• bir insan niye ekmegin arasinda börek yer ki?
  • aslında yiyip yiyip kilo almamanın belirsiz bi sınırı var. misal ben de yiyorum kilo almıyorumgillerdendim. fakat gel gör ki nasıl olsa kilo almıyorum yaa diyip fazla abarttığımdandır ki artık tartı ibresinin önünü alamıyorum.
    (bkz: bu dramdır.)
  • olmayan yalandır. dışarıda her yemekte hayvan gibi yiyebildiğimi herkes görüyor ve evet kilo almıyorum. kaç yaşına kadar durum böyle devam eder bilmiyorum ama şimdilik hayattan memnunum.
  • dahil bulunduğum insan grubu.diğer insanlara göre yeme kapasitesi daha az olan insanlar.
  • yemediği halde kilo alanlar ne yapsın ?
  • yiyorum kilo alamıyorum diyen bu insanlar yiyorum derken normal bir insan kadar yiyorum demek istiyordur. çok afedersiniz 5 kişinin yediği yemeği bir seferde mideye indiren arkadaşlar lütfen üzerimize oynamasınlar. her normal insan kadar, yetişkin bir insanın günlük kalori ihtiyacı neyse o kadar yiyip kilo alamayan insan mı diyelim? ki gerçekten hayvan gibi yiyip kilo alamayan insan da tanıyorum.
  • --- spoiler ---

    böreği ekmeğin arasında denediniz mi?

    --- spoiler ---

    (bkz: dr now bunu beğenmedi)
  • doğruyu söylüyordur. burada göreceli olan, kilo almak eylemi değil “yemek” eylemidir.
  • gerçekten yalan söyledikleri doğrudur. bir yığın böyle arkadaşa sahibim. mesela deli acıktığını söylüyor ben ise acıkmamışım acıkmışım da öyle mızıldayacak kadar değil. bir mekana gidiyoruz aynı şeyi söyledik başladık yemeye. ben neredeyse sona gelmişim tabağı yalayabilirim, oysa ben acıkma eşiğine varmamıştım o ise açlıktan ortalığı kemiriyordu. iki çatal sonra agghhh çok şiştim ne çok yedim demesi. lan şapşal sen yemedin, yiyorum yiyorum kilo almıyorum deme bana. sen yemiyorsun, kilo da almıyorsun. ben yiyorum kilo alıyorum, yemiyorum veremiyorum. benim bünye artık alışmış ama sen yemiyorsun bunu kabul et. şimdi de yine aynı kişiyle yemeğe çıkmak için hazırlanıyorum. gidelim de ben yiyeyim o yine iki çatal atıp kalksın çok yedim nidaları eşliğinde.
  • metabolizması hızlı çalışan insanların gayet söyleyebileceği şey. çevremde var böylelerinden 3-5 tane. zaten amaçları kilo almak ama alamıyorlar. yemekhaneye birlikte gittiğimiz için yediklerine şahit oluyorum. yalan söyleme durumları yok yani. onların yediklerini ben yesem 1 ayda 8 kilo alırım. onlar yiyor, ama gidip 3 saat sonra sıçıyor. ben ise bugün yediğimi anca yarına sıçabiliyorum. bağırsaklar, o bok orada durduğu müddetçe emer de emer.

    bakın mesela filler günün neredeyse 16 saati beslenmek zorundadır. dev cüsseleri olduklarından değil, bağırsakları kısa olduğundan sürekli yerler. zaten yediklerini neredeyse olduğu gibi sıçıyorlar. kocaman bok dağları bırakıyorlar ardılarında. su gergedenları ise fillerle hemen hemen aynı ağırlığa sahip olmalarına rağmen günde 1-2 saat besleniyorlar. geri kalan vakitlerinde bataklıkta keyif yapıyorlar. çünkü bağırsakları çok uzun. yedikleri iyice sindiriliyor ve emiliyor. bokları da keçi boku gibi.

    olay karaciğerin ve bağırsağın performansında bitiyor yani. sindirimin hızlısı da yavaşı da sıkıntı. yavaş sindirim kabızlık, şişlik ve ağrı yapar, kilo aldırır. hızlı sindirim kan değerlerini düşürür, gereğinden fazla acıktırır.

    denge önemli. bol bol lifli gıdalar tüketin.
hesabın var mı? giriş yap