor ve konuşmanıza engel oluyorsa belli ki gözlerinizden aşkın en güzel hali okunuyordur.
  • ...

    geçmiş sevdalarımı erittiğin geceler için
    yeniden birini sevmenin ne olduğunu anımsattığın
    yüzümde tahtlar devirdiğin,
    saraylar yıktığın için
    düşlerinin içinden geçecek
    uzun kanatlı kuş sürüleri diliyorum sana
    ve severken seni,
    sevdikçe seni
    hep çocuk kalacağım, biliyorum.

    *
hesabın var mı? giriş yap