• daha gerçekleştirilmeden update edilen sistem. ne kadar saçmalayabilirler daha fazla acaba.
  • son güncellemenin özeti şudur tam olarak :

    yks ye girelim ama ygs tadı gelsin
  • bir türlü sabit kalamayan sınav. ocak ayına kadar da değişeceği söyleniyor.
  • yanlış anlamamışsam ikinci oturumda dil sınavına girecek adaylar birinci oturumda anlama/kavrama kabiliyetlerinin ölçülmesi açısından türkçe ve matematikten sınava girecek imişler. yanlış anlamışsam bilen bir arkadaşımız beni bilgilendirir ise ihya olurum.
  • ilk oturumu olan temel yeterlilik sınavına ait örnek soru kitapçığı ösym tarafından yayınlanmış.

    kitapçık

    türkçe: 40
    sosyal bilimler:25 ( 5 tarih+5 coğrafya+5 felsefe+5 din + 5 felsefe)
    matematik:40
    fen bilimleri: 20 ( 7 fizik+7 kimya+6 biyoloji)
  • bu sene girmeye karar verdigim ve tam da neyin ne olacagini karar verenler de dahil kimsenin henüz tam bilmedigi sisteme denk geldigim sinav.

    ben sinava girip hukuk yazma niyetindeyim, bulundugum yerde acilirsa burayi, yoksa en yakindaki ilin hukuk fakültesini yazacagim. bu durumda yapmam gereken eskiden matematik, türkce ve sosyal bilimler iken, bu seneki sinav itibariyle fen sorularini da yanitlamam gerekecek (okuduklarimdan anladigim o, ama okuduklarim da ösym'nin yarim yamalak türkce'siyle gazetelere servis edilenler oldugundan, yanlis anlamis da olabilirim). cünkü yapacaklari tyt sinavinin agirligi %40 olacak ve bu da 20 tane fen sorusu cözmek veya cözmeye ugrasmak anlamina gelecek.

    bu sinav benim icin hayati bir öneme sahip degil. zaten öncesinde hazirlanir miyim, onu da bilmiyorum (en fazla son bir ay bakabilirim, malum is hayati). mühendislik mezunu biri olarak da, muhtemelen temel yetenek sinavinda soracaklari sorularda cok zorlanmayabilirim (aradan bin yil gecmesinin getirdigi unutma var tabi ki). ancak bütün gelecegi bu sinava bagli insanlar icin yapilan bu degisiklikler tamamiyle ters köse gibi duruyor. bir de tyt ile ilgili her yerde karsima cikan "farkli okullardan sinava girecekler arasinda bir esitlik yaratma" ifadesi bana imam hatipleri fena halde koruyup kollayacaklari izlenimini veriyor.

    her ne kadar umutlu olmasam da, dilerim kimsenin hakkinin yenmeyecegi bir sinav olur.
  • dil bölümünden hazırlandığım sınavdır. dil sınavında bir değişme yok gözüküyor şimdiye kadar umarım böyle kalır. ea alanından mezun olmuş biri olarak matematiğin öneminin artması işime gelmedi desem yalan olur.ilk 1000 içinde olmayı hedefliyorum, umarım başarırım. geçmiş senelerde derece yapmış insanlar nasıl bir strateji izlediniz, özel olarak kullandığınız kaynaklar/çalışma sistemi vs. varsa eğer bana yazarsanız çok minnettar olurum :)
    şu an 11. sınıf olan veya tekrar sınava girmeyi düşünen dillere tavsiyem matematik çalışın ama gerçekten çalışın 5-10 net sizi kurtarmayacak artık türkçeye verdiğiniz önemin aynısını göstermeniz lazım zira artık katsayıları aynı bu iki dersin.
  • resmi açıklama ile tyt ders katsayıları belli olmuştur. say-ea-dil-söz farketmeksizin ders katsayıları(%40 a tamamlanacak) :
    türkçe ve matematik %13
    sosyal ve fen bil. %7 olarak belirlenmiştir. kısaca artık sözelciler ve dil öğrencilerinin hedefleri yüksekse matematik yapmama gibi bir lüksleri yok.
    buna ek olarak bildiğiniz üzere yabancı dil sınavı 3 dilde yapılıyordu. (ing, alm, fra.)bu sene bu 3 dile arapça ve rusça dilleri eklendi yani yabancı dil sınavı artık 5 dilde yapılacak. bence iyi olmuş bu ekleme zira arap dili veya rus dili edebiyatı okumak isteyenler ingilizceden sınava giriyordu çok absürt bir durumdu.değişmesi iyi olmuş.
  • hedefim ilk 20 bin ts sıralaması ama şu aralar hiç ders çalıştığım yok.sonum baya kötü olabilir çok korkuyorum valla.
hesabın var mı? giriş yap