• edit: yaşananlara tepki içeren ve tavrımızı destekleyen onlarca mesaj aldım. seçimlere kadar olan süreçte sesimizi ilgililere duyuracağız. kampanyaya destek vermek ve hem hayvanlara hem de insanlara daha iyi şartlar oluşturmak için entryleriniz ile destek olabilirsiniz. ne kadar kalabalık olduğumuz fark edilince oylarımızın değeri daha çok anlaşılacaktır.

    öncelikle;

    (bkz: köpeksiz sokaklar istiyoruz)
    (bkz: sokak köpeklerinin lise öğrencisini öldürmesi)
    (bkz: ankara’da adam parçalayan köpekler)
    (bkz: sokak köpeğinden kaçarken ölen çocuk)
    (bkz: eskişehir’de köpekler tarafından parçalanan kadın)
    (bkz: sokak köpeklerinin hayvansever adamı parçalaması)
    (bkz: 5 yaşındaki çocuğa saldıran sokak köpekleri)
    (bkz: bursa’da köpeklerin saldırdığı 12 yaşındaki çocuk)
    (bkz: sakarya’da köpeklerin saldırısına uğrayan çocuk)
    .
    .
    .edit: çözüm önerisi sunulmasını isteyenler için, bunun çözümünü vatandaşın değil bu makama talip olan belediyenin bulmasının gerektiğini belirtmekle birlikte

    (bkz: sokak kopekleri sorununun cozumu)

    malumunuz mart sonu yerel seçimler geliyor. belediye seçimleri değil genel seçimler havasında geçecek, belediyeciliğin ve hizmetin ikinci planda kaldığı, vaatlerin , siyasetin ve ideolojinin gölgesinde kaldığı bir seçime hazırlanıyoruz. biz artık siyaset değil hizmet görmek istiyoruz. bu seçim cumhurbaşkanını ya da diğer muhalefet liderlerini seçmiyoruz, ilgilenmiyoruz. bize hizmet lazım. benim ve bir çok kişinin çok büyük bir problemi var ve belediyeler kör sağır dilsizi oynuyor bu konuda uzun senelerdir. muasır medeniyetler seviyesinde olmak olan milli ideolojimiz, 3. dünya ülkeleri kıvamında sokakta parçalanan çocuk/ yetişkin haberleriyle mahvedilmiş durumda. kaç canın daha gitmesi lazım. illa başımıza mı gelmesi lazım? bin bir zorluklarla yetiştireceğim, gözümden sakınacağım çocuklarımı sokak köpeklerine yem etmek istemiyorum. yere batsın siyaseti de , her şeyi de.

    bu konuda bana destek verecek kişiler olduğunu da düşünerek seçimler öncesi sesimizi duyurmak adına buradan bir kampanya başlatmak ve bu konuyu gündeme getirmek istiyorum. bu meseleyi insanlara ve hayvanlara en az zararla, ve önce insan hayatını gözeterek çözecek belediyeyi kendi şehrimde destekleyeceğimi belirterek açılışı yapıyorum. bu konuyu çözecek, ve benim seçmen olarak mağduriyetimi giderecek olan benim oyumu bireysel olarak kapar. siyasetiniz de makamlarınız da sizlerin olsun. önce can güvenliği. önce sokakta oynayan çocuklarımız.

    edit: katil ruhlu olduğumu iddia eden , okuduğunu anlama becerisi gelişmemiş insanlar var. hayvanlara en az zararla ve önce insan hayatını gözeterek yazıyor orada. senin canın da benim için köpekten daha değerli güzel kardeşim. bunun bir politika haline getirilip profesyonel ellerce medeni çözümleri içerisinde çözülmesini beklediğim için böyle bir kampanya gereksinimi duydum.yoksa acıları olan insanlar kendi çözümlerini kendileri üretmeye çoktan başladı ve bu durum beni de rahatsız ediyor.
  • kesinlikle ve kesinlikle desteklenmesi gereken kampanya. eğer çocuklar ölecek veya insanlar köpeklerden kaçarken düşecek, sakat kalacak, parçalanacak ve ölecekse köpekler umurumun köşesinin kenarının tırnağı bile olamaz. özellikle sizin gibi insan düşmanı tipler tarafından savunuluyorsa.

    kesinlikle sokak köpekleri sokaklardan alınmalı.
  • hiç bir oy insan yaşamından değerli değildir.

    sorumluluk duygusu 9 yaşındaki çocuktan az olan duyarlılık kahramanlarına kulak asmadan insan yaşamı için gerekenler yapılmalı.
  • katiyen desteklediğim kampanya. biz kalkıp köpekleri öldürelim, keselim, aç bırakalım demiyoruz ancak insan sağlığını tehlikeye atıyorsa, tehdit ediyorsa o köpekler oralardan uzaklaştırılmalı. kaç tane çocuk köpek saldırısı yüzünden travma geçirip hayatı boyunca kekeme, korku, endişe içinde yaşıyor biliyor musunuz? ama doğru köpeklerin hayatı, insan hayatından, bir çocuğun ömür boyu yaşıyacağı durumdan daha önemli.
  • desteklediğim ve destekleyince hayvan düşmanı olmadığınız kampanya. bunu bir ayırt edelim önce. hayvanları seviyoruz, ama şehirlerimizin sokaklarımızın diğer tüm medeni ülkelerde olduğu gibi temiz,huzurlu,güvenli olmasını istiyoruz. sokakta yürürken tedirgin yürümek istemiyoruz.

    barınaklara alınan hayvanlar daha düzenli beslenecek, iyi şartlarda bakılacak. olası insan saldırılarından, araba çarpmalarından, diğer hayvanların saldırılarından korunacak, kısırlaştırılarak gelecekte daha fazla hayvanın da acı içinde yaşaması önlenecek. gerçekten hayvan seviyorsanız çağdaş ülkeleri örnek alıp, mantıksızca duyar kasmadan desteklemeniz gereken olay.
  • oy vermeye gitmeyecek olan küskünleri bile oy vermeye ikna edecek bir konuda başlatılan kampanya. avrupa görmeye muhtarlar götürülüyor, chp ab mevzuatını programından eksik etmiyor, muasır medeniyet tüm partilerin diline pelesenk oluyorken, muasır medeniyetten en uzak hindistan gibi ilkel toplumların yaşam şartlarına mahkum edilmemiz, çağdaş bir ülke için zorunlu tutulan eğitim kapsamında gittiği okulundan gelirken hiçbir çağdaş ülkede görülmeyecek şekilde çocukların vahşi köpeklerce öldürülmesi, binlerce katının her gün özgürlüğünün kısıtlanması, korku içinde yaşamaya mahkum edilmesi, insanların vergileriyle yapılan koşu parkurlarını, yeşil alanları ve parkları güven içinde kullanamaması, yüzbinler düzeyinde saldırı ile hastanelere başvuru, her yıl kudurarak veya parçalanarak öldürülen insanlarımız olması, bir ingilizin 1900''lerde bile başına gelmeyen korkunç olayların 2019 senesinde hepimiz için gayet makul riskler haline gelmesi kabul edilemez.

    insan hakları bildirgesi madde 3
    yaşamak, hürriyet ve kişi emniyeti her ferdin hakkıdır.

    2019 türkiye'sinde hakkımızı ihlal etmeyecek belediye arıyoruz. yaşama ve emniyet hakkımız hiçbir medeni ülkede olmayan başıboş köpek sorunu nedeniyle ihlal ediliyor. devlet, okuluna, işine giden vatandaşına sadece yol yapıp asfalt dökmekle değil o yolda gerekli güvenlik tedbirlerini almakla da sorumludur.

    amaç sokaklarda tek bir sahipsiz köpek olmaması, uluslararası dökümanlar ve yasal düzenlemeler ışığında tüm uygar dünyanın benimsediği kuralların ve önlemlerin türk insanı için de yasal düzenlemeyle güvence altına alınması ve titizlikle uygulanmasıdır. devlet devletliğini göstermeli, kararlı olmalıdır. yerel seçimlerde bu konuya eğilecek kişi ve partiler, sessiz mağdurların, haklı türk halkının ezici çoğunluğunun desteğini alacaktır. izlenecek yol aklın ve bilimin yolu olmalıdır, marjinal ve sesi çok çıkan akıl dışıların yolu değil.

    edit: doğa doğa diye sayıklayanlara hatırlatma: sokak köpekleri istisnasız olarak çarpık kentleşmenin, insanın doğayı katletmesinin maksimum olduğu ülkelerde çokken, mükemmel bir düzende kentleşmiş, mimari ve doğanın kusursuz uyumuyla hayranlık uyandıran ekolojik dengeye en çok özen gösteren ülkelerde hiç yoktur ( olmama sebebi kader değil o ülkelerdeki devlet otoritesinin yaptırımları ve yasalarıdır kendi kendine bırakılmaz sokağa atılan köpekler, toplanır.) çünkü sokak köpeğinin doğayla hiç ilgisi yoktur bilakis ekoloji için tehdit, doğal dengeye tecavüzdür. bu hayvanlar doğal yaşamın parçası ise ormanlara salınır herkes mutlu olurdu ama bunlar doğal türler değildir ve böyle bir şey yapılsa hayvan severler ayaklanır. neden? çünkü bunlar evcil hayvanlardır. evcil hayvan iseler sahipli olmalı ve başıboş olmamalıdırlar.
  • ülkemizin medeni ve kalkınmış ülkelere benzemesini istemeyenlerin karşı çıktığı kampanya.
  • desteklediğim kampanya, hayvanların bu havada soğukta kalması daha mı mantıklı eblehler.
  • vatandasin guvenligi ve sagligini saglamak belediyenin gorevidir. kesinlikle sokaklarin saldirgan köpek cetelerinden arindirilmasi gereklidir.
hesabın var mı? giriş yap