• güzel bir film. çok güzel bir film.

    filmin bir kore filmi olduğunu ve hani çok çok mantık aranmaması gerektiğini de baştan söylemek lazım. bir yanları hep biraz fantastik kalıyor. film bu neticede, dönem ödevi değil. görsel açıdan hakikaten enfes.

    --- spoiler ---

    kahramanımız, dili küçük olduğundan konuşamayan ve dilini büyütme ameliyatının parasını biriktirmek için katil olan bir ahçı.

    http://www.koreanmovie.com/…/simg/1184683383991.jpg
    http://www.koreanmovie.com/…/simg/1184683375897.jpg

    onun arkadaşı ise dizini sakatladığından ekmek parası için katillik yapan bir balet.

    http://www.koreanmovie.com/…/simg/1184683382481.jpg

    kahraman asıl mesleği gereği bıçak kullanmayı seviyor. arkadaşı ise dans eder gibi dövüşüyor. sanırım filmde en sevdiğim ayrıntı bu.

    diğer ayrıntı ise killa'nın şiiri.

    koskoca bir çabalama öyküsü. bu kadar absürt, bu kadar günlük hayata uzak bir film olmasına rağmen kendini kahramanımız killa yerine koyabiliyor insan. o nedenledir ki filmin sonunda çöküp kalıyor insan ve ağlıyorsa, o güne kadar çok şey feda edip de başaramadıklarına ağlıyor.

    http://listen.grooveshark.com/…g/bella_ciao/1745537

    ha-kyun shin yine döktürüyor. ne güzel oyuncudur bu yahu. hastasıyım.

    --- spoiler ---
  • eğer "lan şöyle film boyu eğlenip, güleceğimiz ama film biterken de yutkunmakta zorlanacağımız bir film olsa da seyretsek" dediğiniz zaman ilk izlemeniz gereken filmlerden biridir.
    zaten filmin sonlarında kulağa gelen çav bella müziği ile de sonunda piç gibi ortada bırakan filmlerden birini izlediğinizi anlarsınız.

    - "dilsiz olduğun için üzülme. dünyadan öcünü konuşarak alamazsın."
    (bkz: no mercy for the rude)
  • "hayattaki tek adil şey, herkesin ölecek olması" der ve alkışı hak eder.
  • yine mükemmel bir güney kore filmi mutlaka izleyin

    yetimhanede büyümüş dilsiz bir elemanın tek hayali, bir gün konuşabilmek ve çocukken aynı yetimhanede yetiştikleri, daha sonra evlatlık verildiği için bir daha göremediği kız arkadaşına bir gün "seni seviyorum" diyebilmektir. ameliyat için çokça paraya gereksinimi vardır. bu nedenle çok yetenekli oldugu bıçaklarla hayalindeki matadorluk yerine gangster olmuştur .
  • katil kelimesi için killa dendikçe, baş roldeki karakteri hiç çıkarmadığı güneş gözlükleriyle killa hakan'a benzettiğim film. güzel film. bir kore filmi olduğu için finali de bayağı ağır. finalde ağlatmazlarsa ölüler çünküç
hesabın var mı? giriş yap