• seda sayan'in (aka: kadirgali aysel) en az bulent ersoy'un akilli ol'u kadar muhte$em, satir aralarinda gizli mesajlar yuklu efsane $arkisi. klibinde delikanli seda ablamizi aldatan abiye icinde bulundugu jeep'den bir hareketi vardir ki adami ters ko$eye yatirir.

    "...eger sevmiyorrrrrrrsan soyle bileyim
    a$kimi kalbime gomerrrrr giderrrimmm
    birrrrrrr daha aramammmm yemin ederrrim
    yeterrrrrr ki sevgilim gerrrrrcekci ol"

    dizeleri ile "birak hayal dunyasinda dola$mayi, rasyonel ol efendi" mesajini ben buradan siz sevgili sozluk camiasina vereyim mesela, geri kalanini da merakli kulaklar* dinleyip ke$fedecektir*.
  • kanaatimce sada sayan'ın güftecisi, eserde "dürüst ol" demek istemiş, herhalde o da bir bu da bir diyerek "gerçekçi ol" sözünde karar kılmıştır.
    -anne vallaha sınavım iyi geçti!
    -gerçekçi ol!
  • sanatçı bu eserinde döneme damgasını vurmuş olan sürrealizm akımına başkaldırmakta gittikçe halktan uzaklaşan çağdaşlarına rasyonalizmin tek çıkar yol olduğunu telkin etmekte özellikle cip,yol,erkek gibi gerçek hayattan öğeleri klibinde kullanarak sanat severlerin bilinçaltına bu doğrultuda göndermelerde bulunmaktadır.ancak bütün büyük sanatçılar gibi döneminde anlaşılamamış "hadi ordan allaın kadırgalısı" türü yakışıksız tepkilere maruz kalmıştır.
  • seda sayan'ın salvador dali ile ilişkisini bitirdikten sonra bestelediği ve ünlü ressama ithaf ettiği şarkı.
  • 'gerçekçi ol' derken bastırarak söylediği r ler yüzünden r harfinden soğuyup peltek konuşma vakasına yakalanan insanlar var
  • "seda sayan'ın salvador dali ile ilişkisini bitirdikten sonra bestelediği ve ünlü ressama ithaf ettiği şarkı" diyenler olmuş. sd'ye 43, ss'na 86 sayfa entry döşenmiş bilin istedim dedeler.
  • ezberlediğim ilk şarkıdır.

    r harfini 15 yaşına kadar söyleyemeyen biri* için oldukça iddialı seçim.
hesabın var mı? giriş yap