• yerkürenin merkezi olarak adlandırılabilecek sıvı çekirdeğin demir-nikel alaşımı olduğundan bihaber olanların utanmadan aklına gelen soru cümlesidir. bu metallerin ikisi de normal şartlarda manyetik olma özelliğine sahiptir ve bu bilgiyi göz önünde bulundurmak, neyin çekip neyin ittiğine daha kolay karar verilebilmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum.

    zira üzerine bastığın zeminin merkezinde manyetik metallerden oluşan ve çapı yaklaşık 6942 kilometre olan bir çekirdek, sana atmosferin dışına çıktıktan sonra samanyolu'nda rastlayabileceğin ilk zıt kutup etkisi yaratacak manyetik metalden çok daha yakındır kanaatindeyim. sen yine de galakside o çapta manyetik özelliğe sahip bir metal topu bulursan bana haber ver.

    yani sana bir anlamda ''bağışlanan'' bu ağırlık, yerçekimi dediğimiz olayın bir sonucudur, hatta en basit haliyle, tartıya çıktığında kendi gözlerinle rahatlıkla görebileceğin ve umarım iki haneli bir sayıdır. bazen üzülüp ''kilo almışım'' diyorsun ya, kendini çok da suçlu hissetme, bu işte yerçekiminin de biraz parmağı var. sen yine de karbonhidratı azalt, düzenli hareket et ve bol su iç.

    bunları bilmek için 17. yüzyılda en az bir isaac newton olmak gerekiyordu ama günümüz şartlarında fizik derslerinde uyumamak yeterli olacaktır, tabii yakın zamanda fizik dersleri de ''kafa karıştırıyor'' gerekçesiyle kaldırılmazsa.
  • genel fizik hocamız (allah kendisine rahmet eylesin) ilk dersinde tam bu cümleyi kurmuştu.
    "nevton yer çekimini bulmuş siz bunun zıddının da doğru olabileceğini düşüneceksiniz.
    hiç bir zaman dogmalarınız olmayacak o zaman bilim yapabilirsiniz."
  • insanın ufkunu düğümleyen bir soru. harbiden lan ya yerçekimi diye bişey yoksa, ya gök itiyosa? sözlerime sayfaya sümük sürerek son veriyorum. sümük.
  • bu soruyu soran arkadasa cok fazla cemkirmeyiniz, genel gorelelik kurami da bu tarz bir mantiktan gelmistir. adi uzerinde goreceli. bu soruyu yanitlayan olay ise; buyuk kutleli cisimlerin isigi bukebilmesi (uzay zaman icerisinde) eger ki siz o buyuk kitle icerisinde iseniz, gok itiyor gibi de gelebilir. genel gorelilik demis miydim?
  • günümüzde genel kabul gören görüş newton'un değil einstein'ın teorisidir. yani yerin sizi çektiği falan yok.. dolayısıyla yukarıdaki gibi goygoylara prim vermeyiniz.

    kütleçekim, uzayzaman ve "yerçekimi" diye bildiğimiz kavram arasındaki ilişkiyi araştırabilirsiniz.

    https://www.space.com/classical-gravity.html
    https://www.wikiwand.com/en/gravity
    https://spaceplace.nasa.gov/what-is-gravity/en/
  • bence şeytan dürtüyor

    bı daha ilimsel
hesabın var mı? giriş yap