• şu katil, kadına şiddet uygulayan, zorba ve kaba adamın güzellenmesinden artık bıktım. şöyle güzel adamdı, böyle iyi yönetmendi, bunun gibi oyuncu gelmedi, çirkin kral.
    sikeyim böyle devrimciliği. devrim zorbalığa karşı olur. zorbalar tarafından yapılmaz.

    kral ne arkadaş, ne demek kral. adam bir kişiyi sırf canı istedi diye öldürmüş, husumet dahi yok. sırf önüne çıkmış, silahını meskun alanda kullanamazsın demiş. gencecik bir hakim. hapse girmiş, hapisten kaçırılıp ülkeyi terketmiştir.
    sikeyim böyle devrimciliği. devrim zorbalığa karşı olur. zorbalar tarafından yapılmaz.

    hayat arkadaşını dövmüş, karakolluk olmuş. hala sırf solcu diye, "dağ" kafalı diye bunu savunan solcular var, başka bir gün konuşurken kadın haklarını savunacak iki yüzlü solcu arkadaşlar. biz hep sandık ki kadın cinayetleri, kadına şiddet son 17 yıldır hayatımıza girdi. bu adam kendi kadar ünlü olan hayat arkadaşına ne işkenceler etti... dövdü, başının üstüne şişe koyup nişan antrenmanı yaptı...
    sikeyim böyle devrimciliği. devrim zorbalığa karşı olur. zorbalar tarafından yapılmaz.

    filmlerinden birinde bir kadının vajinasına yılan sokarak işkence etmiştir. sonra tecavüze neden meyilli bir toplumuz diye düşünüyoruz. bu görüntüler her yaştan erkek tarafından televizyonda izlendi ulan, 12 yaşında izledim ben bunu ilk, cinselliğe ve kadına ilk bakışı bu olduğunu düşünsenize bir çocuğun?
    sikeyim böyle devrimciliği. devrim zorbalığa karşı olur. zorbalar tarafından yapılmaz.

    şişirilmiş sözde solcu devrimci kabadayının, eşkiyanın biridir bu adam. sizin romantik devrimci güzellemelerinizle şu adamı ülkede baş tacı yapıp psikopat ruhlu erkeklere malzeme vermenizi sikeyim.

    edit 01: film çekimi için bir atı vurmuş olmasını atlamışım. @half engineer half human hatırlattı sağolsun.

    edit 02: yılmaz güney'in kendisi için "ben de sınıf mücadelesini sürdüren bir adamım" diye yaptığı tanımlamayı alıntılayan bir arkadaş olmuş. yılmaz güney lüks içinde, dündar kılıç'ın kumarhanelerinden birisinin parasının kendisine ve işlerine sorgusuzca akıtılması ile çekmiştir çoğu filmini. hiç de öyle sınıf mücadelesi değildir hayatı, kumar parası, mafya dostluğudur. birkaç filminde canlandırdığı sahneler de direkt dündar kılıç'ın başından geçenlerdir.
  • sabittir. 2+2 den daha dogrudur. detayini yazan yazmis zaten, biz +1 diyelim.
  • doğru önerme. bizim insanımız böyle katilleri ve zorbaları yüceltmekte çok ustadır. babacığım adam, keyfine insanların kafasına cisim koydurup silahla ateş eden, tartıştığı kişiyi silahla vuran ve suçu kardeşine atan bir psikopatmış işte, sonra da siktir olup yurt dışına kaçmış. bu meczubu savunan da potansiyel psikopattır
  • iyi yönetmen eşittir iyi insan olmamalı. insani ve sanatsal yönü farklı algılanmalıdır. bunu hep karıştırıyoruz...
  • zevk olsun diye sevgilisi nebahat çehre nin (aşkı memnu firdevs hanım) başının üstüne bardak koyup ateş etmişliği de vardır.

    not: bugün yaşasa idi azılı bir apocu olurdu.
  • -yılmaz güney sinemasını biraz anlatır mısınız?
    +yılmaz güney karısını döven, üzerine araba süren, yumurtalık savcısını çekip vuran kıro bir yönetmendir.
    -sinemayla ilgili çok açıklayıcı bilgiler oldu. teşekkür ederiz bay salak.
  • zorba değil de zorla demek daha mantıklı bir cevap olur.
  • yılmaz güney sinemasında mesela define peşine koşan, koştukca daha çok dibe çekilen, meslek olarak artık toplumsal yerini taksilere bırakmaya başlamış faytoncunun umutsuz bir hikayesidir. gerçeklik sinemasında zirve noktasıdır.

    yılmaz güney'in sinemasal düzeyine yaklaşamayacak zihniyetin, gelip burada, kendilerinin bile inmadığı değerleri konuşmasıdır. yılmaz güney'i burada eleştirilenlerin kadın cinayetleri ve bunun iktidar sorumluluğu ya da daha yeni suriye'deki askere operasyona alkış tutan insanlardır.....

    yılmaz güney'in eleştirisi gereklidir, kadına yönelik davranışları zorba ve kabul edilemez şekilde kötüdür mesela. ama biz onun üzerinden devrimcilik ve kömünizm düşmanlığı yapılmasına izin de veremeyiz. varsa ey muhafazakarlar, milliyetciler yılmaz güney sinemasına karşı sunabilceğiniz bir isim onu çıkartında görelim....
  • "sanatçı kişiliği ile ile gerçek kişiliğini her zaman ayrı değerlendirmek gerek." diyen insanların (bkz: ahmet kaya)'ya vatan haini ilan etmesi ?
  • doğru bir önermedir. nasıl sağın çomarını tespit etmek için dikkat edilmesi gereken, kişiyi ele veren bazı göstergeler varsa solun çomarını şap diye ele veren göstergelerden biri de bu şiddet düşkünü, kadın düşmanı, katil ve medeniyetsiz herife duyulan içi boş ve aşırı hayranlıktır. zaten şu platformda kendisini savunanların da kalitesini yazdıkları girilerden anlayabilirsiniz, ağızlarından salyalar saçıp kudurarak insanlara rahatça sinkaflı küfürler etmeden kendilerini insani bir biçimde ifade edemezler.
hesabın var mı? giriş yap