• şimdi bir şey anlatacağım.

    meme kanseri olma riskim çok yüksek olduğu için doktorum 2 3 senede 1 kontrole gelmem gerektiğini söyledi.

    ilk kontrolüme geçen gittim. ultrason çektirmek istiyorum dedim. neden dedi. kontrol dedim. bir şeyin mi var dedi. meme kanseri riskim yüksek olduğundan birkaç sene önce böyle böyle demiştiniz dedim.

    neyse gittim randevu aldım. ultrasona 1 ay sonra girebildim. gittim. ultrasonu çeken kadın neden geldin dedi. kontrol çünkü dedim. bir şeyin mi var dedi. yoooo riskim yüksek sadece dedim.

    yani erken teşhis için doktora gidip kontrol olmak istediğinizde garipsiyorlar. yılda 2 kez check up mı?

    hayaller hayatlar falan.
  • parasını verirlerse zorunluluk koymaları şart değil. bedava olsa haftada üç kez gidecek insanlar tanıyorum. hepimiz tanıyoruzdur.
  • 20 tl'lik çek ap.

    ahmet abi çek ordan bir 20 tl'lik çekap.

    "göz muaynesi tamam. boğaz muaynesi. eller ayaklar sağlam. gönder sıradaki gelsin."
  • bir röntgen için 3 saat sıra beklenecekse katılmadığım önermedir. 80+10* milyon insanı yılda minimum 2 defa o hastanelere sokmak demek gerçekten hastalığı olan insanların tedavisinin gecikmesine neden olacaktır. dolaylı veya direkt olarak mağduriyet garantisi %1000000'dur.
  • bunu zorunlu yaparlar harcı da 500 lira olur. ödemeyene sistemde borç işler. tabii ki her şey sağlığımız için. gss'nin üstüne çilek gibi olur.

    sokakta arabaların park yerlerini de vatandaşa satacaklarını duyduğumdan beri vergisi olmayacak bir şeye inanmam.

    mesela türkiye'de insan türünün kulağının arkası da yoktur. kara delik falan diyerek uzayda diye anlattıkları yer vücudun o bölgesi yüksel ihtimal.
  • arkadaşlar çek-ap diye bir şey yoktur. bazı risk faktörü taşıyan insanların bazı hastalıklarının erken tanınması için yapılan tetkikler vardır. sihirli mükemmel bişey istiyorsunuz, şöyle gidelim hasteneye bi çekap dan geçelim neyim var neyim yok çıksın ortaya. öyle bir dünya, o kadar ilerde bir tıp ne yazık ki hala yok. belli başlı bazı kanserler var bunların önceden tesbiti mümkün olabilir. meme, prostat, kolon kanseri gibi . bunlarla ilgili ailenizde bir risk faktörünüz varsa belirli aralıklarla yapılan belirli tetkiklerle erken tanı alabilirsiniz ama bu tip kanserlerin sayısı bir elin parmağını geçmez. genel olarak kanser tesbit edildiğinde ileri safhada oluyor ve bu rastlantısal olarak yakalanmadıysa ( zatürre olduğunuzda çekilen röntgende akciğerde kanser kitlesi görülmesi gibi) önceden tesbit etmek günümüz şartlarında çok zor. kanser dışında yakalanmanız mümkün olan kronik hastalıklarda ise erken tanı alsanız bile adı üstünde kronik bir hastalığınız olmuş olacak . hele bir kalbimi bir kontrol ettireyim diye bir olay hiç yoktur . kalp ile ilgili modern tıbbın yapabileceği her turlu tetkiki yaptırıp sağlam çıksanız bile ertesi gün kalp krizinden ölebilirsiniz. onun için hiç kasmayın. kendinizdeki hastalığı erken teşhis ettirme hayali yerine sağlıklı yaşamaya bakın . sigara alkolden uzak durun, dengeli beslenin spor yapın. bunlara kafa yorun.
  • devlet tamamını karşılayacaksa bir de süründürmeden işlemleri insan gibi uygulayacaksa eyvallah,yaz beni listeye.
  • yılda bir tane full endokrinoloji testi de eklenmelidir.
    endokrinoloji kadar güzel bölüm azdır tıpta.
    bütün testleri yapıyorlar, doktor oradan neye ihtiyacın var, neye yok, hepsini sayıyor.
  • sadece hastalık veya başka şikayetlerle gelen insanların randevu bulamadığı veya tedavi olamadığı yurdumuzda kaostan başka bir halta yaramayacak öneri.
hesabın var mı? giriş yap