• başlığın doğrusu elbette ki bu değil.

    yükseköğretim kurumları sınavı'nda (yks) aldıkları puanla baraj altında kalan siyam ikizleri sema ve ayşe için cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın eşi emine erdoğan devreye girdi. siyam ikizlerinin kahramanmaraş sütçü imam üniversitesi’ne (ksü) yerleştirilmesi için yüksek öğretim kurulu'na başvuru yapıldı.

    üniversite kanadından da konuyla ilgili çok olumlu açıklamalar yapılmış. haberin linli:
    https://onedio.com/…ne-erdogan-devreye-girdi-882642
  • mantık ve vicdanımında siyam ikizlerinin evlerine en yakın olan üniversitede puanlarına yakın bir bölüme girmeleri bulunuyor.umarım alınırlar...

    edit:aşağıdaki yorumlara bakıyorumda tek vücut iki kafa barajı geçemediyse bir zahmet girmesin okumasınlar,tek vücut iki türbanlılar falanlar filanlar ne biçim insanlarsınız siz.o insanların nasıl bir hayat yaşadıklarını düşünün doğduklarından itibaren her gören nasıl tepki vermiştir.hepimiz okul okuduk ilkokul ortaokulda çocukların nasıl alaycı olduğunu bilirsiniz, sokakta yürürken insanların görüp korkması bu ikizlerin psikolojisini alt üst etmiştir kanımca.aşağıda bu acımasız yorumu yapanlar bu durumda olsalar ne yaparlardı acaba kesin 400-500 net puan alırlardı.dingil orosbu çocukları sizi bencil piçler, düşüncesizler.

    edit2:olayı sağ-sol savaşına çevirip mesaj kutumu doldurdunuz bu ikizler ister ateist olsun ister müslüman ister hristiyan ister başka birşey,isterse hdp li olsun 80 milyonda 1 yaşanan bu olaya siyasi olarak yaklaşılmamalı hayata bu kadar olumsuzlukla başlayan bu ikizlerin bir nebze gülmeye hakları var.çok düşünüyorsanız hak hukuk adaleti o bakanların ,siyasilerin(hangi parti olursa olsun) akrabalarını,yeğenlerini,damatlarını başkalarının hakkını çiğneyerek hak etmedikleri yere atamalarını eleştirin bırakın şu mazlumları.
  • eğer iyi bir şey yapmak istiyorsa özel ders için hoca tutmalıydı kendi kesesinden. sonra sınava tekrar girerlerdi. bu hukukun kişiye özel çiğnenmesidir. ama ben ne diyorum ki. ülkede hukuk mu kaldı

    edit: uyarılar ve favlar için teşekkürler yazım hatası düzeltildi

    debe editi: ama onlar engelli duyarına istinaden; o zaman ülkede o konuda düzenleme yapılsın, ateist engelli bir genç fizik okumak isterse o da girebilsin, o zaman diyecek sözümüz olmaz. buradaki işlemin kızlar türbanlı ve ilahiyat okumak istedikleri için yapıldığını inkar edebilecek olan var mı? bir de misafir öğrenci diye falan mesaj atanlar var, o da hukuki değil
  • yapılması gereken siyam ikizlerinin sınava tekrar hazırlanmasını sağlayacak yardımların yapilmasiydi bu ikizleri düşünenler tarafından. ama burası türkiye. ilahiyat okuyacaklarmis bir de...
  • bakıyorum da insanlar ne ara bu kadar vurdumduymaz oldu? 2 kişi barajı geçemiyorsa girmesin yazmış üstüne bir de türbanlı diye belirtmiş.yav senin her yanın insan olsa ne olur.hastalığı olan insanları bu şekilde aşağılamak ne zamandan beri kabul görür oldu bu ülkede.kim bilir ne kadar zor bir hayatları var ve belli ki bir yerden hayata tutunmaya çalışıyorlar.memleket üniversite mezunu dolmuş zaten parası olan girebiliyorsa bu insanlar neden giremesin...ayırmayın insanları türbanlı türbansız, içki içen içmeyen, namaz kılan kılmayan diye.ekstra bir kontenjan açılıp alınır bu arkadaşlar ve kimseye de bi zararları olmaz.türbanlı olmaları vicdanınızın sesini susturmasın bir gün başkasının vicdanına sizin de ihtiyacınız olur...
  • mantık ve vicdanım, hayatı zor olan insanlara ayrıcalık tanınabileceği ve onların bazı isteklerine destek çıkılması gerektiğini söylüyor. kimsenin hakkının yenildiğini düşünmüyorum. nasıl ki avm'ye gittiğinizde engelliler için park yeri var, bu da aynı mantık. bu durumda hak yeniliyor diyorsak engelliler için bu özel park yerlerinin de kaldırılması sizin için problem olmaz demekki.

    edit: bu ayrıcalığın sadece bu ikizlere yapılması hatalıdır. bütün engelliler için geçerli olması gerekir sadece. hak yenilen nokta başka insanların değil, ama başka engellilerin hakkı burada diye düşünüyorum. yoksa bence engelliler sınavsız istedikleri bölüme girip okusunlar.
  • baraj altında kalıyorlarsa zaten temelleri çok zayıftır. o kızlar üniversiteyi nasıl bitiricek, derslerini nasıl geçicek bilmiyorum. ayrıca emine erdoğanın vasfı ne ki böyle bir karar verebiliyor. bence o kızlar için yapılacak en iyi şey el işi veya bir meslek öğrenmeleri yönünde.
  • üniversiteler rica ile öğrenci kabul edebiliyor madem, biz de dayı, amca bulalım bir yerlerden; olmadı yaşadığımız mağduriyetleri dile getirip taleplerde bulunalım. olur mu yahu böyle şey?! haksızlık bu. yıllarca hazırlanan herkese, özel gereksinimi nedeniyle eğitim hayatları boyunca zorluk yaşayan tüm öğrencilere, ekonomik şartlarının imkansızlıkları nedeniyle kendilerini hırpalayan ailelere, okul yeri değişiklikleri veya elde olmayan nedenlerle sınav binasına 1 dakika geç kalıp sınavı ve bütün bir yılı yanan öğrencilere haksızlık. hiçbir sorunu olmadığını düşündüğümüz öğrenci kitlesinin bile en az bir yıl çalışmak zorunda oldukları bir sınavdan, merkezi bir sınavdan bahsediyoruz. olmaz böyle şey! olmasın!
    bir yardım yapılacaksa başkasının mağduriyeti doğmadan yapılmalı, başkasının hakkına girilmemeli. kardeşlerimize eğitim desteği, özel ders vs açısından yardımcı olsunlar eğer illa yardım etmek istiyorlarsa. samimi mi değil mi bilmesem de kesinlikle yanlış bulduğum, kesinlikle reddedilmesi gereken talep. sistemin, sınavın, adı geçen üniversite özelinde yüksek öğrenim kurumlarının güvenilirliğini sarsmaz, yıkar bu talebin gerçekleştirilmesi.

    tanım: merkezi sınavdaki başarısızlıkları hiçe sayılıp bir üniversiteye yerleştirilmeye çalışılan kardeşler.
  • şimdi emine erdoğan'ın yaptığı hareket aslında bize akp iktidarı ve zihniyetini göstermektedir. kazanamadılarsa ve bir iyilik yapmak isteniyorsa çocuklara gerekirse sponsor olunur, hoca tutulur ve kazanmaları sağlanır. doğrudan sınavı kazanamadan okula kayıt olmalarını sağlamak saçmalıktan ve yaptım olduculuktan başka bir şey değil.
    tanım: barajı geçemeyen, bu sebepten okula da girememeleri gereken yapışık ikizler.
  • herkes üniversite okumak zorunda değil. en baştan bu kişiler yks ye girmemeliydi. özür oranlarına göre insanlarin farklı seviyelerdeki sınavlara tabi tutulmasi lazim.

    edit: mesela bakılabilir, almanya/japonya/hollanda/ingiltere/fransa özürlü vatandaslari icin bu gibi sinavlarda nasıl düzenlemeler yapmış. hazirlanacak bir projeyle, memurlarımız kulturlenmek! icin devlet destekli yurtdisi gezilerine cikacagina, yabanci dil bilen 2 memur/akademisyen bu isin ustesinden gelebilir. hakkaniyetli çözüm gerçekten istendiğinde bulunur.
hesabın var mı? giriş yap