• kedisever bir ekşi sözlük yazarı.
  • ekşi bir 'türkçe' site olduğundan ve bizde malum bu ülkede doğduğumuzdan, kronolojik sırayla bildiklerimizi (sevdiklerimizi) yazalım da başlık "kimgirdiye" gitmesin.

    not: bildiğimiz anlamda ülkemizde herhangi bir felsefi "gelenek" veya "akım" oluşmamışsa dahi aşağıdaki 'filozof'ların sayesinde dünyada felsefe konuşulurken az da olsa adımız geçebilmektedir...

    (bkz: sakallı celal)
    (bkz: hilmi ziya ülken)
    (bkz: nermi uygur)
    (bkz: ioanna kuçuradi)
    (bkz: afşar timuçin)
    (bkz: ömer naci soykan)
    (bkz: arda denkel)
    (bkz: oruç aruoba)
    (bkz: füsun akatlı)
    (bkz: ahmet inam)
    (bkz: ahmet cevizci)

    ve daha niceleri...
  • --- spoiler ---

    dsö'nün köpeği olmuş sistemimizin ucuz yalanıdır.

    aşı olup yoğun bakıma kaldırılan tanıdıklarım, gözlemlediklerim o kadar fazlaki. vaka sayılarında yalan söylüyorlar, insanları aşıya yönlendirmek için korkutuyorlar.

    vatandaşı korumak için alınan tek ama tek bir önlem yok. sınır kapısını orospu amı gibi açtınız, ne olduğu belirsiz hastalıklı yüzlerce mülteciyi içeri aldınız. bide gelip twitterda, bilim kurulunda kolpadan nameler diziyorsunuz. yaşlılarla başladınız şimdi işi çocuklara kadar getirdiniz. bir sonraki aşamada bebeklere indirgeyeceksiniz. sizin amacınız ne? siz kime hizmet ediyorsunuz?
    --- spoiler ---

    yukarıdaki sıçan adam 16-17 aydır koku alamıyormuş:

    --- spoiler ---

    yaklaşık 16-17 aydır yaşadığım durumdur. bazı keskin kokuları dahi alamıyorum. dibine kadar girip öyle almam gerekiyor. parfüm vs. seçerken çok zorlanıyorum. yanımda mutlaka zevkine güvendiğim birisi ile gidiyorum. koku alamadığım için çoğu yemeğin tadınıda tam anlayamıyorum. berbat bir durum.
    --- spoiler ---

    umarım en yakınların aşı olmuyordur. özellikle yaşlı büyüklerin. mazallah aşıdan ölürler falan. hatta doğal bağışıklık için geçirmedilerse hastane hastane gezdirmekte fayda var.

    (bkz: aşı karşıtı/@goccu)
  • mandıra filozofu doğal, sade ve basit yaşam felsefesini savunur. ideolojisi yoktur. çözümü anlara aittir, geçmişten gelen süzülmüş bilgiye dayanır.
  • benekli ayhan
  • şans eseri denk geldim, iyi ki de denk gelmişiz. üniversite kapsamında oluşturduğum bir ankette destek olan yardımsever bir yazar. cok teşekkür ederim tekrardan. i owe you one :)
  • nickini ironi yapmak için veya yerli ürünleri yermek için almış sanırım.
  • insanı dinleyen hoş sohbet yazar.
  • gençliğinde topu arapların inşaatına kaçan hem cahil hem de ırkçı bir yazar.

    neden diye sormayın dudaklarının morluğu taa o zamanlardan gelmektedir.
  • arap sever bir orospu cocugu olmak zorunda degildir. biz onu oyle seviyoruz.
hesabın var mı? giriş yap