• normalde salak bi sevinçle dolmanızı sağlayan ama istanbulda yaşadığınızı hatırlayarak ve iki saat trafikte kalarak kışın resmen geldiğini farkettiğiniz durum..
  • ...dün yağmasaydı, bütün istanbulluların donarak öleceği geceydi..
  • ulkenin dogusunda*** coktan yagmis olan kar.
  • yenmeyen kardir. ustune miktoplar yapistigi icin yenmez.
  • genelde, bilmem nereye yagan yilin ilk kari seklinde kullanilan ifade.
  • türk tipi tipinden bahsedenleri çağırdıkları kar.
    (bkz: karı çağırmak)
  • uzun süre sinek avlamış esnafın o yıl yaptığı siftah neticesinde kendine kalan gelir..
  • çocukken annemin bizi "kedi karı" diye kandırdığı kar. ilk kar kediler için yağarmış, ikinci kar köpekler için. en son insanlar için yağarmış, o zaman izin verirdi çıkıp karda oynamamıza. yıllarca yedik bunu abimle. artık kadere kısmete midir, yoksa hakkaten var mıydı eskiden böyle bişey, ne hikmetse hep ilk iki kar az yağardı, oynamalık olmazdı, öyle hatırlarım. bi de bunu arkadaşlara ilk anlattığımda çok dalga geçmişlerdi benimle onu hatırlarım.
  • daha dun hava yazdan kalma sicakken, 4 saat once itibariyla sahit oldugum olay. yer amerikanin dogu kiyisi. kasim basinda dusen ilk kar, uzun gecicek bi kisin habercisidir gibi gorunuyo.
  • güz sonu, kış başı gibi bir zamana denk düşer. açık alanda bulunuluyor, yolda yürünüyor ise burunda, elde veya yanakta bir ıslaklık hissedilir. baş geriye yatırırlır, bakışlar göğe çevrilir. bulutlar yıldızları perdelemiştir. perdenin arkasında, başka ne olursa olsun yıldız(lar) da ordadır. kapkara bir boşluk, havasız devasa bir mekan, hızla savrulan büyük taşlar, bilinmeyen, gizli-saklı duran belki binlerce sır... umursanmaz. hepsinden önce yıldızlar, yıldızların arasından da titreşip duran düşünülür. ikinci bir küçük soğuk temas ile bakışlar daha geriye atmosferin bu yanına döner. önce öncülerle karşılaşılır. az sayıdadırlar. eriye eriye inerler. daha sessiz, daha gözükara, daha mutludurlar sanki öncüler. beklenilen, hiç beklenmedik bir zamanda çıkıp gelmiş gibi iyi hissedilir. çok geçmez ki geriden gelen daha kalabalık grup dikkat çeker. sokak lambalarının önünden geçerlerken sayıları, görünüşleri daha bi belirgindir. saçlar, elbiseler beyaz noktalar ile kaplanmaya başlar. ıslanılır. eriyenin yerine başkaları konar. daha çok ıslanılır. yağmura gösterilmeyen hoşgörü, ilk kara hesapsız sunulur. ıslak eller ceblere girer. bir sigara bir çakmak bir telefon çıkar. çakmak sigarayı yakar. sol eldeki sigaranın sıcak dumanı ciğerlere doğru yolculuğuna başlarken ayaklar hareketlenir, adımlar kaldığı yerden devam eder. telefon, (en) çok sevilene bir kaç satır için sağ el ile işbirliğine gitmiştir bile.,.
hesabın var mı? giriş yap