• film riplemek.
    aynı film aynı kalite yify'ninki en fazla 2 gb sparks'a bakıyoruz 8 gb.
    (kimse kalite farkı, sampling falan demesin pataklarım yıllarımı verdim bu işe ben)

    olaya yabancılar için:(bkz: yify torrents) (bkz: sparks)

    laptoptan izleyenleri işin içine katmıyorum onlara divx bile 4k gibi gelir amk..kaliteli olan hd televizyonlardan da bahsetmiyorum...söyledigim şeyler ortalama 22 ve 27 inç arası monitörler için geçerli
  • en alt tabaka beleşçilere hitap etmek.

    sparks bi tık daha üst grup beleşçiye hirap ediyor, malum ses dosyaları falan daha kalite oluyor.
  • bana fark etmeyen şeydir.

    işte yify aslında şöyle kalitesiz böyle boktan falan diyorlar. geçen sparksdan bir release indirdim, usb'ye attım baya pahalı televizyonumda izledim. valla bence bir bok fark etmedi ama herkes fark ediyor diyor. anlamadım. tabi sonra 47 gb'lık bir release indirdim. çok fark etti.
  • bu karşılaştırmayı görünce aklıma makine mühendisi bir hocamın anısı geldi.

    hoca odasının duvarında duran 2 adet a4' e yapılmış resimlere baktığımı gördü ve beğenip beğenmediğimi sordu. bilmiyorum sadece dikkatimi çekti dedim. sürekli devletin üst kademe görevlerinde bulunan hoca' yı bir gün bu özelliğinden ötürü bir resim yarışmasına jüri diye çağırıyorlar. 5 adet jüri var tek ressam olmayan da kendisi.

    anlattığına göre resimler karşılarına geliyor ve ressam olan jüri üyeleri resimlere bakmaya başlıyor. uzaktan bakıyorlar, yakından bakıyorlar, eline alıp yandan bakıyorlar falan. bizim hoca' da onlardan görüp aynı şekilde resimlere bakmaya başlıyor. hem anlamadığını çaktırmayacak hem de öyle bakınca farklı bir şey mi görünüyor diye merak ediyor. sonuçta nasıl bakarsa baksın gördüğü resmin değişmediğini bi şey de anlamadığını söyledi.

    bu yify tartışması da buna benziyor bence. varsa 50 gb film izleyince sanatın damarlarında zuhur ettiğini düşünen biz tutmayalım. ama bu hor görme ya da öyle film mi izlenir faşizanlığı nedir bi yandan da. demek istediğim yify güzel yify hoş.

    bu arada duvardaki resimlerin birisi sadece kahve diğeri de sadece çay ile yapılmış. iki jüri üyesi o an ne içiyolarsa hoca' nın muhabbeti üzerine çizip vermişler. hoca' da duvarına asmış dali' nin meşhur 30 yıl + 30 sn hikayesinden esinlenip. bunu öğrenince biraz da gidip yakından baktım. yandan baktım falan. güzel gibiydi. demedim hoca resim görmek istiyosan asıl paris' de sergi sergi gezicen bu ne böyle diye.
  • bilgisayar ekranından film izlemeyi tercih edenlere kendini beğendirmektir.

    bahsi geçen iki grubun farkı 40 inç üzeri bir ekranda gayet bariz şekilde ortaya çıkar. her ikisi de 1080p brrip olan iki film arasındaki 5-6 gb'lık fark ripleme becerisindeki farktan kaynaklanmaz çünkü.
  • yify kalite bakımından giriş seviyesidir, sparks ise orta ile üst arası bir kalite sunar. elbette 96kbps ile 1509kbps değerindeki iki ses dosyasının ciddi boyut farkı olacaktır. video mevzusunda ise bitrate farkından başka söyleyecek sözüm yoktur. ya da bu konuda uzman bir arkadaşımın da belirttiği gibi; "pause tuşuna basınca farkı anlıyorsun."
hesabın var mı? giriş yap