• ingiltere'den türkiye'de rastgele seçilmiş bir otele tatile gelen ingiliz turist ile aynı otele türkiye'den gitmek isteyen yerli turistin karşılaştırmasını yaptım. öyle görünüyor ki ingiliz turist aynı otelde bir haftalık tatil için 3480 tl öderken yerli turist 8202 tl ödemek zorunda. üstelik ingiliz turistin paketinin içerisinde uçak dahil.

    artık resmen üçüncü sınıf bir dünya ülkesi olduğumuzu kabul etmemiz ve hastalığı tedavi için önce teşhis etmemiz gerekiyor.

    peşin edit: gelip kimse bana tatil ajanslarının oteller ile olan özel anlaşmalarından, turizm sektörü dinamiklerinden falan bahsedip ekonomi dersi vermeye kalkmasın.
    sen amerika ya da avrupa'ya oradaki yerleşik insanların yarı fiyatına tatil yapmaya gidebiliyor musun onu bir hesapla önce?

    düzeltme edit: price per person kısmını gözden kaçırmışım. özür dilerim. iki yetişkin toplam 1032 pound uçak dahil hesaplayınca 7600 tl'ye geliyor. londra - istanbul uçak biletlerinin iki kişi gidiş - dönüş için günümüzde 3500-4000 lira olduğunu düşününce yine iki katı ödüyoruz. değişen pek bir şey olmadı.

    ingiltere'den rezervasyon için tui isimli site kullanılmıştır.
    https://eksiup.com/p/ro24392eqfo3

    türkiye'den rezervasyon için tatil.com kullanılmıştır.
    https://eksiup.com/p/9x243935sr2i
  • o fiyat farkının 10 katini ekstralardan çıkarıyorlar merak etmeyin...

    kapadokya'da yabancı turistlere (kendi tabiri ile gavurlara) normalin 10 katı fiyatını söyleyen esnaf onlara kazık atarak allah'a ibadet ettiğini çünkü onların müslümanları öldürdüğünü söyleyecek kadar orospu çocuğu biriydi...

    bütün yabancılara tr'ye daha doğrusu ortadogu, afrika gibi ülkelere gitmemesi i tavsiye ediyorum. etseler bile asla esnaftan alışveriş yapmamasini söylüyorum..

    bu kadar cok şerefsiz esnafa sahip bir ülke zor bulunur.
  • vpn ile ingiltere uzerinden yapin rezervasyonlarinizi. onu da mi biz soyleyelim?

    edit: su girdiyi ciddiye alip aciklama yapmayin gozunuzu seveyim.
  • hiç bir doğruluğu olmayan palavra. ingiliz turisti getiren acente ile aynı volümü yapan yerli acente aynı fiyatı alacaktır otelden.
    haziran 15 - ağustos 15 arası 20 oda satan bir tur operatörü ile, nisan 15 - ekim 15 arası 150 oda garantili satan arasında izin verin de fark olsun.
  • he aslan he yabancı turist oturup kalkmasını biliyor.

    ruslar mı biliyor oturup kalkmasını yoksa parası için bi tek götünü yalamadığınız araplar mı biliyor?

    lan para sen nelere kadirsin. insanları dansöz edersin kendi benliğini kişiliğini sattırırsın. yukardaki örnekte olduğu gibi.

    edit: iki üst entrydeki arkadaş yabancı turistlere güzellemeler yapmıştı ona istinaden yazmıştım ancak silip kaçmış totoş oğlan.
  • başlığı açan yazar ya hiç dayak yememiş ya da sayı saymayı bilmiyor.

    total price ne demek bilir misin? 1.110,94 gbp. yani bugünün kuruyla 8232 tl.

    evet içinde uçak bedeli yok ama bilen bilir tui kendi charter uçuşlarını kullanır, dolayısıyla ciddi bir maliyet binmez.

    tanım: gördüğü hıyara tuzlukla koşan bir yazarın hezeyanı.
  • https://www.hotelopia.com/
    bu siteden fiyatlara bakabilirsiniz. rezervasyon sayfasina gectiginizde otellerin tamamina yakininda "bu fiyatlar sadece avrupa birligi vatandaslari icin gecerlidir" uyarisi gorursunuz.
    peki bu uyariyi dikkate almadan rezervasyon yapip otele giderseniz ne olur?
    turk vatandasi oldugunuz icin extra para isterler. (saka yapmiyorum hersey dahil turk tatil koyunde turk oldugunuz icin ekstra para odersiniz.) inanmayan deneyebilir.
    yukarida bir arkadasin dedigi gibi yabancilara eksta geciriyorlar ondan ucuz oluyor diye birey yok, cunku bu otellerin cogu hersey dahil oteller, ki bir cok avrupali turist yanina hic para almadan geliyor.

    bu otellerin bircogu da maalesef devlet tesvigi ile yani bizim vergilerimiz ile kurulmus oteller.
  • içinde pek çok açıklama barındıran bir durum olabilir bu ama asla "burada fazla para harcıyorlar, esnaf çıkarıyor acısını" değildir onlardan biri. çıkarmaya niyetlenir, çıkarmaya çabalar ama çıkaramaz. tüm parasını ulaşım ve otele veren, ekonomik olarak alt sınıfı temsil eden* bu grubun çarşılarda pazarlarda harcayacak parası yok.

    ilk gençlik yıllarımızda takıldığımız bir mekan vardı sarımsaklı'da; tropicana... girişte türk müşteriden giriş ücreti alırlar, yabancılardan almazlar. açıklama şu; "türkler beleşçi, içerde sadece tek içki içiyor. yabancının parası var"

    olm sen sarımsaklı'sın. turist profilin belli; 20-25 yaş aralığı çoğu erkek azı kız polonyalı... içeriden bildiriyorum, bunlar 20 kişi gelirler, o kadar kişi tek şişe maden suyu söyler. saatlerce dans eder, geceyi kapatır gider. sen bizim kişi başı gecede tek biramızı beğenmiyorsun da, ralibimiz de ingiliz kraliyet ailesi değil ki beyninin kıvrımlarını öptüğüm.

    bir arkadaş şöyle demişti; manken gibi polak kızlar içerde olunca erkek müşteri onlara harcıyor. e iyi de erkek müşteri de damsız giremiyor? türk sevgilisinin yanında mı ısmarlayacak? ayrıca barı discoyu bırak pavyon işlet bu kafayla. kızlar gelmiş dalyan gibi sevgilileriyle. senin çakallığından haberleri bile yok.

    sözün özü, kimleri, neleri, ne dövizleri hayal eder, yerli turiste kalırsınız. "her şey dahil" sistemse düşmanınız.
  • enayilklerine doymasinlar sırf ofislerde cay oglen arasinda birbirlerine hava atmak yada surekli instagramda story atmak için;
    suru gibi tatil bölgelerine giden; ve kalitesizligin buram buram olduugu ortadogunun sahil kasabalarında açık bufeden bayat patates kızartması yağli 5 gunluk döner yemek yada at etinden kebbab yiyenler ve bu aktiviteye para bayılıp bununla ovunen bir sonraki bayrama kadar anlatan kitleye az bile

    gercekten tatil gibi tatil yapıp kulturel birikim saglayanlara lafim yok
  • vpn ile alındığı zaman yapılamayan tatil.

    çünkü girişte pasaport istenmekte.

    gitmeyin diyeceğim ama giden kesim zaten patronaj
hesabın var mı? giriş yap