• 5846 sayılı kanunda bahsedilen "sahibinin hususiyetini taşıyan eser" tam olarak bu şarkıdır. sözleri de aşağıda yer almaktadır.

    yine buluşuruz
    günler geçer
    aldıklarımız yeter
    yine karmaşık geceler bekler beni
    bekler bekler
    yine varoluş dimdik yokuş
    yıldızlar ağlıyor kıyılar boyunca dalgalarla
    yine buluşuruz yine buluşuruz

    sığmıyor aklıma
    çekip alsam seni ıssız rüyalarıma
    günlerim sensiz düne düşüyor
    yine buluşuruz yine amansız
    kor ateşler cepheler bekler
    zırhını parlatıyor zaman
    delip geçmemi bekler
    bekler bekler bekler

    simsiyah atlar çekiyor arabamı
    sapsarı ayçiçek tarlaları mızraklar deliyor
    okyanus burada bitiyor
  • yasemin mori ve korhan futacı'nın ilişkilerine ve müzikal ortaklıklarına son verdikleri düet olmuştur aynı zamanda. isminin yine buluşuruz olması ise bu ikiliyi pek seven bizler için birer umut ışığıdır.
  • ''yine buluşuruz'' bir temenni ya da beklentiyi karşılamıyor. gözlerini uzağa dikip, acısını, yalnızlığını güzelleyen haletin icazeti değil. bilakis, sonsuz, zamansız, mekansız bir arayışın iz sürücüsü. +

    şarkı süresi boyunca damarlarına zerk ettiği olumsuz, noir havayı vokaliyle ölümsüzleştiriyor futacı. varoluşun yaman kırlarına fırlatılmış insanın, dünyanın ilk gününden başlayan anlam arayışının notalara, enstrümanlara dağılan haritasını çıkarıyor parça. her bir anında ayrı bir düşünce kırıntısının, ilerlemenin, keşfetmenin, duyumun, anlamın, anlamsızlığın izleri var. ölümsüzlüğün kehanetini arayan, kırık, çatlak ruhların sızdırdığı malihulyaya yüzünü dönen günlerin, gecelerin, mevsimlerin, yolculukların ilahisi gibi çınlıyor ve dünyayı kaplıyor.

    'yine buluşuruz' dediğinde safiyane bir aşkın beklentisinden ziyade, sisifos kederine benzeyen bir döngünün, hayal kırıklığı dolu rastlaşmaların yasını tutuyor belki de.

    evet, belki buluşuruz ya da sonsuza dek arayış...
  • tek kusuru, hemencecik bitmesi olan şarkı.
    doyulmuyor.
    (bkz: çok çok iyi)
  • kfko'nun klibi, sözleri, müziği ile olmuş, 10 üzerinden 10'luk şarkısı. dinleyip de loop'a almayanı dövüyorlar.

    28 saniyelik iki tekrarlı saksafon solosu * + sonundaki sakin sakin akan gitar + burak ırmak... yasemin mori bile sırıtmadıysa, o şarkı olmuş demektir. olmuştur.

    edit: klipte oynayan metin akdülger korhan'a bayağı bir benziyor.
  • bu yazıyı şarkı ilk çıktığından beri yazacaktım ancak bir türlü içine giremiyordum şarkının, ta ki son zamanlarda içimdeki o bilinmeyene duyulan özlem hissi oluşup da şarkıyı kavrayıncaya kadar.

    şarkının ilk 9-10 sn.lik kısmı bende all the rowboats'un introsunu çağrıştırıyor, tabi saksafonun girişiyle bu his kayboluyor.

    son yıllarda türkçe sözlü rock müzikte melankoliyi gerek sözleriyle, gerekse de müziğiyle, ve hatta gerekse videosuyla da, bu denli iyi yansıtan başka bir şarkıyla da karşılaşmadım. kf'nin buğulu sesi yasemin mori'yle mükemmel bir uyum yakalamış. nakaratlarda yasemin mori'nin vokali tiamat'ın best friend money can buy şarkısındaki kadın vokali * anımsatıyor. *

    son olarak şarkının sözleri: * *
    (bkz: bilinmeyene duyulan özlem)
    (bkz: sehnsucht/@zwiegesprach)

    yine buluşuruz günler geçer
    aldıklarımız yeter
    yine karmaşık geceler bekler beni
    bekler bekler yine varoluş
    dimdik yokuş yıldızlar ağlıyor kıyılar boyunca
    dalgalarla avunuruz sığmıyor aklıma
    çekip alsam seni ıssız rüyalarıma
    günlerim sensiz düne düşüyor
    yine buluşuruz yine amansız
    kor ateşler cepheler bekler
    zırhını parlatıyor zaman
    delip geçmemi bekler
    simsiyah atlar çekiyor arabamı
    sapsarı ayçiçek tarlaları mızraklar deliyor
    okyanus burada bitiyor
    https://www.youtube.com/watch?v=6ngswedxebg
  • yasemin mori'nin vokalinin masterpiece'idir. belki de sarhoş olmamdan, bilemedim.
  • açıkçası korhanlar'ın yeni albümünden bir şeyler duymayı beklemiyordum. şimdi şimdi anlıyorum ki, bir beklentiye girmeden, onları bir anda önümde bulmak çok çok daha güzel. çünkü 6 yıl evvel geleneksel mahşer günü'nü şansa dinlemem sonrasında adeta afallamıştım ve korhanlar, o günden sonra benim için türkiye'nin en iyi müziğine imza atmıştı. dandadadan evet hep bir adım öndeydi, ama kara orkestra daha bir özeldi benim için. bunu artık kabul edelim, bu adamlar türkiye gibi bir memlekette müzik için en büyük şans. farklı bir şeyler duymak istiyorsak, yüzü başka çevirecek adam gibi oluşumlar yok. hele ki siperlerde abidik gubidik sikindirik isimli grupların trendi tavan yapmışken. hala onların azalmalarını ve bu utanç zamanlarının geçmesini bekliyoruz.

    yine buluşuruz, binlerce gürültünün içinde 500 metre uzaktan duysanız bile çalanın korhanlar olduğunu anlayacağınız, ismi ile müsemma hiç acelesi olmayan bir şarkı. üstelik daha ilk nefesten itibaren bunu hissedebiliyorsunuz. hissetmek fiilini özellikle seçtim, zira bir şeyi hissedebilince kendinizi tamamen o şeye bırakabiliyorsunuz. abra kadabra'da da bunu hissetmiştim, mahşer'de de, duvar'da da. yine buluşuruz'da aynı bildik geldi bu his. bu duyguyu tatmayalı gerçekten uzun zaman olmuştu. yine buluşuruz bunu sağladı. niye? ya da sen mi duyacaksın da bu his oluşmamıştı misal.

    eksikleri var mı? var. kişiseldir ama onlar da. mesela yasemin mori'nin bu şarkıda işi ne bilmiyorum. kfko eril bir orkestra. anlıyorum böyle uygun görmüş kendileri, bana da eyvallah demek düşer. yanı sıra keşke arkada bir vibrafon duymak daha kısmet olsaydı. o kadar istiyor ki şarkı arkada o sazı. hele hele o 'bekleeeer, bekleeeeer' bölümünde... ayrıca yeni olarak akustik gitar kullanılmış şarkıda. diyebileceğim tek şey şu; outro için harika bir seçim. youtube'dan dinliyor olmamıza rağmen mixing çok iyi, mastering çok ama çok iyi.

    bu şarkıyı ilk kez onların yanında dinleseydim, şarkı bitiminin ardından hepsine sarılırdım. bunu zaten bir ara yine yapmam gerek. nasılsa yine buluşuruz.

    edit: olur burayı okursunuz, abi 'kadınlar'ı da yeni albüme koyun kuran evliya hakkı için.
  • kor gibi şarkı.
hesabın var mı? giriş yap