• otobus firmasi bir kenara da, otobusu durdurtanlar acik ve net kul hakki yemektedirler. belki ulasilacak yere bir an once ulasmasi gerekenler var otobuste. bunlari az dusunun be.

    yolculukta otobus durdurtmak acik ve net sovdur. abdest almak (ki buna da gerek yok, al abdestini bin otobuse, molalarda da tazeleyeceksen tazele) icin durdurtani bir nebze anlarim da namazi oturdugun yerde kilsana, bu tarz durumlarda namaz terk edilmez, seferi olmasi da bunu degistirmez, namaz vaktinde kilinir ama kible aranmaz, gercek niyetle kilinir. ha ama senin amacin bakin ben namaz kiliyorum demekse kocaman otobusu durdurtmaya calisirsin.
    muhafazakar bir ailede dogup buyudum, degil otobusun durdurulmasini talep etmek, kisisel araclarda bile cek kenara da bir namaz kilalim diyeni gormedim.

    neyse bunu da suraya birakip gideyim;
    “namazları ve orta namazı özenle sürekli kılın; allah’ın huzurunda saygıyla durun. eğer korkarsanız, yürüyerek yahut binek üstünde kılın. güvene kavuşunca, bilmediklerinizi öğreten allah’ı, size öğrettiği gibi zikredin. (namazı, allah’ın âyetlerini kafanıza yerleştirmek için sürekli kılın) (bakara 2/238-239).”
  • sizin bilmem nerenizi bilmem kimler siksin. amk çomarları.
hesabın var mı? giriş yap