• kisinin dogum yeri ve tarihine gore cikartilan harita. bu harita vasitasiyla gunes burcu, ay burcu ve yukselen burc ogrenilebiliyor. gunluk gazetelerde yazilan sadece gunes burcudur. halbuki kisinin karakteri, gunes, ay ve yukselen burcun kombinasyonuyla ortaya ciktigi icin "butun insanlarin 12 kategoriye sokulmaya calisilmasi sacma birsey" tezi dogal olarak curumus oluyor. sahsi kanaatimce, dogum saatinizi biliyorsaniz -aksi halde cikartilamiyor zaten- yildiz haritasinin karakter tahlili yorumu gayet dogru cikabiliyor*.

    yanlis hatirlamiyorsam, gunes burcu istekleri, yukselen burc karakteri, ay burcu da yasam stilini belirliyor.

    yildiz haritasi ile gezegenlerin ve evlerin konumuna gore kisinin karakteri ve hayati (is, ask, gelecek vs..) hakkinda yorum yapilabiliyor. inanmak veya inanmamak, inananlari asagilayip asagilamamak size kalmis..
  • (bkz: yildiz tarihi)
  • sadece astrolojidekiler değil astronomide kullanılan haritalardan da zaman zaman yıldız haritası olarak bahsedildiğine şahit olabiliriz. ama astronomide bu haritalara daha çok gökyüzü atlası ya da uzay haritası denilir ki zannımca astrolojiyle bütünleşen yıldız haritası söz öbeğinden sakınmak için böyle yapılır.
  • astrologların kullandığı manada yıldız haritası, doğum anında beş gezegen ile güneş ve ay'ın dünya'dan bakınca hangi takım yıldızın sınırları içerisinde göründüğünü gösteren bir çizelgedir. tüm gezegenlerin ve ayın dönüş düzlemi neredeyse çakışık olduğundan (bkz: ekliptik düzlem) gezegenlerin içerisinde bulunabilecekleri takımyıldızlar da sınırlıdır. (bkz: zodyak takımyıldızları) ayrıca astrolojiyi kuran insanların uranüs ve neptün'den haberleri olmadığı için bu gezegenler temel astroloji metinlerinde bulunmaz. yine bahsi geçen takımyıldızları oluşturan yıldızların da dünya'dan bakınca yanyana görünmek dışında ortak bir yönleri olması da gerekmez.

    özetle yıldız haritası, insanların, siz doğduğunuz esnada dünya ile yedi gökcismi arasında çekilen çizgilerin kainatta hangi doğrultuda olduğuna bakıp ne alakaysa karakteriniz ve hayatınız hakkında fikir yürütmelerine yarayan garip bir diyagramdır.
  • çeşit çeşit harita tipleri vardır.ev sistemleri olarak en yaygını placidustur.ama temelde bi geosantrik heliosantrik farklılığı vardır.cok büyük bir çoğunluk geosantrik yani dünyamerkezli harita kullanır.yani bütün planetler dünyanın etrafında dönüyomuş gibi düşünülür.asıl olan heliosantriktir yani güneşmerkezli harita.ama derinliklerinde geosantrik haritanın kullanılmasının çok önemli bir gerekçesi vardır.
    ilk nefesi aldığınız anın haritasına bakılır.çünkü göksel etkilerin her an havada mevcut olduğudur astrolojinin temeli, ilk nefesi alan bedenlenmiş ruh o an makrokozmosun fotorafını çeker.ve bebeğin doğumunu kendi başlatmasıyla en duyarlı olduğu planetsel konumların ilişkisini inceleyen bir bilim adamı çok ilginç verilere kavulmuştur.ama artık bağnazlık heryerdedir.pozitif bilimin tam merkezinde bile.
  • gökyüzünün bir bölümünün, ya da tamamının kağıt üstüne basılı halidir. astronomlar hazırlamak için guide programını tercih eder çoğunlukla. veya aladin ile pratik sonuçlar elde edilebilir. ingilizce'de star chart olarak geçer. ayrıca (bkz: gök atlası)
  • astrolojiye g.tüyle gülen kişilere detaylı çıkarılıp yolladığında "hadi be" dedirtecek kadar doğru yargılar içerir.
  • bir tür kişisel swot analizidir.
  • eşbaşkanlığını üstlenen hainleri aramızda beslediğimiz büyük samanyolu projesi (bsp) kapsamında güneş sisteminin üniter yapısını parçalama planlarını gösteren paçavra.

    al işte plüto gitti bile.

    .
hesabın var mı? giriş yap