• https://twitter.com/…ews/status/1497066090727456768

    kendilerine "silahlarınızı bırakın ve teslim olun." diye çağrıda bulunan rus savaş gemisi askerlerine siktir çeken ve ülkesi uğruna ölüme giden, adaya ya da ülkenin başka noktalarına betondan heykelleri dikilmesi gereken, valhalla'da sonsuza kadar ziyafet çekmeyi hak eden 13 ukraynalı kahraman.

    - yılan adası, burası rusya savaş gemisi. silahlarınızı bırakmanızı ve teslim olmanızı tavsiye ediyorum. anlaşıldı mı?
    + (aralarında konuşmalar) eh buraya kadar. siktir mi çekmeliyim?
    * her ihtimale karşı sesi aç. (oray uyardı, sesi aç da diyormuş.)
    + (ruslara hitaben) rus savaş gemisi. siktir git.

    kayıt ukrayna tarafından yayınlandı ve kaynaklar ses kaydının gerçek olduğunu söylüyorlar. aksi yönde bir teyit gelirse bu giri de düzenlenecektir.

    13 ukraynalı ile ilgili yeni videolar düşmekte.

    https://twitter.com/…?t=osqid0ei-gtx1sg00emnua&s=19

    (bkz: #134193271)

    https://twitter.com/…?t=wcdkthktbbrt0mcgi2-7cw&s=19

    https://twitter.com/…?t=pp4ifdcp_goe_bpvidvm_g&s=19

    yattıkları yer incitmesin.

    edit: muhafızların sağ ve esir olduğu açıklaması girilmiştir. yine de yüreklice cevap verdikleri bir gerçek.
  • bu tarz psikolojik harp haberleri halkın moralini diri tutmasına hatta askerden korkanların bile askere yazılıp aynı bu kahraman askerler gibi savaşması isteği uyandırır... böyle zamanlarda moral her şeyden önemlidir. aklıma direkt ''enemy at the gates'' filmi geldi..
  • ulusal kahramanlık unvanıyla onurlandırılan askerlerdir. işgalci rus donanmasına teslim olmayıp sonuna kadar vatan toprağını müdafaa etmişlerdir.

    edit: ölüme bir güzelleme değil bu entry. aklı başında her insan yaşamak, hayatta kalmak ister. fakat bir gün putin gibi bir milletler düşmanı alçak çıkar; ailenizin, düzeninizin, üzerinde yaşadığınız ülkenin üzerine ateş püskürtmeye çalışır. sumy kentini yeryüzündeki cehenneme çevirmişlerdi, daha dün gece. bu durumda kendinizi korumanız gerekir. çünkü bunu yapmazsanız, yarın bir adım daha ileriye gidip daha kötü şeyleri hayata geçirecektir.

    bugün almanya nasıl öyle istediği gibi militarize olamıyor ve ancestor'larının katliamlar ve savaş suçlarıyla dolu kirli geçmişini takip edemiyorsa rusları da benzer bir son beklemeli, beklemek zorunda; en azından medeni bir dünyada yaşamamızın garantörü bu gibi engelleyici unsurlar olacaktır.

    gencecik 13 askerin, daha doğrusu sınır denetleme birimine bağlı bu çocukların koca rus kruvazörüne karşı kendilerini koruyabilecekleri neleri vardı? işe yarar hiçbir silahları yoktu. fakat sosyal medyada hızlıca yayılan ses kaydında duyacağınız o 'siktir git, rusya' sözü sayesinde, şu an dünya toplumlarındaki insanların büyük bir kısmının bu çocukları daima bir kahraman gibi hatırlayıp anacağını düşünüyorum.
  • suriyeli bedeviler kadar olamayıp, sahilde nargile keyfi yapmak varken, ülkelerini müdafaa ederken katledilen kahraman askerlerdir. ruhları şad olsun!
  • teslim olup esir olarak sonunu bilmeden yasamaktansa kahraman gibi siktiri basip efsane olmuslar. bence kral hareket.

    edit: savasin her turlusu kotudur. kan ve gozyasindan beslenen herkese lanet olsun.

    savaş zaruri ve hayati olmalıdır. milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir (başkomutan m. k. atatürk)
  • (bkz: yav he he) serin hikayeymiş. biz de yedik. bu devirde böyle kurgusal kahramanlık hikayelerine inananlar olması çok garibime gidiyor. bu insanlar çok önceden yaşasalardı yarı tanrılara falan da inanırlardı herhalde. bunlar hep hollywood işte.
  • (bkz: idi nahoi) çekmişler. toprakları bol olsun. iki ortodoks hristiyan ülkenin savaşında sessiz kalan fener rum patrikhanesine de aynı ifadeyi kullanırlardı muhtemelen.
  • yazık bir avuç askere saldıracak kadar karaktersizleştiler. 300 spartalı askerin hala günümüzde olduğunu göstermektedir.
  • adam "unutulup gidecekler" demiş. insanlar hatırlasa ne olur hatırlamasa ne olur lan? şu insan ırkı içinde saygıyı gerçekten hak eden % 0,01 bile değildir. adamların kendilerine saygıları varmış. ağır baskı, stres altında karar vermiş ve onurlu bir şekilde ölüme yürümüşler. bir korkak olarak yaşamaktansa ölümü seçmişler. helal olsun, erkek adamlarmış.
hesabın var mı? giriş yap