• iski skandalı'nı ortaya çıkaran gazetecidir.
    işadamı halil bezmen ile iski genel müdürü ergun göknel arasında, iski'ye klor alımı vasıtası ile kurulan rüşvet ilişkisini ortaya sermiştir.
  • bu gezegenden erken ayrılmış on numara gazeteci.
    bugün basında veya ekranlarda görmemizin artık imkanı kalmamış bir açıksözlülük ile yaptığı ilerle daima hatırlanacak insandır.
  • 1 mayıs 1996 tarihinde vefat eden, temiz eller operasyonu'nun kahramanlarindan olan gazeteci.
  • hürriyet gazetesi yazarı ve show tv isimli televizyon kanalında temiz eller isimli bir program yaparken, şaibeli bir şekilde ölen gazeteci.

    7 nisan 1996 pazar akşamı, sahte peygamber iskender evrenesoğlu ile yaşar nuri öztürk’ün de olduğu bir program yaptıktan sonra, şaibeli bir şekilde ölmüştür. daha sonra, o programın üç kameranı da trafik kazaları sonucu ölmüştür.
    eski bir polis muhabiri olan yıldırım çavlı, o programda, tartışmaların, karşılıklı iddiaların ardından âdeta iskender evrenesoğlu’nu sahte peygamber, şarlatan ilan edince, bir ay kadar sonra, (3 mayıs 1996'da) bir sabah feci bir şekilde yatağında can vermiştir.

    1996’da abd’ye yerleşen iskender evrenesoğlu’nun mihr tarikatı'yla/evrenesoğlu cemaati'yle 'uğraşmanın' bedelini hayatıyla ödeyen yıldırım çavlı'nın yanı sıra yaşar nuri öztürk de (tıpkı yıldırım çavlı gibi) iskelete dönüşerek feci şekilde öldü. (bu arada evrenesoğlu cemaatinin yeni liderinin, fizik profesörü cabbar boran olduğunu da antiparantez belirteyim.) (kaynak: >>>)

    ayrıca yıldırım çavlı'nın, gözaltına alındıktan sonra dövülerek/işkenceyle öldürülen gazeteci metin göktepe hakkında "gizli örgüt üyesi", çalıştığı evrensel gazetesi için ise "tdkp'nin yayın organı" gibi suçlamalarda bulunup büyük tepkiler almışlığı da vardır.
hesabın var mı? giriş yap