• barack obama'nın amerika birleşik devletleri başkanlığına adaylık kampanyasındaki sloganı. we(biz) sözüyle herkesi kapsaması ve can(yapabilmek) ile de yapılamayacak şeyin olmadığı fikrini yansıtması nedeniyle oldukça başarılı buluyorum
  • konuşmanın metninini okuyabilirsiniz, konuşmayı da izleyebilirsiniz ayrıca, sitesinden şu adresten:

    http://my.barackobama.com/…roup/obamahqfeature/cgtn
  • barrack obama'dan tamamen habersiz olarak, yani barrack arkadasa haber vermeden bob dylan in oglu jesse dylan tarafindan bestelenmis bir versionu da dün youtubeda yayinlanmistir.. bush'un 21. yüzyilin dünya kaderini belirleyen "onlar vurmadan evvel biz vuracagiz" konusmasindan sonra insanlari etkileyen son konusmanin da ana fikridir yes we can.. (cümleyi toparlayamadim anasini satiim)

    http://www.youtube.com/watch?v=jjxyqcx-myy

    adresinden izlenebilir onlarca sarkicinin, aktristin katki yaptigi klip (nedense bunlar hep siyah beyaz oluyorlar)

    eger benim sahsi kanaatimi sorarsaniz, shakespeare in krallar serisinde daha iyi savas konusmalarina tanik oldugumu soyleyebilirim..
  • internet sitesinde artık we did it yazmaktadır, ayrıca bir vaad/dilek vardır: "ı'm asking you to believe. not just in my ability to bring about real change in washington... ı'm asking you to believe in yours."
  • we did it diye cosmak icin erken oldugunu dusunen bendeniz, "yes we can" cumlesinin devamini merak eder olmusumdur. ne yani, amacin democratic nomination'u alip hillary'i alt etmek miydi de oldu da bitti masallah moduna girdin? daha bunun kasim'i var, mccain'i var. asil is simdi basliyor, hatta secilirsen asil o zaman basliyor, gorelim bakalim ne degisecek diye bakiyor millet sen "yes we can" dedikce zira. zafer sarhosluguyla "we did it" diyerek guzelim "yes we can" sloganini pic etmisler resmen.
  • neyi değiştirebileceğini merak edenler için bir tahmin:

    http://fbc.binghamton.edu/228en.htm
  • yalniz bob dylan'in oglunu degil, is dunyasinin mutesebbis genclerini de heyecanlandirmis anlasilan: http://www.stupid.com/fun/obcn.html
  • "we will remember that there is something happening in america; that we
    are not as divided as our politics suggests; that we are one people;
    we are one nation; and together, we will begin the next great chapter
    in america's story with three words that will ring from coast to
    coast; from sea to shining sea - yes. we. can."

    sözleriyle duygulandıran konuşma/şarkı. keşke biz de bazı şeyleri, eğer gerçekten istersek, değiştirebileceğimize inandırılsaydık büyüklerimiz tarafından.
  • "there is something happening in america" gibi insanın bilinçaltına gittikçe yaklaşan dev tsunamiler, uzaylı istilası ve envai çeşit felaket görüntüleri tetikleyen bir cümleyi birkaç paragraf başında kullanarak kişinin saygıyla karışık ürperti içerisinde konuşmayı dinlemesi&okumasını sağlamıştır obama, bu konuşmada.
hesabın var mı? giriş yap