• "lan acaba yoksa?" dedirten bir yazı.

    http://www.hurriyet.com.tr/…feed&utm_medium=twitter
  • klasik yılmaz özdil tarzı yaklaşımla yazılmıştır. arkadaş o zamanlar sokaktaki çocuğa sorsan "kim başkan olacak?" diye, düşünmeden kılıçdaroğlu diyecekti. onu geçtim, o zamanlar partide başka bir alternatif vardı da ben mi bilemiyorum? eğer hafızam beni yanıltmıyorsa bir kk'nin bir de önder sav'ın adı geçiyordu.

    söz konusu alternatifler dahilinde de o zamanlar melih gökçek'i madara etmiş, ak parti'ye karşı cesurca siyaset yapan, yolsuzlukları belge belge gözler önüne seren bir adamın da chp'nin başına geçeceği tahminini siyasetle uzaktan yakından ilişkisi olmayanlar bile tahmin edebiliyorken rte mi etmeyecekti? varsayalım ki etmedi, o zamandan kılıçdaroğlu'nun ne denli bir tehlike olduğu belliydi. sonrasında o kadar da tehlikeli olmadığı anlaşılmış olacak ki üzerine gidilmedi. ya da -ki benim de tahminim- ne kadar üzerine gidildiyse de bu adamın falsolu bir hareketi bulunamadı. siyaset için alışılmadık bir temizliği vardı.

    sözün özü öyle komplo teorileriyle "vay anam vay neler dönmüş serhat ya"cılık yapmaya gerek yok. bi bıkmadınız kendinizi sikmekten. chp başta olmak üzere sol; birbiriyle uğraşana kadar şu ak partiyle uğraşsaydı belki de şu anda 3 büyük şehir akp zulmünden kurtulmuştu.
  • ozeti "kilicdaroglu'nu baskan yapan rte'dir". kaset olayi ciktiginda, bunu chp'nin icinden birilerinin, hatta direkt kilicdaroglu'nun ayarladigini iddia edenler olmustu. hepsini birbirine baglamis ozdil. fazla fantastik bir iddia gibi geldi bana. kaset olayindan once baykal'in kredisi bitmisti ve insanlar "kilicdaroglu gelsin" diyip duruyordu. o gelince her sey birden degisecek gibi bir hava vardi, hatirlarsiniz. komplo teorisi uretmeye gerek yok.
  • yılmaz özdil sinsice yine görevini yapmıştır. duyan da kılıçdaroğlu birden kongre günü salona ışınlandı ve başkan seçildi sanır.
  • yine son derece boş bir yazı kaleme almıştır.
  • evrim teorisini tek soruyla çürüten adam ile yılmaz özdil'in aynı kişi olduğunu anladığımız yazı. umarım gecenin bu vaktinde plaketini teslim alabilmiştir, neticede bu ülkede kolay aynştayn yetişmiyor ve aynştaynların plaketsiz kalması ülkemiz adına büyük bir utanç kaynağı olacaktır.
  • ne amaçla yazıldığını anlamadığım yazı. çok boş olmuş.

    diyelim ki yarın sabah kılıçdaroğlu'nun kaseti çıktı ve istifa etmek durumunda kaldı. kim gelir yerine? çoğu kişi tereddüt etmeden sarıgül der sanırım.
    yine diyelim ki rte cumhurbaşkanı oldu. gül'de siyasetten çekildi. kim gelir akp'nin başına? yine çoğu kişi arınç'tan başkasını söylemez sanırım.

    o gün de bugün gibi çoğu insanın tahmini doğrultusunda gelişti olaylar ve kılıçdaroğlu geldi. burada tuhaf olan ne anlamış değilim.
  • belki kilicdaroglu'nun adayligini engellemek icin calisma yapacaklardi. bu ihtimal teyyip onu baskan yaptidan sacma degil bence. gereksiz bir yozdil yazisi.
  • gezi zamanı mantıklı bir forma geçen yözdil-'in, tekrardan eski saçma troll haline dönüşünü gösteren yazıdır. rte, kk'nin chp'de iyi bi yerlere geleceğinin farkında olamaz mı? sonuçta sarıgül'ü baykal kışkışlamıştı o ara ve başka iddialı, düzgün bir isim yoktu yönetimine geçebilecek...
  • ee ne oldu yılmaz, tam chp nin oyları tırmanışa geçerken, patlayacakken, tek başına iktidar olacakken tayyip baykalı indirdi, kılıçdaroğlunu getirdi partinin başına, parti battı mı. hadi ya oradan marstan filan gelmedik biliyormusun, baykalın ne olduğunu bilmesek gerçekten düşünürüz doğrumu diye ama unutmadık henüz baykalın kim olduğunu.
hesabın var mı? giriş yap