• elimizi kolumuzu bağlıyor şu fizik. mekan ana kategori olduğu için şeyi yerine yerleştirmek gerekiyor. öteki türlüsü yamukluk yumukluk.

    ara ara insanın aklına süper espriler geliyor ama o esprilerin bir yeri oluyor ve yeri geldiğinde söylenince anlamlı oluyor. insan kafasında bağlam oluşturabiliyor o zaman ona o espri komik geliyor ama diğerine anlamlı gelmesi için asıl bağlam yani gündelik yaşam gerekiyor. böyle böyle kaç tane güzel espri heba oldu, yeri gelmediği için, yerine yerleştirilmedi diye.

    ama bazı espriler var ki onun yerinin gelmesi için 8 yaşam yaşasan hala ihtimali çok düşük. ama süper espri.

    ve o anda bulduğun bir espriyi fazla bekletirken ve yerine yerleştirmek için sonraki anda çaba sarfedersen o belli oluyor. yer olmadığı için zaman içinde bekleyince diriliği gidiyor.

    neyseki benim yakın bir arkadaşım var. önce bağlamı veriyorum. bana şunu desene, sana şunu diyorum sen de şimdi bunu de diyorum o da diyor. veya bir boşluk oluyor, birimizden biri onu görüyor ve orayı genişletiyor. o zaman o espri yapılabiliyor. ve gülüyoruz biz. belki gündelik yaşamda olsa da daha süper olur ama buna da şükür. ve bence gülüyorsak tamamdır. çatlayacak halimiz yok ya.

    sonra konuştuk bunun üzerine ve yeri böyle de olur dedik. avatar'da bir teyze kan bükerdi. o da su derdi. bu da öyle. ben de mekanım ve diğer insan da mekan. aç dersin yeri açılır, seni mi kıracak? önemli olan gönüller ferah feza olsun.

    mekanı sırtlanın. yeri gelmiyorsa siz şeylere yer açın ve boşluk bulup gelsinler.

    diyeceksin güzelim mekan kategorisi bilgini bunlarda mı heba ediyorsun? ne yapayım? yerkürede çatlak mı açayım? genç kızlara metroda pandik mi atayım?
  • yerinin asla gelmeyecegi konulari araya sokusturmak icin kullanilan soz obegidir.
  • bu düzeni kuran zihniyetlerin sinapslarını sikiyim afedersiniz.
  • şunu belirteyim:

    enflasyon ile hayat pahalılığı arasındaki makas gittikçe açılıyor.
  • zamanlama önemli mevzu. ben hep yeri gelmemişken konuştuğum için, gediğe koymam gereken taşı kafama vuruyorum, sonra da kafam kanıyor diye ağlıyorum.
hesabın var mı? giriş yap