• bilmem kaç yıl evvel ilk 5000’e girip, fizik bölümü tercih ederek gerçekleştirdiğim eylemle zamanında destek verdiğim bir seçimdir. hiç pişman olmadım, mezun olmadan iş buldum, bulduğum iş asgari ücretin bilmem kaç katı ücrete sahipti. ayrıca öğrencilik yıllarımda verdiğim ingilizce, matematik ve fizik özel derslerinin maddi açıdan bana inanılmaz faydaları olmuştu.
  • dünyayı dilara gibi idealist insanlar güzelleştiriyor. sevdigin isi yapmak mutlulugu garantilemektir.
  • ülkeye ve belkide insanlığa faydası olacak kişidir
  • aldığı puana rağmen boğaziçi fizik okumayı tercih eden, sonra matematik ve felsefe okuyarak yoluna devam eden biri olarak: anlayamazsınız.
    anlatmak gibi bir derdimiz de yok zaten.
    sevgiler.
  • ya hay hayat tecrübenizi sikeyim. herkes sıkıcı bir hayat mı istiyor sizin gibi? ulan sevdiğin işe zaman ayıramadığın ve üstüne sevmediğin işi yaptığın sürece ne anlamı var çok para kazanmanın?
  • idealist genç arkadaşımızı kutlarım. ileride büyük işler yapacaktır, insanlığa katkı sunacaktır eminim çünkü üniversite sınavında böylesi bir derece elde etmesi tesadüf olamaz. bilinçli ve ne istediğini bilen birinin seçimi olmalı. ben de eğer bir gün maddi kaygılarımı sonlandıracak bir piyango falan kazanırsam (ki hiç piyango oyunu oynamam) işi gücü bırakıp fizik doktorası yapmak isterdim. şu garip varoluşumuzun sebebini anlamak için yürünecek en güzel yoldur fizik.
  • yolu açık olsun.

    temel bilimlere neredeyse hiç kıymet verilmeyen bu memlekette fazlasıyla güçlü ve saygıdeğer bir karar.
  • yanılmıyorsam 2018 türkiye 51.si olan öğrenci de boğaziçi kimya bölümünü seçmişti.

    bu tercihler çok takdir edilesi tercihlerdir. başarıları daim olsun. tebrikler.

    edit : @replargut arkadaşın uyarısı ile, 64 değil 51. olarak düzeltildi. teşekkürler

    edit 2 : @bagnazkomunist arkadaşımızda bir ekleme yaptı. sınavda 50. sırada yer alan bir arkadaşı da, boğaziçi felsefe bölümünü seçmiş. ona da tebrikler.
  • yıllar önce yüksek lisansa ilk başladığım yıllarda yurt dışında bunun imkanlarını ararken (ki ne yazık ki olmadı) bir olay duymuştum. türkiye'de fizik bitiren bir arkadaş ülkede yana yakıla iş ararken son çare olarak yurt dışına gidiyor. burada fizik okumayan ama başka bölümde yüksek lisans yapan bir insanla tanışıyor ve okuduğu bölümü söylediği zaman karşısındaki kişi büyük bir imrenme yaşıyor " ben fizik okumayı çok istemiştim ama olmadı. burada temel bilimlere fazlasıyla değer verildiği için herkes bu bölümleri kazanmayı başaramıyor. bu nedenle sana çok imreniyorum" olayı yaşayan kişi büyük bir şokun ardından "ben türkiye'de kaale bile alınmayan bir bölümde okuyup işsiz gezerken burada insanlar bu bölümü okumak için neler yapıyor" gibi bir düşünce geçiyor. işte coğrafyanın kader olması böyle bir şey bana göre. ileride yurt dışına giderek bu kişi hak ettiği değeri bulacaktır. bu ülkede kalırsa sürünerek yaşaması oldukça muhtemel.
  • tahminimce yüksek lisans ile birlikte türkiye'den uçup gidecek bir başka kıvılcım. buralarda bulamadığı değeri başka ülkeler gösterecek ve onların gelişmesi için emek harcayacak. bizde , ben dolarla alışveriş yapmıyorum tl ile alışveriş yapıyorum bana ne dövizin yükselmesinden diyen leş adamlarla yaşamaya devam edeceğiz.
hesabın var mı? giriş yap